Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mislim da poenta ove teme nije bila, iako, priznajem, nisam procitala prvi post, naci krivca i upreti prstom u njega , nego nekako dozvati i muskarce svesti da su i oni i te kako saucesnici u tom (ne)delu,pod uslovom da znaju za zeninu (ovde mislim i na devojke sa kojima su u vezi) nameru da abortita.

Naravno, konacna odluka je zenina,i tu svoju odluku da prekine trudnocu ili da rodi,pa makar taj muskarac ne hteo ni nju ni dete, donosi ona i tu joj niko ne moze biti kriv posle. Svi mi imamo glavu da njome mislimo, a to sto nam je cesto lakse da idemo linijom manjeg otpora, imajuci u "rezervi" krivca na koga cemo da kukamo za ono sto nam ne odgovara je sasvim druga stvar.

Svaljivati celokupnu krivicu na muskarca je ravno ludilu.

Управо тако. Познајем момка који се искрено каје и сматра као један од својих највећих грехова то што му је девојка абортирала. Када прича о томе, види се да га то много боли. А у то време нису знали шта раде.

А скоро је другова жена абортирала, јер су први налази показали да дете није у реду. Он се много наљутио на њу што је донела такву одлуку, а није ишла на поновне анализе, јер могу лекари да погреше. Ал није ни она лако донела такву одлуку, јер њихово претходно дете још није напунило годину, и нису "планирали" још једно дете у том тренутку.

Непланирана трудноћа је велики шок за родитеље, прелазак из света деце, у свет одраслих. И просто већина није спремна на то. А друштво их учи да абортус није ништа лоше, или да је свакако мање зло, од тога да треба преузети улогу родитеља. Док год је то тако, имаћемо оволики број абортуса. Мора народ да се едукује, да се направи кампања против абортуса, о томе колико је то лоше, о томе да увек постоји друго решење.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"За многе абортусе, у 90% случајева криви су мушкарци. Они су изгубили своју мужевност због тога што наизглед не гурају жену у абортус, али одбијају да донесу одлуку о нужности рођења детета, што треба да учини прави мушкарац. Жена не може да издржи ово оптерећење - доношење одлуке - и чини непоправљиви поступак - убиство сопственог детета. Жене су принуђене да губе своју женственост чинећи груб, врло суров и потпуно неженствен поступак, унакажавајући самим тим своју женску природу. Међутим, ако жена иде на абортус упркос вољи мужа, наравно да је за то она крива."

Свештеник Илија Шугајев

Подели на овим сајтовима

"За многе абортусе, у 90% случајева криви су мушкарци.

Свештеник Илија Шугајев

Много је куме,смањи мало...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

"За многе абортусе, у 90% случајева криви су мушкарци. Они су изгубили своју мужевност због тога што наизглед не гурају жену у абортус, али одбијају да донесу одлуку о нужности рођења детета, што треба да учини прави мушкарац. Жена не може да издржи ово оптерећење - доношење одлуке - и чини непоправљиви поступак - убиство сопственог детета. Жене су принуђене да губе своју женственост чинећи груб, врло суров и потпуно неженствен поступак, унакажавајући самим тим своју женску природу. Међутим, ако жена иде на абортус упркос вољи мужа, наравно да је за то она крива."

Свештеник Илија Шугајев

ако је ово онај исти што је написао ону приземну књигу о браку, њему испаде мушкарац крив за све што се деси у заједници а жена само продужетак његове руке, уместо уникатна личност са којом се дели живот ...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322673005' post='535848]

ако је ово онај исти што је написао ону приземну књигу о браку, њему испаде мушкарац крив за све што се деси у заједници а жена само продужетак његове руке, уместо уникатна личност са којом се дели живот ...

Interesantno :).

Подели на овим сајтовима

Dok ne dozivis neku vrstu zlostavljanja pa tek u trudnoci ne mozes pricati tako,kao neki vojnik.

Da Vam kazem nesto,bez namere da ulazim u neke rasprave i slicno, ja nemam vremena da u ovom zivotu koji zivim budem i kurva i narkomanka i lezbejka i robijasica i ulicarka i silovana i tucena i ravedena i sretno udata i udovica i sve suprotno od ovoga da bih imala misljenje o necemu i imala pravo da ga iznesem.

Подели на овим сајтовима

Да ли и мушкарац сноси кривицу за абортус? Оооо, и те како! Ако се не варам, и у црквено- брачном праву постоји члан по коме се као разлог за развод брака помиње и абортус ( тамо је мало другачије формулисано). По мени, истински утемељеним хрићанима-православцима, абортус не би требао ни да падне на памет, из простог разлога што имамо заповијест Господњу :" рађајте се, множите се и напуните земљу"! Појава абортуса је продукт тјелесне љубави( читај пожуде) насупрот хришћанској дефиницији, ајде да тако кажем, љубави, коју је Апостол Павле дао у својим посланицама. Накрају крајева, дјеца су благослов од Господа, зар не?

Подели на овим сајтовима

Људина на куб. Е, што нам нису наши ђедови узор!?

Meni moji Đedovi i jesu jedni od uzora. Zato sam ateista.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Draga Lena, ljudski problemi, iskustva, razmisljanja i psiha su nekad veoma kompleksne stvari (kao sto su pitanja zivota, smrti,vere,rodjenja,abortusa,ubistva,ljubavi.....a i obicnijih stvari). I jasno je da ne moze svako da ima vremena i razumevanja da se udubljuje sa svih tih aspekata, jos manje da ima empatiju a kamoli da ih dozivi ! Tako da se uopste ne ljutim na Vase iznosenje misljenja, samo ga komentarisem.

Inace, ja npr.nisam ni narkomanka, ni kurva ni silovana, niti sam nekog silovala.... pa nijednu od tih zivotnih prica, a ni one srecne, ne bih svrstavala u Jedno generalizovano misljenje, jer je svaki zivot i prica jedinstvena i drugacija. A zivot je CUDO, gde moze da te odvede.S.v.a.k.o.g.a. :-)

Pozdrav

Ne, nisam rekla da nemam razumevanja ili vremena da da se udubljujem, vec da nemam vremena da prozivim sve te uloge da bih imala pravo da nesto kazem,posto su na forumu ovde, a i u zivotu, veoma cesti komentari da ako kroz nesto nisi prosao i iskusuio na svojoj kozi nemas pravo da komentarises na neku temu.Pri tom ljudi najcesce nemaju predstavu kakva iskustva ko ima.

Na kraju krajeva i sami ste u poslednjem postu rekli da je odgovornost obostrana, i tu se slazemo.

Niti osudjujem Vas niti bilo koju zenu koja je abortirala.Tema je bila da li je abortus i musku greh i kontekstu teme sam dala odgovor, a neki emotivni deo koji se odnosi na ovu pricu bih zadrza za sebe.

Подели на овим сајтовима

.........................................

.........................................

Takodje, kao i iskra, dobro nam dosli na forum... thank_you777

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...