obi-wan Написано Новембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2018 пре 3 часа, Milica Bajic рече Ево сада сам поделила на катизме како треба. Хвала пуно @AnaLaz Да ли се на крају Катизме моли Трисвето? Како да делим Катизме? A u toku katizme se 2x izgovara samo "Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu", bez daljeg zavrsetka. Ako to ne mozes da nadjes `de je tacno, sama nekako uglavi tako da obe slave budu na nekim granicama trecina katizme. Npr. ako katizma ima 8 psalama, onda moze posle treceg i posle sestog... Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 27, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2018 Ј А Н У А Р 2 0 1 9. Milica Bajic and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 1, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2019 Ф Е Б Р У А Р obi-wan and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Фебруар 3, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2019 Много ми значи и помаже ово читање са вама браћо и сестре. Брзо се живи и свашта се дешава, али ових 15 минута дневно ми помажу да одржим везу са самом собом, са животом у себи. Ничег ме више није страх и не муче ме више многа питања. Хвала још једном. gavrosaurus, ХиРо_на, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 On 3.2.2019. at 17:21, Milica Bajic рече Много ми значи и помаже ово читање са вама браћо и сестре. Брзо се живи и свашта се дешава, али ових 15 минута дневно ми помажу да одржим везу са самом собом, са животом у себи. Ничег ме више није страх и не муче ме више многа питања. Хвала још једном. Neizmerno duboka i silna knjiga. Kaze Zlatoust - "bolje da sunce ne izadje, nego da se prestane sa citanjem Psaltira". sanja84, АлександраВ and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 пре 11 минута, obi-wan рече Neizmerno duboka i silna knjiga. Kaze Zlatoust - "bolje da sunce ne izadje, nego da se prestane sa citanjem Psaltira". I svaka mu se pozlatila Драгана Милошевић and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 25, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2019 М А Р Т ............. Milica Bajic, obi-wan and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена М. Написано Фебруар 25, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2019 Желим да вам се придружим у читању Псалтира. И сама га редовно читам. Коме треба да се обратим да ме дода на списак, како то иде? Драгана Милошевић, Milica Bajic, БанеЛ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 2, 2019 Пријави Подели Написано Март 2, 2019 ...... Јелена М., АлександраВ, Milica Bajic and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена М. Написано Март 2, 2019 Пријави Подели Написано Март 2, 2019 Хвала на указаном поверењу! Са великим задовољством се придружујем ! Молитву пре читања имам. Подела и распоред су ми јасни. Како сам израчунала, могу да кренем од понедељка, 04. марта, са првом катизмом. Само ме занима да ли се заједнички чита у неко одређено време у току дана или када ко може? АлександраВ and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 3, 2019 Пријави Подели Написано Март 3, 2019 пре 18 часа, Јелена М. рече Хвала на указаном поверењу! Са великим задовољством се придружујем ! Молитву пре читања имам. Подела и распоред су ми јасни. Како сам израчунала, могу да кренем од понедељка, 04. марта, са првом катизмом. Само ме занима да ли се заједнички чита у неко одређено време у току дана или када ко може? U pocetku je bilo predloga da bude isto vreme za sve, ali to je u praksi neizvodljivo, tako da mozes sama sebi da odredis vreme. I mozes da krenes i odma`, od one katizme koja ti danas pripada, ne mora da bude od prve. Dobrodosla u "ekipu". Milica Bajic, Драгана Милошевић, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 3, 2019 Пријави Подели Написано Март 3, 2019 пре 10 минута, obi-wan рече U pocetku je bilo predloga da bude isto vreme za sve, ali to je u praksi neizvodljivo, tako da mozes sama sebi da odredis vreme. I mozes da krenes i odma`, od one katizme koja ti danas pripada, ne mora da bude od prve. Dobrodosla u "ekipu". Poslala sam joj pp sinoc. Svakako je neizvodljivo. Milica Bajic and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена М. Написано Март 3, 2019 Пријави Подели Написано Март 3, 2019 пре 26 минута, obi-wan рече U pocetku je bilo predloga da bude isto vreme za sve, ali to je u praksi neizvodljivo, tako da mozes sama sebi da odredis vreme. I mozes da krenes i odma`, od one katizme koja ti danas pripada, ne mora da bude od prve. Dobrodosla u "ekipu". Хвала свима! Почињем од сутра и то по програму баш од прве. АлександраВ, obi-wan and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 8, 2019 Пријави Подели Написано Март 8, 2019 @Milica Bajic Nadjoh medju porukama na ovoj temi i ovu ispod - podela na katizme, i koji psalmi su obuhvaceni kojim brojem, ako nekome opet ustreba... ... АлександраВ and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Март 20, 2019 Пријави Подели Написано Март 20, 2019 On 1.11.2018. at 18:48, Milica Bajic рече @obi-wan хвала, ниси ни ти лош кад већ није она ту Ево слике, мој Псалтир није подељен на катизме, макар ја не видим... ? Могу ли и ја да будем у резерви? Шта ако се деси да не можеш више да читаш? мени некако боље лежи псалтир који је превео владика Атанасије, читао сам и неке друге преводе ал ми је Атанасијев некако најпотпунији. AnaLaz, Milica Bajic and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука