Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Prvo ne znam da li sam "pogodio" podforum, tj da li sam postavio pitanje na pravom mesu, ako nisam molio bi administraciju da premesti temu tamo gde joj je mesto. Našto sam danas razmišljao i nekako stigao do teme ove teme. I nešto mi nije bilo jasno. Pošto je Bog po verovanju, savršen, zveznajući, prosto sve naj, naj. On zna i šta ko želi i koliko mu je ko odan. Sad mene zanim čemu molitva ukoliko kao što sam napisao, zna šta želimo, zna čemu ćemo se moliti i pre nego što počnemo. A sa druge strane zna koliko mu je ko odan, jer je sveznajuć. Zna ko se drži njegove reči a ko ne. Ukoliko sve to zna, meni se po logici čini da je nepotrebno da se molitva izgovara, jer kao što rekoh on već sve to zna, molili se mi ili ne. E sad voleo bih da čujem vaše mišljenje o ovome, možda (vrlo verovatno) da sam negde usput u razmišljanju pogrešio, pa ako jesam ispravite me Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Nisi pogresio nista to pitanje s vremena na vreme i nas pritiska. Molitva je razgovor. Nasi roditelji vole da nam cuju glas, po glasu nam raspoznaje raspolozenje. Kroz razgovor odrazava se bliskost. Nesto slicno ako ne i potpuno isto desava se i sa odnosno kroz molitvu . Душка, Олимп, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Dragana, dobro ima logike u tome što govoriš, ali opet sa druge strane, roditelji nisu sveznajući, naravno da svaki voli da čuje svoje dete, evo iako možemo preko interenata da se dopisujemo, majka me zivka svaki dan Ali Bog je sveznajuć i mislim, ustvari skoro sam siguran (pod pretpostavkom da postoji, ipak sam ja ateista ) da je njemu nepotreban ni zvuk, ni pogled, apsolutno ništa da bi znao kako se osećamo, šta želimo, žta mislimo, tako da ipak ostaje ovo Ali čini veliku razliku, barem po mom mišljenju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Dobro je da te majka zivka svaki cas e tako i mi zivkamo Boga . I ti zivkas mamu kad nesto ne mozes sam da uradis? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Ja sam u jednoj knjizi procitao odgovor koji mi se jako svideo: ,,Bog zna ali ne znas ti..'' Sto ce reci da ti dopusta da spoznas samog sebe. keka, Душка, JESSY and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Dobro je da te majka zivka svaki cas e tako i mi zivkamo Boga . I ti zivkas mamu kad nesto ne mozes sam da uradis? Ja sam nekako "divlji" što bi rekla moja majka, mislim volim da je čujem da ne lažem, ali ovo sad što radi je po meni preterivanje, ralno mislim da me previše često zove, doduše nikad u neko nezgodno vreme, što se toga tiče veoma pazi o tome. Ali ono glavno je da ne mogu da joj kažem da me često zivka mislim kako majci to da kažeš. A što se tiče mog zvanja zovnem ja povremeno i kad netreba. Ali sve u svemu mislim da bih mogao mesecima da preživim bez živog kontakta sa ljudima, nekako sam takav, jedino da imam nešto drugo, neku knjigu ili možda internet. Nekako nisam previše društvena osoba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Ja sam u jednoj knjizi procitao odgovor koji mi se jako svideo: ,,Bog zna ali ne znas ti..'' Sto ce reci da ti dopusta da spoznas samog sebe. Lep odgovor nema šta, evo ga stavio sam da je najbolji Imaš tu čast da si prvi čiji sam odgovor stavio kao najbolji na temama koje sam pokrenuo od početka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Hvala,hvala...))) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 @odahviing Znas sigurno pricu o Bludnom sinu iz N.Zaveta. Vidi njegov razgovor sa ocem: - Idem oce. - Idi sine. - Znaci ne volis me? - Volim te mnogo sine. - Znaci zelis da odem? - Nimalo sine. - Znaci ne bolujes sto idem? - Bolujem sine. - Pa onda sto ne cinis nista? - Cinim. -Sta? -Postujem te! Molitva nam je potrebna zato sto nas Bog postuje. Иван Ивковић, Џуманџи, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Prvo ne znam da li sam "pogodio" podforum, tj da li sam postavio pitanje na pravom mesu, ako nisam molio bi administraciju da premesti temu tamo gde joj je mesto. Našto sam danas razmišljao i nekako stigao do teme ove teme. I nešto mi nije bilo jasno. Pošto je Bog po verovanju, savršen, zveznajući, prosto sve naj, naj. On zna i šta ko želi i koliko mu je ko odan. Sad mene zanim čemu molitva ukoliko kao što sam napisao, zna šta želimo, zna čemu ćemo se moliti i pre nego što počnemo. A sa druge strane zna koliko mu je ko odan, jer je sveznajuć. Zna ko se drži njegove reči a ko ne. Ukoliko sve to zna, meni se po logici čini da je nepotrebno da se molitva izgovara, jer kao što rekoh on već sve to zna, molili se mi ili ne. E sad voleo bih da čujem vaše mišljenje o ovome, možda (vrlo verovatno) da sam negde usput u razmišljanju pogrešio, pa ako jesam ispravite me Pa ti se molis upravo da ti Bog otkrije ono sto ti treba....a to je smiren um i blago srce....mir i radost u Duhu Svetome...nema veceg bogatsva od unutrasnjeg,duhovnog mira ..niti veceg siromastva od unutrasnje nemira.....zato i Bog kaze...zna Otac sta vam treba.... Bigica, Лидија Миленковић and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Vidim senko ti si rešio da me preobratiš u pravoslavca, ali ne sekiraj se ne boje se zmajevi (to je iz nicka, a ako hoćeš sa avatara onda Sajanci )senki Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Vidim senko ti si rešio da me preobratiš u pravoslavca, ali ne sekiraj se ne boje se zmajevi (to je iz nicka, a ako hoćeš sa avatara onda Sajanci )senki Ako se ikad budes preobratio to ce biti zahvaljuci Bogu a ne mojoj malenkosti.... greengrin Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Ako se ikad budes preobratio to ce biti zahvaljuci Bogu a ne mojoj malenkosti.... greengrin Ma već je on preobraćen.... SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Ma već je on preobraćen.... Krcka se ko sarmica.... greengrin Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Krcka se ko sarmica.... greengrin Znaš kako i drug ateista sa kim odavno nisam pričao, kada smo počeli neku diskusiju da vodim, rekao mi je da sam omekšao, jer nekad sam bio onako militantni ateista, više nisam. Ali ne zato što sve više približavam verniku, nego zato što sam dosta svojih stavova učvrstio, razmislio o dosta toga, pa mi je nepotrebno da napadam druge da bih sebi dokazao da sam u pravu. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука