Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Lepo, ali ipak-brak je, ili bi trebalo da bude, dobrovoljna zajednica ljubavi i postovanja dve odrasle osobe (muskarca i zene) i pod takvim uslovima ne treba niko da im se mesa u njihov odnos, neka svako lepo gleda svoja posla!  Ni milimetar od ovoga ne odstupam  0110_hahaha.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

nezavisne žene??

aauh

dakle poslušne mužu i nezavisne žene

je li to izbor koji se danas nameće?

nije moguće biti poslušan nekome a sačuvati svoj integritet?

onoga trenutka kada bih povjerovao u to,uzeo bih "ispisnicu" iz Crkve  0110_hahaha

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Мислим да ја у принципу тачно ово што каже св.Теофан само што је он ово изрекао мало на крут и мизоген начин.

Свака жена ће се сама покорити - предати (не у робовском смислу наравно) мушкарцу који има став, има карактер, зна шта хоће у животу, има ауторитет, домишљат је, ријешава проблеме итд....

Тако да обавеза мужа јесте да буде лидер и ауторитет, чиме он и јесте као такав глава жени. Сви народи света су били патријархални не зато што је то неки антички масон направио завјеру, него просто што је природа жене таква да воли лидере у мушкарцима. Када кажем лидер не мислим на тиранина, него спосбног и домишљатог човјека. Жена ће се сама обавезати таквоме на послушање.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Veoma lepo napisano Justinijane,i ja mislim da je baš tako kako si napisao.  eheeeej

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Јусто ала си ово рекао  .hvala. 0409_feel fmqmtx

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Свака жена ће се сама покорити - предати (не у робовском смислу наравно) мушкарцу који има став, има карактер, зна шта хоће у животу, има ауторитет, домишљат је, ријешава проблеме итд....

Nema MORANJA, sve je stvar zelje i izbora, PREDAJE, a ne "duznosti", "obaveze".

Подели на овим сајтовима

Када кажем лидер не мислим на тиранина, него спосбног и домишљатог човјека. Жена ће се сама обавезати таквоме на послушање.

... sposoban covek; veoma dobar govornik, komunikativan i domisljat. ... ultranacionalisticki lider

070221_CL_HitlerTN.jpg

kazu da su sve Nemice zudele i ceznule za njim  sHa_sarcasticlol

0110_hahaha :bla: 0110_hahaha, e to-VODJA  0205_whistling (sva skakucem kad ga vidim)  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Мислим да ја у принципу тачно ово што каже св.Теофан само што је он ово изрекао мало на крут и мизоген начин.

A kazi mi ako zena ima stav, karakter, zna sta hoce, resava probleme... oce li se svaki muskarac sam pokoriti njoj?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Hoce. Ima raznih muskaraca, raznih zena, na kraju je najbitnije da se par uklopi. Licno ne verujem u neka opsta pravila, zato i kazem-svako neka gleda svoja posla, bitno je da je nama lepo  facenew22222222. A iskreno-te fine, "poslusne", "ćutljive", "pokorne" su ili jako dosadne ili vesti manipulatori, nesto mi tu nije kako treba  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

A kazi mi ako zena ima stav, karakter, zna sta hoce, resava probleme... oce li se svaki muskarac sam pokoriti njoj?

Неће због тога. Хоће због других разлога ако се испоље.  :group111:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...