Jump to content

Историја у слици

Grizzly Adams

Препоручена порука

43 minutes ago, Господин Бореалис рече

"Не!", постер из СССР из 1954., настао због алармантних вести о конзумирању алкохола. :)

rVY6Bxe.jpg

Oчигледно неуспела кампања. :D

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Господин Бореалис рече

Негде из осамдесетих... :)

Овај у СССР личи помало на Трампа, а овај Амер на Путина :)

Подели на овим сајтовима

13164440_1740105836267713_77029421924325

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

На данашњи дан, 17. маја 1888. године у питоми Страгарима више Крагујевца, рођен је Миодраг Томић, један од првих наших пилота, прослављени ас из балканских и Првог светског рата, командант Првог југословенског ваздухопловног пука у Новом Саду, и једини пилот из прве класе који је доживео и Други светски рат. Умро је у САД 1962. године и сахрањен је на гробљу у Либертвилу.

avion-oluj2_zps6b7e6680.jpg

Први лет наоружаним авионом код нас, обавио је Миодраг Томић 1915. године

M.Tomi%20u%20Bleriou.jpg

Први борбени лет српског ваздухоплова на Солунском фронту, извршио је Миодраг Томић 1916. године

%D0%9C%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%

Био је први командант аеродрома "Београд" на бежанијском Дојном пољу

И још много тога... Што "заслужује" посебан текст о овом великану наше авијације... (ускоро :) )

TOMIC-Spomenica_01_zps369f294e.jpg

Подели на овим сајтовима

19. маја 1976. године, први пут је полетео школски авион "Утва-75". Пуних 40 година у служби у нашој авијацији...

13266058_10208330685838518_1659234419673

https://www.periscope.tv/w/1dRKZkvOkLQGB

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...