Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Moze, platio bih joj pun pansion u Lazi pa nek luduje kolko oce :lol:

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

super je serija :)

a ta varijanta "slobode" mi je totalno bez veze

sto se ženiš ako hoćeš da ko momak živiš?

nije to sloboda

246981_174052282763616_712880725_n.jpg

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Замислите брак у којем је један од партнера жељан слободе и независности и тога да ради шта он хоће. На пример, венчају се двоје људи који се воле и тако то траје једно годину-две и јави се то да једно од њих хоће да ''лудује'' да буде мало слободно, досадно му је. И прође једно месец два врати се он/она свом партнеру пошто му недостајао. Да ли бисте то допустили? 

Исто и у везама. На ово ми је дало идеју једна епизода серије ''Два и по мушкарца'' не знам да ли је гледате. Жена је отишла од мужа и удала се за Чарлија, једног од главних ликова, али после неког времена долази њен прави муж код њега у кућу у потрази за женом. Уместо да пребије Чарлија као што би неко можда урадио, или убио жену од батина, он је мирно рекао да је она таква и да он ту не може ништа. Она му се враћа, објашњава Чарлију истину и одлази са својим мужем који је још и срећан што је добио назад  :laugh:  Све у свему то је серија ипак, комедија, али има таквих случајева у стварном животу. 

Шта би хришћанин на том месту урадио? Трпети или оставити? Шта бисте ви урадили? 

Seriju i ja povremeno pogledam jer se ismijem Alanu :) Definitivno ne bih to dopustila. Mislim mogao bi on biti slobodan koliko hoce ali bez mene i djece :) Zna se šta je brak. Nije to med i mlijeko ali smatram da se nezrele osobe ne bi trebale upustati u njega. Ne smatram da su nezrele osobe mlade osobe vec neiživljene osobe. Evo ja sam se udala prije 5 godina imala sam tad 19 godina. Pa ni u jednom momentu nije mi palo na pamet da se ja oslobodim malo :D

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Разумем ја вас све да је то ружно тако се понашати.

Него ме занима, шта би хришћанин требао ту да ради? Замислите да је таква ситуација. Има их. Шта бисте урадили? Развели се, свађали се ил бисте трпели? 

Подели на овим сајтовима

Pa hrišćanski je valjda trpjeti, to je krst koji treba donijeti do Golgote... Ali uff, samo mogu reci NE DAO BOG !

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Разумем ја вас све да је то ружно тако се понашати.

Него ме занима, шта би хришћанин требао ту да ради? Замислите да је таква ситуација. Има их. Шта бисте урадили? Развели се, свађали се ил бисте трпели? 

hrišćanin bi trebalo da shvati,pre nego što udje u brak, da je to sveta tajna,

pa da se prema svetinji odnosi odgovorno

na šta to liči da se jedan od partnera bacaka i ide na pauzu kad mu se ćefne?

ne mere to tako.

sa takvom osobom ne može se graditi ništa stabilno, a hrišćanski brak treba da bude stabilan,da se postave prioriteti i da se poštuje dogovor.

ako se desi avantura,iliti preljuba,to može da se prevazidje, ali da neko ode i bleji mesec dva tri pa da se vrati, to nikako.

moji baba i deda su sto godina (uslovno rečeno) bili u braku i ni jednom se nisu posvadjali,osim nekih rekreativnih koškanja iz zabave,

znali su zašto su zajedno,pravili su kuću,odgajali decu,pružali jedno drugom podršku.

desilo se par puta (baba nam pričala) da deda ode u jednim čarapama a vrati se u drugim :) ali nju to nije "uzbudjavalo" jer se osećala sigurno i voljeno  

a muškarcima se desi da švrljnu.

žene su uzdržanije (to je valjda ono da žene za seks traže razlog a muškarci mesto)

u svakom slučaju,ova tvoja uvodna priča ne deluje mi prihvatljivo sa hrišćanskog gledišta (i pored sveg praštanja itd, jer u braku nisu samo muž i žena, tu su i deca, a ko je merodavan da odlučuje šta deca treba da trpe??)

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

@@sara, Sara

Da ovo je lepo zapazanje.

Mada primenljivo je samo u slucaju dvoje zrelih (mentalno, emotivno, duhovno) Liturgijiskih hriscana. U svim ostalim verzijama "ne pije vodu" :)

:) ja to onako, idealističko hrišćanski.

kao primer navela sam dedu i babu - to govori  dovoljno o primenljivosti u današnjim okolnostima :)

Подели на овим сајтовима

Ако супружници успију да изграде љубав, повјерење и поштовање, одољеће они и искушењима какво је прељуба, блудничење и сл. Такви супружници могу да иду (и обоје) гдје хоће, да се друже са ким хоће, да имају хобије какве хоће, ма могу да оду и на Аљаску, доживотно, ништа то неће да засмета ни браку ни љубави. Ако тога нема, па све да не мрдну ни корак једно од другог, ту брака бити неће.

Подели на овим сајтовима

[...]

desilo se par puta (baba nam pričala) da deda ode u jednim čarapama a vrati se u drugim :) ali nju to nije "uzbudjavalo" jer se osećala sigurno i voljeno  

a muškarcima se desi da švrljnu.

žene su uzdržanije (to je valjda ono da žene za seks traže razlog a muškarci mesto)

[...]

Значи није ти проблем ако те муж некад превари ? Одлично.

Подели на овим сајтовима

Nekada brakovi nisu opstajali zato što su se ljudi voleli,već je bilo društveno neprihvatljivo da se razvedeš.

Danas je vreme apsolutne slobode i ljudi žive prema svojim nagonima.

Hrišćani nikada nisu razmišljali hormonima,i živeli u skladu sa tim tako da je tu stvar vrlo jasna.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...