Jump to content

Како видимо нашу литургијску заједницу

АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?  

97 члановâ је гласало

1. 1. АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?

• Свратим, понекад, да упалим свећу.
    • Да, одлазим редовно на Литургију.
    • Једном, два пута годишње, на венчања, крштења...
    • Не одлазим у Цркву. Нисам верник.
    • Да, више пута у току недеље, на Вечерње службе и Литургију.
    • Само када је неки Празник...
    • Да, идем у Цркву, некад, али нисам ја тамо неки верски фанатик

Препоручена порука

Kod nas ima 4 sveštenika i 2 đakona. Svi besede. Neki vako, neki nako. Neki čitaju, neki onako iz glave. Neki se zanesu pa pričaju dok svi ne popadamo u nesvest i da zavrište da svima popucaju uši, neki opet pa kratko i jasno. U 95% slučajeva pričaju o parama, TV emisijama (ko skraćeni pregled šta je bilo na TV čitave sedmice). 4% slučajeva je prepričavanje Jevanđelja i filosofsko tumačenje istih. 1% je priča o svarnim problemima i iskušenjima savremenog vernika.
стварно....? :10900: мислим, овај смајли је за начин како си то написала, а уствари је веома :10500:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

u stvari je za plakanje. al mi, narod, ama baš ništa ne možemo da uradimo po tom pitanju. više puta smo im skretali pažnju al slaba vajda.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Код нас поп никада не беседи, литургија буде у ритму и све се брзо заврши, што се мени јако допада. (Онда одахнемо - што смо издржали глумљење хришћанства и цркве - и свако својој кући до следеће недеље и нове представе.)

Подели на овим сајтовима

Обично буде осврт на одломак из јеванђеља који се тог дана чита и објашњење, што се мене тиче могу и да је изоставе . А слажем се за епископа Ремезијанског Андреја, његове беседе никад нису досадне. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Mi ovde u Zemunu smo do skoro bili privilegovani da cujemo, uvek kratko alo kvalitetno slovo oca Radovana Bigovica,

posle njegovog upokojenja ostao je mladi svestenik Igor koji je sve bolji i bolji u propovedima,

naravno tu u susednom hramu je o.Aca Djakovac koji je dobrano uzrastao i ima odlicne besede.

Naravno ima i svestenika koji kad pocnu da smaraju od Kulina bana pa naovamo, ali sta je tu je, nije strasno! .smesko.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Ја се баш не разумем у то, тако да се надам да ми нећете замерити ако сам погрешио. Свиђа ми се тропар светом Николају Жичком. Пева се у Лелићу на крају сваког богослужења.

''Бог је Истина. Зато наша уста не смеју говорити лаж. Ми морамо живети у Истини и за Истину и кроз Истину.''

Димитрије Љотић

Подели на овим сајтовима

Статије и Васкршњи тропар у било ком гласу! :)

Мислим иначе тропари, али Васкршњи посебно (ваљда због самог осјећаја) :)  :0442_feel:

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

joj, Lara......u isto vreme smo postavile ..... :D :good2:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...