Jump to content

Како да се човек заштити од негативне енергије?

Препоручена порука

pozitiva.jpg
Здраво. Неколико људи током дугог временског периода веома мрзе једну девојку (око годину дана). Током тог времена она је веома болесна, иако пре тога није имала проблема са здрављем. Има и много других невоља. Тим људима није нанела никакве физичке штете: једна од њих је мајка њеног младића (која просто не жели да њих двоје буду заједно), а други је њен бивши послодавац. Реците ми молим вас да ли постоји начин да се човек заштити од негативне енергије?

Хвала. Игор

Игоре, “негативна енергија” других људи није тако страшна, колико је страшан наш однос према непријатељству од стране других људи. Јасно је да је тешко преживети непријатељство, а тим пре мржњу, али немамо избора. Успут не би било лоше да се сама девојка преиспита (иако нису сви способни да себе критички посматрају) – није ли било неких других узрока (поред физичке штете, које је она тим људима наносила), због којих је толико људи мрзи. Из свог искуства могу да кажем, да се људи који изјављују да их сви мрзе и гоне, по правилу не понашају најбоље према другим људима и не желе да то виде, иако има изузетака. Уколико је имала неку кривицу, треба одлучно да је призна и искрено замоли за опроштај. А уколико нема никакве кривице, онда треба да се молимо Богу да нашим гонитељима врати добро за њихово зло. То је најтеже од свега, али несумњиво делује.

Јереј Михаил Немнонов

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

...да ли и ви имате нека слична искуства?

...да ли верујете да неко својом негативном енергијом може да вам нашкоди..?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ne ne verue da bilo kakva losa energija moze da naskodi coveku. Coveku ni jedna vlas sa kose ne pada a da Otac nas nebeski nezna. Prema tome nikakva zla enrgija ti nemoze nista. Druga je to stvar ako nesto brljam , recimo bavim se vracarijama astrologijom i td onda dodjem djavolu na konak i onda se desava sto se desava. Inace drzim se onoga da pravedniku sve na dobro ide. Ma Bog me voli i tacka!

А знамо да онима који љубе Бога све иде на добро, који су позвани по намјерењу.

Ко ће нас раставити од љубави Божије? Невоља ли или туга? или гоњење? или глад? или голотиња? или страх? или мач? као што стоји написано:

За тебе нас убијају вас дан, држе нас као овце које су за клање.

Али у свему овоме побјеђујемо онога ради који нас је љубио.

Јер знам јамачно да ни смрт, ни живот, ни анђели, ни поглаварства, ни силе, ни садашње, ни будуће,

Ни висина, ни дубина, ни друга каква твар може нас раставити од љубави Божије, која је у Христу Исусу Господу нашему.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

To je diskutabilno, odgovor bi bio i moze i ne moze, u zavisnosti kako se mi postavimo i na sta se fokusiramo.

Iako postoje stvari koje nisu jos dovoljno razjasnjene, poput magijskog dejstva i prisustva demonskih sila, nekad se desavaju uplivi u materijalni svet, i tada je tesko boriti se protiv toga i jedino resenje je pobeci od tih ljudi tj. mesta. To mesto posle ne mora biti posednuto, jer mislim da ta veza funkcionise posredstvom ljudi, ako se izuzme jedan cinilac nema vise nista od toga. Ali opet kazem, nisam siguran, jer je mnogo cinilaca (psiholoskih, dusevnih, duhovnih itd.), zavisi cak i od same zrtve.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Da ima ljudi koji mogu da iz nekog njima poznatog razloga mogu mrzit druge koje i nepoznavaju dobro .Imam iskustvo da mi neko neprestalno sto bi rekli podapinje nogu a uopšte me nepoznaju i druge truju protiv mene ali eto Bog sve vidi i sve zna pa će nam bit po zaslugama .Boze hvala ti što mi daš snage d izdržim !

Подели на овим сајтовима

Велика је вероватноћа да та девојка је у нечему погрешила , али и не мора да значи јер рецимо , људи често мрзе оног који каже у очи све што мисле , а по правилу су такви људи бољи од оних који крију своје мисли или још горе , праве да су добри .

У сваком случају та девојка треба да се моли Богу и ако сматра да јесте погрешила и ако сматра да није погрешила у односима са другим људима.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

...да ли и ви имате нека слична искуства? ...да ли верујете да неко својом негативном енергијом може да вам нашкоди..?

Znam o čemu pričaš.

Mnogi ljudi čute,misle,a to što misle nije dobro. Onda odašilju svoje misli i one nalaze svoj put. Misli su moćne. I ja verujem da misli mogu da naškode-veoma.

Moje iskustvo.Od takvih ljudi se treba skloniti po svaku cenu.

Na tvoje dobro vraćaće zlim.Trudiće se da osujete svaki tvoj pokušaj da uradiš nešto dobro.Ubediće te da si glup,slab,ispodprosečan,nedostojan svega,nebitan,neostvaren,neuspešan,ružan...ubediće te u sve ono što oni žele da ti budeš,jer će samo tako biti srećni.Mi znamo da to nije sreća-to je nihov pakao.

Trebalo je čudo da se desi da svatim neke stvari.To što sam ja razumela neke životne stvari-to je pravo čudo.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Neko od svetih otaca je rekao da kada nas se svi odreknu ostaje samo naša vera koja nas održi u životu i sve to negativno treba preživeti- Hristovo nošenje krsta do golgote. To je jedina realnost u večnosti i zajednica sa takvim predispozicijama je jednaka hristovom stradanju i zajednici u koju nas on poziva. treba se radovati kada čovek to doživi mada je teško i rane su krvave. Neko će reći da je licemerno da sav taj haos i stradanje zovemo rajem a jedina istina je da ja ni drugog Boga ni drugog sebe ni drugu i jedinu realnost nemam a od nje takva kakva je našim krstom treba napraviti rajsko naselje. <3

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Mnogi ljudi čute,misle,a to što misle nije dobro. Onda odašilju svoje misli i one nalaze svoj put. Misli su moćne. I ja verujem da misli mogu da naškode-veoma.

Da, sebi mogu da naškode, drugima ne. Njihove misli su njihova nesreća, strah, slabost i tuga. Reflektuju ono što drže u duši...i mislim da im nije lako.

Takve osobe mogu samo da žalim i nadam se da će naći mir.... a koliko mogu djelovati na mene?

...taman toliko koliko se pomolim za njihovu sreću i mir.

Подели на овим сајтовима

nije loše podsetiti se one misli jednog svetitelja

Onima koji ljube Boga, Bog sve okreće na dobro - čak i greh...

e, to je priča života mog : )

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

nije loše podsetiti se one misli jednog svetitelja

Onima koji ljube Boga, Bog sve okreće na dobro - čak i greh...

e, to je priča života mog : )

Лако се теби шалити када имаш пирамиду да те штити :)

Подели на овим сајтовима

Ljudi su visoko empaticna bica. Ako u svom okruzenju imate negativne ljude i sami cete trpeti posledice te negativnosti jer ce ona uticati na vas.

Dakle u nama samima je problem a ne u tudjoj "energiji".

Jedino resenje je radovanje zivotu, ljubav prema sebi i drugima i tolerancija za tudje i svoje grehove i negativnosti... Ili sto bi vi vernici rekli- Ljubite gospoda svim srcem.

Sa takvim zivotnim receptom nema te negative koja se od vas nece odbiti ko ping pong loptica...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja se distanciram od takvih osoba.Ukoliko mi se recimo desi da u odredjenom periodu "navale" bas ti energetski vampiri na mene,meni se odmah upali alarm..."aham,iskusenje..." Mislim da su nasa iskustva sa negativno naelektrisanim personama nas odraz u ogledalu u tom momentu.Nas spolja nista ne moze dotaci ako to ne nosimo iznutra.Zato takve "susrete" valja na neki nacin blagosiljati jer nas oni usmjeravaju na ono cega ni sami nismo bili svjesni do tada,tj.ono sto nosimo u sebi to oko sebe i vidimo.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Jedino resenje je radovanje zivotu, ljubav prema sebi i drugima i tolerancija za tudje i svoje grehove i negativnosti... Ili sto bi vi vernici rekli- Ljubite gospoda svim srcem
Nas spolja nista ne moze dotaci ako to ne nosimo iznutra.

:good2:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...