Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

пре 13 часа, Vladan :::. рече

можда је човек говорио само о свом личном укусу :smeh1:

to je za monahe bespotrebno trošenje vremena. mjenjanje Božijeg izgleda. kak smo stvoreni. u tom smislu je rekao verovatno. znam da tak kažu za farbu na kosi. starac Pajsije je isto govorio. ne treba osudjivati monaha. s njegove tačke duhovnosti je sasvim primjeren savjet. nije ni pametno biti baba sa silikonima. roze kosom, fasadom preko lica. monaštvo je ideal hrišćanskog života. ko može da bude idealan nek izvoli. da može svako da bude monah. manastiri bi bili puni. :) ne treba biti konzerva. ni bukva. kad su u pitanju duhonosni saveti. veruj srcem. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 26 минута, Natasenka рече

monaštvo je ideal hrišćanskog života

?

Рекао бих да је монаштво само један од начина хришћанског живота, а далеко од идеала.

Идеал је ''стицање Духа Светога'' што би рекао свети Саровски.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Натан рече

?

Рекао бих да је монаштво само један од начина хришћанског живота, а далеко од идеала.

Идеал је ''стицање Духа Светога'' што би рекао свети Саровски.

pravi monah. pravi bračnik. mogu da steknu Duha Svetog. upotpunio si malo moju izjavu. ljudska duša je po prirodi monahinja. teži sticanju Sv. Duha. bilo gde. u bilo kojim okolnostima. samo monah lakše daje sebe Bogu. lakše može da postigne taj ideal. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vladan :::. рече

мора да постоји неки шири контекст у проповеди јер чак и ако занемаримо банално уопштавање за жене у свету испада да су све монахиње скаламерије... :) 

to se na nas mirjanke odnosilo...to je ili u manastir ili udaja...a šta s nama koji nismo ni tamo ni vamo? e mi smo: SKALAMERIJE

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Натан рече

А што се не удајете? 0703_read

A ti jesi oženjen? 0703_read

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Smaragdni kamičak рече

A ti jesi oženjen? 0703_read

То није одговор.

Хаха, мислим да нема горег питања од: ''Што се не удајеш/жениш?'' или још иритантнија краћа варијанта: ''Шта чекаш?'' хД

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Натан рече

То није одговор.

Хаха, мислим да нема горег питања од: ''Што се не удајеш/жениш?'' или још иритантнија краћа варијанта: ''Шта чекаш?'' хД

znači samac. dok znaš koja su bolna pitanja. :) pitanja na koja nema odgovora. sem da se oćuti. najpametnije. :)

Подели на овим сајтовима

@Natasenka  Kako nema romantike sestro?

Kisa pada, trava raste

nicu bandere, ja te volim

budi mi djevojka?? 

:D:D

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...