Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

Ја сам се згрозио када сам на једном месту, не овде, прочитао изјаву једног форумаша, а била је везана за једну особу одавде. Нећу именовати, али је било крајње стравично (не стравично да сам се уплашио, али изјава може да се пореди са радњом у Јасеновцу, Аушвицу и осталим таквим установама).

Код неких других људи, поједини текстови, тј. постови ми изгледају злобно, али ја их не познајем лично и нису користили псовке, па више волим да верујем да ја нисам добро разумео њихово изражавање (не мислим на она писања на темама о хомосексуалцима).

Што се тиче мене, као клинац нисам много марио да ли ћу повредити некога или ће неко повредити мене. После, тачније, после војске, мало сам сазрео и променио сам доста ствари код себе. Како сам променио те ствари, лоше ситуације су се смањиле за неких 90%, а у оних осталих 10% спада оно када радим обезбеђење, па сам принуђен да одреаугем мало другачије.

Да ли сам ја некога овде увредио или повредио, то не знам? Нико ми ништа није казао, али у сваком случају, није било намерно.

Подели на овим сајтовима

Одговор на тему: Из људске природе.

,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер

Подели на овим сајтовима

Jaki ljudi ne napadaju nikada. Nemaju potrebe, znaju da su jaki.

Slabi će te uvek napadati. Njima treba glupo opravdanje za sopstvenu nemoć.

rece neko 

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Може ли дете да туче одраслог човека? Да га повреди? Тако ни човек не може бити повређен од људи. Јер достојанство човека штити од повреда. Док поносити стално бивају повређени. Поносити су они који немају стварну вредност већ се представљају да су нешто, и кад им се укаже на то колко су мали они бивају повређени. Човека можеш назвати малим и покушати да га увредиш, али он свестан својих вредности остаје неповређен. Као што одрасли знају да дозвпољавају својој деци да их ударају свесни да им деца не могу нанети озбиљне повреде. Чарке су Чак и пожељне на форуму, оне чине да учесници у њима ојачају и кроз праштање изграде достојанство, постану стварно вредни а не само умишљено вредни. Има пуно људи који нису спремни да праштају и кажу да они воле животиње јер им животиње дају љубав коју од људи не могу да добију. А не знају да се љубав само давањем може добити, те да је то разлог што је од људи не могу добити, зато што нису спремни да дају љубав, него би само њима да се да.

Подели на овим сајтовима

Јави ми се изузетна жеља за повређивањем глупости која је метастазирала у перманентно стање, а посебно ме раздражује када се глупост или затуцаност прикривају тобожњим умним или високим маскама, а највише када поносни носилац таквог стања нема ни жељу да ради на себи, а соли памет унаоколо.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...