mcvija Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 ....a toooo, nemam sto, ali ikone, kandilo, krst su u mom domu....evo i slika Драшко, nana, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Nemam. Ja to sve nosim s sobom. U sebi. Mislim da je bitna suština a ne forma. Znači, ne moram da imam ništa, ako je u sebi to nosim. U mislima. A ako ne nosim, može dom da mi bide opremljen kao isposnička kelija, i opet mrtva kapa. Ja tako. ivanaika, Inner Truth, Рада. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Nemam molitveni sto i ne praktikujem menjanje stoljnjaka. Napravio tj još uvek pravim mini oltar sa ikonama gde u kući mogu da se pomolim Bog. Mada Bogu se možemo moliti bilo gde, potrebna je samo vera ali nekako mi je atmosvera u kući lepša i osećam se ispunjenije okružen ikonama. Da. Iskoristio bi priliku da se zahvalim Bratu Ivanu Iliću koga sam ovde upoznao i koji mi je poslao neke od ovih ikonica. Brate hvala još jednom. Драшко and Piksi94 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Ja samo dve. Kada se setim, "Molitvu usamljene". Jeste da je izvorno naravno "Molitva usamljenoga" , ali aj to tako šaljivo odgovorim, jer sma ja ženskog roda, pa mi nekako ovako lakše. (Počela sam bila jedno vreme je, pred spavanjac. U zadnje vreme osećam se grozno, kao da samo molim kada mi nešto treba, ne osećam se trenutačno dostojno takve molitve, što kao da u nešto meni kaže, da nije vreme još za to, da je (u) zalud, ja slušam osećaj, pa sam je ostavila u stranu, trenutno. Neću ništa na silu. Možda trebam još više da se popravim, pa će On sam dati. ) Ja dve kratke: "Presvetla Bogorodice, spasi me." " Gospode, Isuse Hriste, Sine Božiji, pomiluj me grešnu. " Nekako osećam da su mi sada ove dve najbitnije, najvažnije. Prva da me spasi od svega šta ne treba i ne valja; druga da u svojim svakodnevnim sagrešenjima (u) vidim svetlost. Sve ove druge divne molitve na temi, će mi poslužiti, kada budem na višem stupnju duhovnosti. nana, Inner Truth, @Amin and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Ja samo dve. Kada se setim, "Molitvu usamljene". Jeste da je izvorno naravno "Molitva usamljenoga" , ali aj to tako šaljivo odgovorim, jer sma ja ženskog roda, pa mi nekako ovako lakše. (Počela sam bila jedno vreme je, pred spavanjac. U zadnje vreme osećam se grozno, kao da samo molim kada mi nešto treba, ne osećam se trenutačno dostojno takve molitve, što kao da u nešto meni kaže, da nije vreme još za to, da je (u) zalud, ja slušam osećaj, pa sam je ostavila u stranu, trenutno. Neću ništa na silu. Možda trebam još više da se popravim, pa će On sam dati. ) Ja dve kratke: "Presvetla Bogorodice, spasi me." " Gospode, Isuse Hriste, Sine Božiji, pomiluj me grešnu. " Nekako osećam da su mi sada ove dve najbitnije, najvažnije. Prva da me spasi od svega šta ne treba i ne valja; druga da u svojim svakodnevnim sagrešenjima (u) vidim svetlost. Sve ove druge divne molitve na temi, će mi poslužiti, kada budem na višem stupnju duhovnosti. Bravo srdasce! Samo da znas da su to najbitnije molitve i molitve iznad molitava. Sto cesce to bolje! :good2: "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Bravo srdasce! Samo da znas da su to najbitnije molitve i molitve iznad molitava. Sto cesce to bolje! :good2: evo ga naš stručnjak za litugijska i verska pitanja... Nebojš.a је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Bravo srdasce! Samo da znas da su to najbitnije molitve i molitve iznad molitava. Sto cesce to bolje! :good2: Hvala, Trifke. Pa, da...Jer druge, niti znam napamet niti trenutačno umem to. Nešto u meni kaže: "Dovoljno ti je sada to, za tebe. U ovom momentu. Za tebe lično. " I kada sam pitala svog sveštenika za savet, za sve šta muči me, s obzirom na ispričano, on mi je savetovao ove dve, kao što i ti rekao si, u postiću, da su dve najbitnije. Nekako verujem, da su njima sadržane sve postojeće. A ostale jednostavno, osećam da će da mi legnu, onda kada bude potrebe za to. Kada ove savladam, dobrim. Sada kao što rekoh, za onu, osećam da silim. I još primih jedan zadatak na sebe. Jednu pride. Da pokušam. Čudno je opisati, ali mi se javila ta misao, još pre nekog vremena. Za nečije spasenje. Eto, ispravnije je onda da kažem, dve + ova jedna. Koju ću naknadno. Skupljam hrabrost - čeka me težak zadatak. @Amin and Inner Truth је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Hvala, Trifke. Pa, da...Jer druge, niti znam napamet niti trenutačno umem to. Nešto u meni kaže: "Dovoljno ti je sada to, za tebe. U ovom momentu. Za tebe lično. " I kada sam pitala svog sveštenika za savet, za sve šta muči me, s obzirom na ispričano, on mi je savetovao ove dve, kao što i ti rekao si, u postiću, da su dve najbitnije. Nekako verujem, da su njima sadržane sve postojeće. A ostale jednostavno, osećam da će da mi legnu, onda kada bude potrebe za to. Kada ove savladam, dobrim. Sada kao što rekoh, za onu, osećam da silim. I još primih jedan zadatak na sebe. Jednu pride. Da pokušam. Čudno je opisati, ali mi se javila ta misao, još pre nekog vremena. Za nečije spasenje. Eto, ispravnije je onda da kažem, dve + ova jedna. Koju ću naknadno. Skupljam hrabrost - čeka me težak zadatak. Neznam da li si citala knjigu"Kazivanja jednog bogotrazitelja svom duhovnom ocu". Ako nisi nadji i procitaj. Tu ces naci sve o toj molitvi. Ona je upravo ono sto najbolje vodi Bogu. Treba je samo sto cesce ponavljati u sebi. Narocito kada nam je um prazan. Tako polako moze da postane nasa navika koja nas vodi blize Bogu! Жика је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 evo ga naš stručnjak za litugijska i verska pitanja... i vd duhovnik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Neznam da li si citala knjigu"Kazivanja jednog bogotrazitelja svom duhovnom ocu". Ako nisi nadji i procitaj. Tu ces naci sve o toj molitvi. Ona je upravo ono sto najbolje vodi Bogu. Treba je samo sto cesce ponavljati u sebi. Narocito kada nam je um prazan. Tako polako moze da postane nasa navika koja nas vodi blize Bogu! Ne, nisam. Eto, i tu pridodah na spisak "pod obavezno" u budućnosti. Verujem da će mi se dopasti. Hvala na premudrim savetima Trifke. Za ovu i na drugoj temi, dragocene knjige. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Ne, nisam. Eto, i tu pridodah na spisak "pod obavezno" u budućnosti. Verujem da će mi se dopasti. Hvala na premudrim savetima Trifke. Za ovu i na drugoj temi, dragocene knjige. Ima ovde jos jedna lepa tema i to je spis Sv Simeona Bogoslova. Potrazi ga pod Patrologija Simeon Novi Bogoslov. Procitaj obavezno.! Srdasce је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Ima ovde jos jedna lepa tema i to je spis Sv Simeona Bogoslova. Potrazi ga pod Patrologija Simeon Novi Bogoslov. Procitaj obavezno.! U redu. Još jedna, štriklirana. Nemam reči, kojima bih zahvalila, Trifke. Još samo da ih nabavim i knjigu u šake. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 U redu. Još jedna, štriklirana. Nemam reči, kojima bih zahvalila, Trifke. Još samo da ih nabavim i knjigu u šake. To je ovde na forumu tema. Nema na cemu. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 To je ovde na forumu tema. Nema na cemu. Ok. Hvala onda na preporuci temice. Pročitaću vrlo rado, kad uzmognem, Trifke. Hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Фебруар 7, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2014 evo ima oko dve godine da tako počinjem i završavam dan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука