Jump to content

New Age, meditacija - mišljenja i iskustva

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pazi uvek je zrno istine tu pomesano sa tonom gluposti, al i to zrno sto bi rekao Boksit ima svoj kontekst. 

Ne moze tinejdzer il mlada osoba da prica o smirenju. Cekaj care. Polako. Za jedno 3,4,5 decenija pricacemo o tome. 

Kakva crna mudrost kad nisi svoj, ne zaradjujes svog hleba i ne hranis gladna usta koja te gledaju kao u Boga. 

Lepo je dati kad mozes kome mozes pa i preko mogucnosti ali niko ne racuna na tebe. Lako je biti humanista tako kad niko od tebe ne zavisi. Neke lekcije ae uce iakuatvom i nema preskakanja stepenica

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Одговори 169
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nemojte se griješiti i pokušavati otvarati vrata carstva nebeskoga lažnim ključevima.

U suštini sve je to đavolja igra, čuvajte se tog štiva ukoliko niste sigurni u sebe i svoju vjeru, jer upravo i postoje da bi nas odvuklo od istine i da bi se nesigurni zakačili, jer samo jedna nespašena duša je za njih enormni uspjeh. I bilo je dosta slučajeva ljudi koji su samo čitali Kastenadu i kačili razne entitete za sebe preko knjiga, a zamislite šta se dešava praktikujući te tehnike meditacija i astralnih projekcija. Sam sam lutajući i tražeći nešto sa smislom zadnjih godina pročitao dosta spiritualističkih djela, i mogu vam reći da u njima postoji dosta zamki koje kupe čovjeka, natjeraju ga da stvarno pomisli kako to sve ima smisla što oni pišu itd. itd. 

ALI, svi imamo dušu i dar rasuđivanja, i na osnovu svog osjećanja dok čitate takva djela možete da shvatite da li su ona istina ili ne - ja nikad nisam osjetio blaženstvo čitajući te gluposti a osjetio sam izlistavajući molitve Svetih Otaca, Žitija Svetih i Bibliju. 

Da dodam jer nisam zbog obilnosti teme mogao pročitati sve postove ali sam sad prošao onako odokativno - što govorite da se priča i stavovi tih ljudi (spiritualista, govornika, gurua ili kako već oni sebe nazivaju) poklapaju sa opštim stavovima većine sa foruma i ako pokušavate da to povežete ikako sa Pravoslavljem i Hristom, nemojte molim vas. To i jeste njihova zamka o kojoj vam pričam, upakuju par tako pogrešnih stvari u lijepu priču koja se poklapa sa nečim, da li sa Hrišćanstvom ili bilo kojom ciljanom grupom, i vi prihvatate bez ikakvog razmišljanja čitavu tu cijelinu u kojoj ima 90% nebitnih informacija koje su tačne, ali u suštini nebitne jer ih svi znamo manje-više. E sa tih 90% dobijate i 10% njihovih riječi i rečenica koje su tačno smišljene i izrečene u tim određenim dijelovima štiva i mijenjaju vašu cjelokupnu sliku o svemu. Zato, ako niste duhovno obrazovani i sigurni u svoju vjeru najbolje je da to izbjegavate sve u širokom luku.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • 1 year later...
  • Креирај ново...