o Goran P Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 a ono za vakcinu ne stoji ier je u pitanju biološka ipostas a ne crkvena tj. eklisiološka koja neminovno uklju?uje slobodnu volju......hrana je još bolji primer...moramo da jedemo da bi živeli ali to je biološka nužnost.....o?e gorane ja naginjem vašem stavu.... 0110_hahaha moje dete od 2 god nije kršteno i pošteno se mislim šta da radim Krsti ga nego šta, i pruži mu hriš?ansko vaspitanje.Ja ovde više iznosim neka svoja razmišljanja i lepo se kao sagovornici snalazimo.Prepustimo se kako naši episkopi blagosiljaju.Ja sam svoju decu krstio kada su bila mala.Ali sada bih da sam u ono vreme moju decu krstio na Liturgiji i to pogruženjem.Ali dobro priznaje se ve? kako je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 Да али дјетету ће бити боље ако прими вакцину и факат је да га нико не пита.Кад се дијете крсти може само да му буде боље и ако га нико не пита.На то сам мислио. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 ??,? ?????????? ?????? ??????? ??????? ????? ?? ??? ???? ?? ?? ????????? ????? ? ??????? ?? ?? ``???? ????????? ?????``. ? ???,?? ?????? ?? ?? ???? ?? ???? ???? ???????? ??? ?? ???? ??? ?? ???? ??????? ??????? ??????? ?? ????? ?? ?????? ?? ?? ???? ???? ?? ?? ???????? ?? ??????? ??? ?? ?????? ?? ??? ???????? ???????,??? ??? Za krštenje se ne traži duhovna ?isto?a ve? vera.Ako veruješ i to iz sveg srca možeš da se krstiš-Sveti Filip poru?uje onom vlastelinu kome je predhodno izneo katihezu o Hristu. ??,??? ??? ??? ???????? ?? ?? ?? ??? ????? ????? ? ??? ??????? ????,??? ??? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 a ono za vakcinu ne stoji ier je u pitanju biološka ipostas a ne crkvena tj. eklisiološka koja neminovno uklju?uje slobodnu volju......hrana je još bolji primer...moramo da jedemo da bi živeli ali to je biološka nužnost.....o?e gorane ja naginjem vašem stavu.... klapklap moje dete od 2 god nije kršteno i pošteno se mislim šta da radim Krsti ga nego šta, i pruži mu hriš?ansko vaspitanje.Ja ovde više iznosim neka svoja razmišljanja i lepo se kao sagovornici snalazimo.Prepustimo se kako naši episkopi blagosiljaju.Ja sam svoju decu krstio kada su bila mala.Ali sada bih da sam u ono vreme moju decu krstio na Liturgiji i to pogruženjem.Ali dobro priznaje se ve? kako je.Pomaze Bog,Ocete molim vas pojasniti sta znaci krstenje na Liturgiji sa pogruzenjem. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o Goran P Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 ??,? ?????????? ?????? ??????? ??????? ????? ?? ??? ???? ?? ?? ????????? ????? ? ??????? ?? ?? ``???? ????????? ?????``. ? ???,?? ?????? ?? ?? ???? ?? ???? ???? ???????? ??? ?? ???? ??? ?? ???? ??????? ??????? ??????? ?? ????? ?? ?????? ?? ?? ???? ???? ?? ?? ???????? ?? ??????? ??? ?? ?????? ?? ??? ???????? ???????,??? ??? Za krštenje se ne traži duhovna ?isto?a ve? vera.Ako veruješ i to iz sveg srca možeš da se krstiš-Sveti Filip poru?uje onom vlastelinu kome je predhodno izneo katihezu o Hristu. ??,??? ??? ??? ???????? ?? ?? ?? ??? ????? ????? ? ??? ??????? ????,??? ??? Krštenje je dar ,besplatni i nikakvom zaslugom sa naše strane u smislu da se možemo pripremiti nekom spoljašnjom pripremom osim usvajanja Hristove zasluge i rodom dostojnog pokajanja kako je zahtevao i Jovan Prete?a za fariseje i sadukeje.Mi sa naše strane treba da imamo pokajni?ko nastrojenje u smislu zbacivanja starog ?oveka verom u Hrista koji ?e to u?initi po našoj veri u trokratnom pogruženju i primanju Duha Svetog.A to da Duha Svetoga primaju samo oni koji su kršteni nije ta?no.Eno primera iz jevandjelja Dok je Petar propovedao dok još govorio sišao je Duh Sveti na sagovornike.....Dalje kaže Sv.Petar-Može li ko da uskrati vodu, dase ne krste ovi koji su primili Duha Svetogakao i mi.I zapovedi da ih krste u ime Gospodnje.(Del Ap.10, 44/48)Vidimo da nije to ?isto srce privuklo blagodat ve? vera na Petrovu propoved. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 Али зар нас вјера у неку руку не очишћава? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o Goran P Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 ??? ??? ??? ????? ? ???? ???? ?? ?????????Verom se otvaramo za Gospoda,a krštenje je za o?iš?enje grehova koje sadejstvuje sa verom.Tako da smo opravdani verom a ne delima zakona i to u svetoj tajni krštenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 ??? ??? ??? ????? ? ???? ???? ?? ????????? zar nas krštenje ne ra?a ponovo a pokajanje i poslušanje o?iš?ava ? Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 Да али чему онда припрема пред крштење? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o Goran P Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 ?? ??? ???? ???? ???????? ???? ????????Priprema za krštenje se svodi na iznošenje verskih istina na osnovu Pisma, da bi oglašen poverovao od sveg srca poput onog vlastelina.Kada uzraste vera Episkop proceni i oglašen biva kršten.Vera je potrebna samo vera.Jer i Avram se ne opravda delima zakona nego verom.pa tu je i Rava kurva koja izvede izvede iz Jerihona uhode.Vidiš vera i samo vera.Jednostavno VERUJ iz sveg srca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 Само бих додао ово у вези Аврама: 21. Avraam otac naš ne opravda li se delima kad prinese Isaka, sina svog, na oltar? 22. Vidiš li da vera pomože delima njegovim, i kroz dela svrši se vera? 23. I izvrši se pismo koje govori: Avraam verova Bogu, i primi mu se u pravdu, i prijatelj Božji nazva se. 24. Vidite li, dakle, da se delima pravda čovek, a ne samom verom? 25. A tako i Raav kurva ne opravda li se delima kad primi uhode, i izvede ih drugim putem? Ово што сам италиковао,болдовао и подвукао мислим да је кључно:кроз дјела се свршава вјера. Али ме ово онда интересује:зар не треба дијете одмах по рођењу увести у заједницу са БОГОМ кроз Свето Крштење? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 karadjordje,znaš ono mesto na krštenju gde sveštenik pita...odričeš li se sotone i svih dela njegovih itd....kaži mi kako će beba da odgovori na to.......... klapklap čisto da pomenemo da je pitanje upućeno onom ko se krsti a ne kumu niti pobratimu itd oni se tu NE ODRIČU već onaj što se krsti Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o Goran P Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 ???? ??? ????? ??? ? ???? ??????: 21. Avraam otac naš ne opravda li se delima kad prinese Isaka, sina svog, na oltar? 22. Vidiš li da vera pomože delima njegovim, i kroz dela svrši se vera? 23. I izvrši se pismo koje govori: Avraam verova Bogu, i primi mu se u pravdu, i prijatelj Božji nazva se. 24. Vidite li, dakle, da se delima pravda ?ovek, a ne samom verom? 25. A tako i Raav kurva ne opravda li se delima kad primi uhode, i izvede ih drugim putem? ??? ??? ??? ??????????,???????? ? ???????? ?????? ?? ?? ??????:???? ????? ?? ??????? ?????. ??? ?? ??? ???? ??????????:??? ?? ????? ?????? ????? ?? ?????? ?????? ? ????????? ?? ????? ???? ????? ???????? Delima predhodi vera a ne obratno.Jer je Avram iz vere pokazao dela( jer vera pomože njegovim delima)Ja postupam po blagoslovu Episkopa i prakse kakva je sada,dakle dete krstim, ali predhodno zahtevam od roditelja i kumova da pokažu da su živi.Ako nisu živi nastojim da ih oživim Pisanom re?iju i propovedi.A što se samog pitanja ti?e znamo da su se neki sveti oci po ovom pitanju razmimoilazili.Tertulujan iz drugog veka zastupnik krštenja odraslih i Origena iz 4 veka koji zastupa mišljenje da decu ipak treba krštavati.Znamo da je Tertulijan bio protiv uvodjenja kompromisa sa gr?kom filozofijom ,, jer kaže šta ima Atina sa Jerusalimom jer je filozofija mati sviju jeresi, i Origena kojeg je koštalo skupo komromis sa svetovnom filozofijom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o Goran P Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 karadjordje,znaš ono mesto na krštenju gde sveštenik pita...odri?eš li se sotone i svih dela njegovih itd....kaži mi kako ?e beba da odgovori na to.......... klapklap ?isto da pomenemo da je pitanje upu?eno onom ko se krsti a ne kumu niti pobratimu itd oni se tu NE ODRI?U ve? onaj što se krsti Hajde da se pomolimo jedni za druge pre spavanja .Laku no?. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 6, 2009 Пријави Подели Написано Август 6, 2009 Чекај Моцарт,ајде да ти одговорим питањем:која је улога кума? Оче Горане,наравно да вјера претходи дјелима то нико не спори,али миљења сам да дијете треба крстити док је мало јер добија благодат Духа Светога. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука