Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Често на форуму ,на разним темама,а углавном везане за међуљудске односе, по правилу чује се само једна страна.

И ми сад доносимо закључке и стварамо слику ,конто те једне приче.

Лично мислим да реалност није баш таква и да постоји и друга страна медаље,жаргонски речено...

Те приче су по правилу тешке и сложене,као и ова, и заиста се то не може у пар реченица срочити,а још мање ,доносити некакве закључке и поуке.

Поред тога,мени су овакве исповести ,прилично контрадикторне, и нешто ми ту не штима,али заиста немам намеру да сад глумим судског истражитеља,

већ сам само хтео нагласити ,да треба постојати једна доза резервисаности,кад су овакве ствари у питању...

Но,у сваком случају, тема се лепо одвија...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Поред тога,мени су овакве исповести ,прилично контрадикторне, и нешто ми ту не штима,али заиста немам намеру да сад глумим судског истражитеља,

dada

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Iskra,to je samo Zosima.Ne uzimaj previše ozbiljno. :)

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Kao sto sam rekla-iznela sam Svoje iskustvo i napisala da je skraceno(blago receno),posle vise godina veze naravno da je odnos slozen a kamoli odvijanje situacije prisiljavanja i zlostavljanja. Ne znam:

1.kako zamisljas da na jednom forumu cujes drugu stranu??

2.Jedan dobar razlog zasto bih ljude koje ne poznajem niti me poznaju,niti sam rekla neko ime i sl. imala razlog da lazem i izmisljam?

3.Da li je potrebno ista vise i kompleksnije od toga da otac deteta kaze zeni: abortiraj! Pa da je za jednu noc bilo-odgovoran je a kamoli u dugoj vezi!

4. I molim te, sta je to u mojoj "ispovesti" kontradiktorno i to jos Prilicno?(slatko sam se nasmejala i bas bih volela da mi predocis)

Sto se tice realnosti i druge strane medalje, realnost je jos gora,ruznija i nehumanija nego sto sam u skracenoj varijanti napisala! Jer nazalost realnost takva nmoze da bude. Moj deo odgovornosti je sto nisam bila dovoljno jaka da u tom stanju podnesem takav pritisak i odmah potrazim pomoc!I placam zbog toga.

Inace, i ne treba da budes istrazitelj-tema je koliko je muskarac odgovoran za abortus, ovo jemoj slucaj. A da muskarac tera zenu na abortus, sta god bio ishod, takvih slucajeva je p.r.e.v.i.s.e. i to je poenta.

1. На то је прва страна и рачунала,да је овде готово немогуће чути и другу страну....

2.Скоро да си сама одговорила,никог не знаш,нико те непознаје,можеш причати шта год,само драги Бог зна,шта је истина...

3.Није његов наговор на абортус споран,у питању је та једна ноћ,за коју сте одговорни обоје!

4.Девојка која за себе каже дословце: паметна,интелегентна,интелектуалац, живи и креће се у истом таквом друштву, и кључна особина независног духа , дозволила је себи да се 5 година млати са таквим ликом,а да све то време није знала,ским има посла...

Питам се ,како пролазе нешто глупље ,мање интелегентне и прилично зависног духа девојке у оваквим и сличним случајевима?!

Даље, пет година бити са неким у вези,је дуг период, кад се засигурно може знати,какве су претензије партнера,везано за брак,децу и уопште,будућност везе.

Ако се знало да је његово расположење према заједничкој деци негативно,капирам да се строго водило рачуна о томе,да до тога и не дође,и ако је то 5 год успевало,те кобне ноћи су ствари измакле контроли,дал у налету страсти или нешто друго?

Сад долазимо и до нове "реалности",где је уствари све много горе и трагичније,где независност духа и велики коефицијент интелегенције испаравају у виду магле,и где ауторитет оваквог мамлаза од мушкарца,постаје наш једини лајт мотив...

Жена има много слабости,али свакако да то није једна од њених највећих врлина која се зове мајчинство. Шта жену може одвојити од детета???

Поставља се ту још сијасет питања,капирам да сте млади, да ли сте верујући људи,и нисам скапирао,шта се десило после,да ли сте после тога били заједно?

На крају да кажем,мада то стални форумаши и знају,мој став по питању свих трагичних догађаја а везано за супружнике или партнере,од насиља у породици,развода ,абортуса и других ствари ,где је неко крив,али углавном мушкарац је следеће:

У животу постоје ствари на које ми не можемо да утичемо,у неким приликама немамо ни избора,али за изабир партнера за цео живот,за неког ко треба да те пази и мази,и да имаш потомство са њим,свакако је одговорност само на нама,и за то сами сносимо последице,без да је ико други крив!

Ајд живели! .smil.

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Е народе, нешто размишљам,шта ја имам неком да солим памет о овако осетљивим и личним темама,те је можда боље обрисати овај мој пост?!

А?

Гандалф

Подели на овим сајтовима

1. На то је прва страна и рачунала,да је овде готово немогуће чути и другу страну....

2.Скоро да си сама одговорила,никог не знаш,нико те непознаје,можеш причати шта год,само драги Бог зна,шта је истина...

3.Није његов наговор на абортус споран,у питању је та једна ноћ,за коју сте одговорни обоје!

4.Девојка која за себе каже дословце: паметна,интелегентна,интелектуалац, живи и креће се у истом таквом друштву, и кључна особина независног духа , дозволила је себи да се 5 година млати са таквим ликом,а да све то време није знала,ским има посла...

Питам се ,како пролазе нешто глупље ,мање интелегентне и прилично зависног духа девојке у оваквим и сличним случајевима?!

Даље, пет година бити са неким у вези,је дуг период, кад се засигурно може знати,какве су претензије партнера,везано за брак,децу и уопште,будућност везе.

Ако се знало да је његово расположење према заједничкој деци негативно,капирам да се строго водило рачуна о томе,да до тога и не дође,и ако је то 5 год успевало,те кобне ноћи су ствари измакле контроли,дал у налету страсти или нешто друго?

Сад долазимо и до нове "реалности",где је уствари све много горе и трагичније,где независност духа и велики коефицијент интелегенције испаравају у виду магле,и где ауторитет оваквог мамлаза од мушкарца,постаје наш једини лајт мотив...

Жена има много слабости,али свакако да то није једна од њених највећих врлина која се зове мајчинство. Шта жену може одвојити од детета???

Поставља се ту још сијасет питања,капирам да сте млади, да ли сте верујући људи,и нисам скапирао,шта се десило после,да ли сте после тога били заједно?

На крају да кажем,мада то стални форумаши и знају,мој став по питању свих трагичних догађаја а везано за супружнике или партнере,од насиља у породици,развода ,абортуса и других ствари ,где је неко крив,али углавном мушкарац је следеће:

У животу постоје ствари на које ми не можемо да утичемо,у неким приликама немамо ни избора,али за изабир партнера за цео живот,за неког ко треба да те пази и мази,и да имаш потомство са њим,свакако је одговорност само на нама,и за то сами сносимо последице,без да је ико други крив!

Ајд живели! .smil.

Подели на овим сајтовима

ако је ово онај исти што је написао ону приземну књигу о браку, њему испаде мушкарац крив за све што се деси у заједници а жена само продужетак његове руке, уместо уникатна личност са којом се дели живот ...

Мислим да је свештеник хтео да каже да што се тиче питања која се тичу целе породице, жена не може да буде самостална у доношењу одлука, него саветодавац мушкарца. Па томе нас и апостол Павле учи? Можда грешим, праштајте.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је свештеник хтео да каже да што се тиче питања која се тичу целе породице, жена не може да буде самостална у доношењу одлука, него саветодавац мушкарца. Па томе нас и апостол Павле учи? Можда грешим, праштајте.

Nema veze, pogresi covek greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

опусти се, нема шта да праштам :)

ако и погрешиш није страшно, само не треба да останеш у грешки већ се исправи :)

то му дође отприлике исто што сам написао о продужетку руке ... па није мушкарац сам са собом у браку, може и пријатељ да му буде саветодавац. брак и узајамна љубав је много више од саветодавства и власти ...

самостални у браку не постоје, поготово кад су деца присутна. самосталност је пре услов за развод брака него што је његов одраз, тако да мислим да свештеник није никако могао тако нешто имати у виду.

ако ти треба практичан пример, само размисли шта би се десило да нека супруга сама купи нови тросед или тако нешто поред мужа који не зна за издатак и промену у стану, или да муж тако нешто уради ...

Апостол Павле учи да мушкарац има првенство по служби јер је први створен и да је жена створена за друговање мушкарцу, а мушкарцу је глава Христос (Коринћанима посланица прва, глава 11, стих 3). да се не погорди мушкарац тиме а жена не понизи, даље је објашњено да обоје имају пред Богом једнакост јер је мушкарац жени господар тела и жена је господар мужевљевог тела (Коринћанима посланица прва, глава 7, стих 4), а обоје су дужни да служе једно другом у љубави (Коринћанима посланица прва, глава 7, стих 3), Христовом љубави, да им он буде мера живота и брака. чак и пред причешћем немају првенства, сем по служби, иако су једнаки на Литургији: сагласно свештеномученику Клименту који каже "Да се Причести епископ, а затим - презвитери и ђакони и ипођакони, и чтеци и појци, и подвижници, а од жена - ђаконисе, девице, удовице, затим - деца и тада већ сав остали народ по чину, са страхопоштовањем и без буке". прво свештенослужитељи, па онда лаици (мушкарци и жене нису поменути по полу већ по служби како се и у делу "сав остали народ по чину" казује).

неке ствари нису за буквалисте, мора телесност и пол да се одваја као форма служења пред смислом служења али да се не негира нити једно јер би могло сутра криво да се протумачи да може и жена да буде свештеник, негирајући смисао да је свештенослужитељ Владика Христос на Литургији, који се отелотворио као мушкарац, због првенства отелотворења и због тога што је Адам, и као првоначалник творевине повукао све у смрт.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1323145077' post='538491]

...

Ако човек каже да је ~90% мушка одговорност, осим у том неком малом проценту кад жена сама донесе одл. упркос вољи мужа, мислим да се и он позива на исте речи Павла "Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос, а муж је глава жени, а Бог је глава Христу." ..ја му верујем, јер и свештеник Шугајев (као Намесник цркава Талдомског округа, прочитах..) има неко искуство, незанемарујући ни твоје знање теологије.

Праштај, свако има права да прихвати тумачење које му срце осећа.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...