karadjordje Написано Јун 26, 2009 Пријави Подели Написано Јун 26, 2009 Па управо ово што сам горе навео. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 26, 2009 Пријави Подели Написано Јун 26, 2009 Када желимо да изразимо битије Духа Светога, његово личносно својство, онда кажемо да Он од Оца исходи. То је довољно. Све остало је сувишно и води у заблуду. Када желимо да кажемо на који начин Бог делује према свету, онда кажемо да Отац све чини кроз Сина у Духу Светоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Јун 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Уживам сваки пут кад читам све ваше текстове. Нешто, мислим научићу. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 kratki, jasni, poučni za mirjane dovoljni, a vala i nekim teolozima bi dobro došlo da malo iščitaju da ne stvaraju zabunu u ionako već zbunjenom narodu Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Добро је да имамо неког као што је Александар....фино да можемо да питамо што нас занима.... Сјећам се кад сам дошао на форуме Православље орг па кад сам постављао питање и чекао данима да ми се одговори..а онда се појаве ликове поред све муке да ме питају како ја могу то да питам.... Ух,овако БОГ нам даде Александра и БОГ даде Александру да га давимо pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ja II Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 gledao sam emisiju na historiju, i rekli su nesto cudno, pa me kopka... kazu da je avram dosavsi iz svoje rodne zemlje poneo i "teoriju" o nastanku sveta,koja je kasnije izmenjena te tako nastala biblija (velika sveta zmija je stvorila svet za sedam dana i sve tako) i kazu da su stvoritelji novih religija uglavnom bogove prethodnih proglasavali zlima, te je tako i jadna velika sveta zmija postala zla... i kazu da se onaj cije ime nije vredno spominjanja nigde u doba dok su bili ljudi u raju ne spominje,vec samo zmija koja je bila takva ko da je probala sam polod sa drveta poznanja... kazu i da je covek stvaran tri puta,a da je adamova prva zena lilit postala demon. i od tada kao postoji ona pesma uspavanka za bebe lalabay, tako nesto,kao idi lilit, posto kazu da ona voli da jede i ubija malu decu... kazu i da u bibliji to pise,na tri mesta se pominje stvaranje coveka, a tek treci put se kao kaze da stvori bog adama. bavili su se takodje lokacijom raja, i kao otkrili gde je, jos su uspeli da otkriju i cetiri reke. raj lezi potopljen ispod persijskog zaliva... inace imaju vrlo zanimljive dokaze, i satelitske snimke, "kosture" tih reka, sve se lepo uklapa... istina,sve ovo deluje smesno i glupo, ali me prosto interesujei pravoslavna verzija ovoga...na bogatom zapadu lako je praviti "edukativne" emisije i zaglupljivati ljude, imaju para, imaju sredstva, zele jos para,eto ga motiv,a istok je laka zrtva poprilicno,nema para,nema uopste takvih emisija,i znacajnih kanala,i tesko se cuje druga verzija.. махматма ганди је рекао: свако се срце може истопити на ватри љубави,ако пак не успемо, то значи да ватра није била довољно јака! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 Нема потребе коментарисати њихову распаљену машту. Рај и није "нешто", у материјалном смислу. Не обраћај пажњу на те холивудске глупости. Најновија библијска научна истраживања налазе могућу паралелу између извештај о стварању (постоје два предања, које је библијски писац уклопио у једну књигу) и вавилонског мита Енума елиш. То је врло могуће, јер је библијска књига о Постању коначно уобличена у време вавилнског ропства. У том случају, прича о Постању била би правоверни дијалог и побијање вавилонског мита. Пронађи негде не интернету Енума елиш, па уопреди. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 11, 2009 Пријави Подели Написано Јул 11, 2009 Шта значи да је БОГ починуо од стварања? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јул 21, 2009 Пријави Подели Написано Јул 21, 2009 ??? ????? ?? ?? ??? ??????? ?? ???????????? ?? ?????? ?. ?????? ? ??? ?????? ????????????, ??? ??????? ?????? ???????? ? ????????, ???? ?? ????????? ?????? ???? ?? ??? ???????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јул 21, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 21, 2009 ??? ?? ?????? ?. ?????? ? ??? ?????? ????????????, ??? ??????? ?????? ???????? ? ????????, ???? ?? ????????? ?????? ???? ?? ??? ???????????. ?????, ??? ??? ?? ???????? 0104_cheesy ... ??????? ?? ???? ?????, ???????? ?? ?? ???? ???????? ? ????? ?? ?? ?? ?????? ?? ????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јул 21, 2009 Пријави Подели Написано Јул 21, 2009 Наравно оче Горане да сте ми занимљиви... за мене је све овде чудно и занимљиво, јер чудом не могу да се начудим док гледам како православни свештеник агитује у корист адвентистичких и иних секташких интереса. Шта да радим, нисам навикнут на такве појаве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 21, 2009 Пријави Подели Написано Јул 21, 2009 Аааааа,прави смо Срби 8084.gif 319.gif pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 25, 2009 Пријави Подели Написано Јул 25, 2009 ??? ????? ?? ?? ??? ??????? ?? ????????? ????? ?? ?? ??????? ?????? ???? ?? ???????. ???? ?? ???? ????? ????? ????? ??????? (???????? ???????). ????? ???????? ?????? ? ?????????? ???? ?? ?? ??? ???? ??????? ????????, ? ????????, ?? ?? ?? ????, ??? ?????, ????? ???? ???????? ? ?????? ????? ????????? ???????. ???????, ???????? ? ????? ??????? ?? ???????, ?????? ???????, ? ?? ??????? ?????????? ?????? ????, ??????, ??? ??????? ???? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 25, 2009 Пријави Подели Написано Јул 25, 2009 Да ли то значи да БОГ више није стварао ништа материјално? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 25, 2009 Пријави Подели Написано Јул 25, 2009 Сву је материју Бог створио, као и сву енергију. Након стварања нема умножавања материје и енергије. И једна и друга само мењају облик, то ће ти и наука потврдити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука