Jump to content

Монах Арсеније (Јовановић) предавања, текстови

Оцени ову тему

Препоручена порука

Из предавања о.Арсенија се може доста научити и вреди нам не може се рећи колико.
Једино што не ваља сам себи, јер између Бога и њега стоји једно велико ЈА. Требало би да се ми којима је значио, а ако може и сви, помолимо за њега.

Одлично што обнавља Рибницу, биће ближи. Може се у једном цугу обићи Рибница, Лелић, Ћелије и о.Серафим. :)

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

VIATalas.jpg.d79da88b86dff961686d25d5395379ca.jpg

VIA Talas - promo snimak negde oko 1980,moguće na  krovu zgrade BIGZ-a.

S leva na desno - verovatno Borivoje Gerzić,Borjana Bulajić,Aleksandar Jovanović-Aca Plavi-monah Arsenije,Mira Mijatović i Dušan Gerzić Gera.

Radost na  ovoj fotografiji u neku ruku personifikujue radost nade koja se pojavila ubrzo posle Titove smrti,nade u slobodniji ,bolji život koji će da trgne obamrlu SFRJ i koji će uneti preko potrebnu dinamiku koja bi je spasla od truleži koja ju je već dobrano zahvatila.

Zbog slabosti  nas iz pedeset i neke ili šezdeset i neke ,život je napisao drugu priču a jedan od njenih mnogobrojnih ,tužnih epiloga jeste i knjiga Bog i R&R.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Одлично предавање.

• Волим 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Одлично предавање.

• Волим 1

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Одлично предавање о посту....и зашто треба постити....иѕз 2015. год

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Онако, забавно, не напреже мозак, а и нема нешто претерано везе са духовним темама...

Први део о човеку који је кроз спознају да живи Бог постоји, постигао смањење броја метастаза, па потом кроз неделатно хришћанско понашање, поново призвао болест. Моје лично мишљење је да ово није прави пример Божијег дејства, јер је Мићо Бабић подлегао и хируршком захвату и хемиотерапији, док је слушао предавања. Истовремено, није имао молитве, није ишао на Литургије, није се причешћивао. Мени ово "чудо" није чудо, али не знам, о.Арсеније то доводи у везу.
Средњи део о тако којечему.
Последњи део о типовима молитве.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

Одлично предавање, студиозно и јасно ко дан. 

Срж предавања се односи на то да  је примарни узрок свих психичких обољења  дефициг Божије благодати. 

Примарна последица је поремећај у централном нервном систему, а секундарна последица  су психичка обољења. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

:smeh1:

Објасни, шта ти није јасно младо дама...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Објасни, шта ти није јасно младо дама...

Део где кажеш да је предавање одлично, студиозно и јасно ко дан. Морала сам да гуглам студиозно, рекох можда ипак не значи оно што ја мислим да значи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lady Godiva рече

Део где кажеш да је предавање одлично, студиозно и јасно ко дан. Морала сам да гуглам студиозно, рекох можда ипак не значи оно што ја мислим да значи.

Не разумем те...ал небитно. Можеш да преслушаш предавање студиозно :smeh1: да издвојиш неки део са којим се не слажеш, па да коментаришемо. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Не разумем те...ал небитно. Можеш да преслушаш предавање студиозно :smeh1: да издвојиш неки део са којим се не слажеш, па да коментаришемо. 

Њеее, довољно ми је да прочитам део који си ти издвојила па да знам да је предавање тешка глупост. Хвала ти на томе. :)

пре 1 сат, Рапсоди рече

Срж предавања се односи на то да  је примарни узрок свих психичких обољења  дефициг Божије благодати. 

Примарна последица је поремећај у централном нервном систему, а секундарна последица  су психичка обољења. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lady Godiva рече

Њеее, довољно ми је да прочитам део који си ти издвојила па да знам да је предавање тешка глупост. Хвала ти на томе. :)

Модус вивенди.... коњец....:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...