Фарисеј Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Naravno da niko ne porice da dan traje 24h ...Ali mislim da ne treba zahtevati da treba da prodju puna 48 sati da bi se racunalo da je proslo tri dana. Vidi, sada racunamo po nasem vremenu,npr. ako je Janko izasao iz kuce u Petak u 23 : 45 h a vratio se u Nedelju u 00 : 15 h on se vratio u treci dan iako nije proslo ni 25 sati od izlaska ! Njegov izlazak , " po policijskom izvestaju" obuhvata Pet, Sub i Ned ! Tako je i sa Jesus-om....uopste nije neophodno da mora da prodje odredjeni broj casova da bi se racunalo 3 dan.. Dakle, Hristos je umro u Pet i vaskrsao u Nedelju ... treci dan. Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Мрачњак, не лупај глупости кад не познајеш проблематику. Јевреји не рачунају дан као ми (од поноћи до поноћи), већ се за њих дан завршава и почиње други дан када сунце зађе. Дакле, од заласка до заласка сунца. То је и библијско рачунање, такође. U tekstu koji si postavio se upravo govori o tome da NIJE bilo pomracenja... Sad si me zbunio, jel citas ti tekstove koje postalvjas U svakom slucaju, konsultacija totalnih pomracenja kaze da ih u toj oblasti u to vreme nije bilo, a takodje, cak i da ga je bilo, pomracenje sunca traje par minuta i ne znaci novi dan... odakle ta tvrdnja? Десило се помрачење, настала је тама на земљи. Светитељ описује да је била тако јака да је закључио да се не ради о природном помрачењу (о томе сад мжемо дискутивати да ли је било природно или "ванредно" помрачење, али небитно - било је помрачење). "Консултација помрачења", хехе, кад је пре ископа? Ти то све држиш у рукаву и знаш напамет у задњих 2000 година када је где било помрачење сунца? Одакле ми тврдња? По сведочаннству људи (апостола) из тога доба, записано је у Новом Зевету. Такође, није ми проблем да схватим да Онај ко је створио сунце може иу да учини да оно утихне - кад и како Он (Бог) хоће. Наравно, ти у то не верујеш, али то је само твој проблем и уопште не утиче на истинитост наведеног догађаја. Трагедија атеиста јесте та што они мисле да оно што они изусте представља некакву универзалну, објективну и за све обавезујућу истину. Иако помрачење траје само неколико минута то је довољно за оно што је Дамаскин навео. Јер, у библијској термонологији тама је исто што и ноћ, а светлост је исто што и дан (погледај 1. главу Књиге Постања: "таму назва Бог ноћ а светлост назва дан") - дакле, било је три таме=три нићи и три светлости, видела=три дана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Naravno da niko ne porice da dan traje 24h ...Ali mislim da ne treba zahtevati da treba da prodju puna 48 sati da bi se racunalo da je proslo tri dana. naravno da ne treba... treba 72 sata da prodje za tri dana... 48 sati je dva puna dana 0409_feel a nije proslo ni toliko greengrin Мрачњак, не лупај глупости кад не познајеш проблематику. Јевреји не рачунају дан као ми (од поноћи до поноћи), већ се за њих дан завршава и почиње други дан када сунце зађе. Дакле, од заласка до заласка сунца. То је и библијско рачунање, такође. i po ovoj logici nemas tri dana... zato je taj damaskin i morao da izmisli tehnikaliju poput "misticnog pomracenja" kako bi premostio tu logicku zavrzlamu... Одакле ми тврдња? По сведочаннству људи (апостола) из тога доба, записано је у Новом Зевету. gde u novom zavetu pise o tom pomracenju? ako ogu da dobijem referencu da bacim pogled... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 http://www.simpletoremember.com/articles/a/jewish-time/ baci pogled ako znaš engleski The Jewish day does not begin and end at midnight as does the secular calendar day. Midnight is not a distinguishable astronomic event. In the era before the modern clock, a specific hour of the night could not be precisely known, whereas an hour of the day was easily determined by sighting the location of the sun. Thus, the day had to begin by precise, simple and universally recognized standards. This meant that the day had to be reckoned either from the beginning of night or the beginning of day. In Jewish time, the day begins with the onset of night (the appearance of the stars) followed by the morning (which technically begins with the appearance of the North Star). According to some Jewish teachers, night and morning begin with sunset and sunrise respectively. For that is how the Torah describes it: “And there was evening and there was morning, the first day.” For this reason, the Sabbath begins on Friday night and ends with the appearance of the stars on Saturday night. The same is true for the major holidays such as Passover, Sukkot, Shavuot, Rosh Hashanah and Yom Kippur, the fast day of Tisha B’Av, and Hanukkah and Purim. Beginning the day with the night is, in a sense, a metaphor of life itself. Life begins in the darkness of the womb, then bursts into the brightness of the light and eventually settles into the darkness of the grave, which, in turn, is followed by a new dawn in the world-to-come. Life consists of light and dark: “And there was evening and there was morning.” What we make of time is what counts. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Ставио сам ти горе референце, нећу да понављам једно и исто. Прочитај пажљиво, прочитај 1. главу 1. Мојсијеве, да видиш библијски смисао дана и ноћи, биће ти јасније. Толико о овоме. Даље нећу одговарати и понављати оно што сам већ рекао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 0409_feel Можеш ли појеснити есхатолошку слику Христа као главе и нас као удова? СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Ставио сам ти горе референце, нећу да понављам једно и исто. Прочитај пажљиво, прочитај 1. главу 1. Мојсијеве, да видиш библијски смисао дана и ноћи, биће ти јасније. Толико о овоме. Даље нећу одговарати и понављати оно што сам већ рекао. Znam to i procitao sam smisao dana i noci po mojsiju ali to te nisam ni pitao... hvala u svakom slucaju... Napisao si sledece: "По сведочаннству људи (апостола) из тога доба, записано је у Новом Зевету." a dajes mi reference za nesto sasvim drugo. Ja pitam za refernece iz novog zaveta koje govore o pomracenju nakon hristovog raspeca... a koje si direktno pominjao... Eto, to je nesto o cemu nisi govorio pa te molim da mi odgovoris sada... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Ovde je izuzetno vazno istaci da za pomracenje postoji nezavisna potvrda. O ovome je pisao istoricar Talus koji je 52 godine napisao istoriju istocnog Mediterana od Trojanskog rata. Iako je Talusov rad izgubljen, pominje ga Julije Afrikanus oko 221 godine a spominje i tamu o kojoj se govori u Jevandjeljima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 @Mracnjak "A od šestog sata bi tama po svoj zemlji do sata devetog"(Matej 27,45). Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Ставио сам ти горе референце, нећу да понављам једно и исто. Прочитај пажљиво, прочитај 1. главу 1. Мојсијеве, да видиш библијски смисао дана и ноћи, биће ти јасније. Толико о овоме. Даље нећу одговарати и понављати оно што сам већ рекао. Znam to i procitao sam smisao dana i noci po mojsiju ali to te nisam ni pitao... hvala u svakom slucaju... Napisao si sledece: "По сведочаннству људи (апостола) из тога доба, записано је у Новом Зевету." a dajes mi reference za nesto sasvim drugo. Ja pitam za refernece iz novog zaveta koje govore o pomracenju nakon hristovog raspeca... a koje si direktno pominjao... Eto, to je nesto o cemu nisi govorio pa te molim da mi odgovoris sada... Погледај: Марко 15, 33, Лука 24, 44 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 0102_laugh Можеш ли појеснити есхатолошку слику Христа као главе и нас као удова? eheeeej То је слика Царства Божијег, Будућег века када ће се показати Истина нашег постојања. Несливено и нераздељиво наше јединство са Христом. Несливено: нећемо се изгубити у том јединству, неће нестати наша личност ни наша природа. Нераздељиво: нећемо бити замисливи одвојени од Христа, нити ће Христос бити одвојив од нас (контекст халкидонског догмата). Заправо то је слика Цркве у њеној пуноћи (а пуноћа је Царство Божије чија је Црква икона, сада и овде, у историји). Како ће то заиста изгледати, искуствено, то нико не може рећи. Јер, сада знамо као у огледалу, вели апостол Павле, а онда ћемо ствари познати онакве какве стварно јесу. Сада имамо предокушај, символе, а онда ћемо имати пуноћу, лицем у лице - оно што око не виде, ухо не чу и у срце човеково не уђе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 možda je bez veze što spamujem ali naježio sam se od ovoga 0304_smile4 whackado whackado whackado Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 link=topic=333.msg440027#msg440027 date=1305484894]možda je bez veze što spamujem ali naježio sam se od ovoga 0304_smile4 whackado whackado whackado Од чега професоре? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 pa od samog opisa... a tek kad se stvarno desi drugi dolazak... najjednostavnije rečeno-od uzvišenosti,punoće,lepote i radosti i sve to u Jednom... a mi u Njemu prstgore Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 prstgore Живот има смисла, заиста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука