Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako nisam iskusio? Milijardama godina sam bio tamo, pre nego sto sam se rodio.

Samo sam shvatio da postojanje nema svrhu.

То твоје није ни ново ни оригинално. Постоји макар једна гностичка секта која је анатемисана са разлогом због таквих идеја. Добро ју је описао Стриндберг у "Инферну", одличан материјал за храњење болесне маште.

Кажем ти из личног искуства да су то бедне играрије нечастивог, коме дајеш сувише значаја. Атеизам је поштенији од ове твоје идеолошке какофоније: Деспотски Бог који приморава на живот као патњу ради свог садистичког задовољства.

Ако разумем добро, ако не, извињавам се.

"Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nisu to igrarije necastivog, nego zakljucci do kojih sam sam dosao.

Zar mislite da nisam osetio blagodat?

Svaki dan prolazim pored crkve svetog Marka i svaki put osetim neku toplinu i zelju da udjem, kao da me nesto vuce unutra , ali moja volja se ne pokorava telesnom i duhovnom zadovoljstvu blagodati. Umesto toga, ubrzavam korak ine osvrcem se.

Подели на овим сајтовима

Svaki dan prolazim pored crkve svetog Marka i svaki put osetim neku toplinu i zelju da udjem, kao da me nesto vuce unutra , ali moja volja se ne pokorava telesnom i duhovnom zadovoljstvu blagodati. Umesto toga, ubrzavam korak ine osvrcem se.

А можда само хранимо тролове...

Вучеш на Василија Рајовића тхе величанственог... Ако нисте исти чо`ек или браћа, онда сте макар браћа од две мајке... ;)

П.С. You can run, but you can`t hide... Ал` ће се неки изненаде кад прогледају а мисле да никад више неће, да су заувек побегли, нестали, отишли... То ти је као кад прогледа слепо црево... Уме добро да боли, али чика Доктор све лечи...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

П.С. You can run, but you can`t hide... Ал` ће се неки изненаде кад прогледају а мисле да никад више неће, да су заувек побегли, нестали, отишли... То ти је као кад прогледа слепо црево... Уме добро да боли, али чика Доктор све лечи...

Da to je onaj pakao kad je moguće i u tri sekunde čoveku objasniti Život pre negoli on ode u "zamišljeno nebiće " (potpuni pakao ostati svesno van života i na  kraju nemogućnost povratka)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

То твоје није ни ново ни оригинално. Постоји макар једна гностичка секта која је анатемисана са разлогом због таквих идеја. Добро ју је описао Стриндберг у "Инферну", одличан материјал за храњење болесне маште.

Кажем ти из личног искуства да су то бедне играрије нечастивог, коме дајеш сувише значаја. Атеизам је поштенији од ове твоје идеолошке какофоније: Деспотски Бог који приморава на живот као патњу ради свог садистичког задовољства.

Ако разумем добро, ако не, извињавам се.

Ateizam, iako bolji od Hriscanstva, za mene je podjednako neprihvatljiv, jer u duhovnom svetu lezi moc koju ateista nikada nece iskusiti, akoja samo ceka sposobne i one koji su spremni da uce kako da je upregnu za svoje ciljeve i stave pod svoju kontrolu.

Da je vas Bog kao drug Tito, bilo bi dobro, jer kome se nije svidjao Titov rezim, mogao je da se pokupi i ode, ali vas Bog je malo vise nalikna poslednja dva lidera Severne Koreje.

Ipak, iiz Severne Koreje je moguce pobeci, pa mozda i jurizdikcija vaseg Boga ima neku rupu kroz koju se moze iskliznuti u nebice.

Подели на овим сајтовима

Ateizam, iako bolji od Hriscanstva, za mene je podjednako neprihvatljiv, jer u duhovnom svetu lezi moc koju ateista nikada nece iskusiti, akoja samo ceka sposobne i one koji su spremni da uce kako da je upregnu za svoje ciljeve i stave pod svoju kontrolu.

Da je vas Bog kao drug Tito, bilo bi dobro, jer kome se nije svidjao Titov rezim, mogao je da se pokupi i ode, ali vas Bog je malo vise nalikna poslednja dva lidera Severne Koreje.

Ipak, iiz Severne Koreje je moguce pobeci, pa mozda i jurizdikcija vaseg Boga ima neku rupu kroz koju se moze iskliznuti u nebice.

Alister Krouli?

Подели на овим сајтовима

U zabludi si da si sam došao do ovog, i da je to neka vrlo originalna misao i duhovno nastrojenje. (Opisao je to duhovno stanje i Dostojevski u liku Kirilova, i u pravoslavnim duhovnim knjigama koje govore o duhovnoj borbi sa demonima). Upravo demon ima vlast nad tvojim umom dok misliš da vladaš njime. On te vuče u to nepostojanje... njima u vlast, samo sto još dok si ovdje i možeš da im se odupreš a nakon smrti ne možeš više sam sebi pomoći niti od njih se izvući. . Nepostojanja nema. Ima samo vječnog postojanja u Božijoj blizini u radosti i svjetlosti, ili u tami i hladnoći i na nemilost zlim dusima. Vidjela sam na drugoj temi da imaš znanja o demonima -rekao si da neki sitni vole da se igraju s ljudima. E dozvolio si im svojom slobodnom voljom da obuzmu tvoj um i da se igraju njime. Nema praznine u umu kako uči budizam - ako istjeraš Boga odatle, crni duhovi slobodno nagrnu.

To sto te vuče u crkvu, to je na djelu i tvoj andjeo čuvar. Ili nečija molitva ljubavi "našem Bogu", tj. stvarnom, jednom i jedinom Bogu, za tebe... Samo, ti odbijaš... Bog neće čovjeka na silu, ali djavo hoće,on nasrće... Bog se tugujući udaljava... To ti je kao da te zove majka ili voljena žena, a ti odbiješ, jer si sigurniji nezavisan, jer radost njihove blizine mora prestati. Ti odbiješ, a ona plače, tuguje... nista ne može da učini, ne može na silu da ti nameće svoju ljubav niti da te natjera da joj pokazujes ljubav.

Udji u crkvu kad te vuče, i reci Bogu šta mu zamjeriš... Potraži ga... 

Mene je tvoja priča rastužila... Nije mi cilj da pametujem, ali nekad se ne može ćutati, iako možda i ne umijem da prenesem neko svoje znanje o duhovnosti i duhovno iskustvo...Da znam kako se zoveš, dala bih tvoje ime našim monasima da se mole za tebe... Ja i većina vjernika na forumu nemamo takvu duhovnu silu da bismo se molili za duhovno opterećene ljude...

Подели на овим сајтовима

Zar mislite da nisam osetio blagodat? Svaki dan prolazim pored crkve svetog Marka i svaki put osetim neku toplinu i zelju da udjem, kao da me nesto vuce unutra , ali moja volja se ne pokorava telesnom i duhovnom zadovoljstvu blagodati. Umesto toga, ubrzavam korak ine osvrcem se.

Ne želiš da budeš srećan?

Ti želiš da patiš?

:351780:

Подели на овим сајтовима

... u duhovnom svetu lezi moc koju ateista nikada nece iskusiti, akoja samo ceka sposobne i one koji su spremni da uce kako da je upregnu za svoje ciljeve i stave pod svoju kontrolu.

Да, да...

Откривање топле воде је узбудљива ствар.

Можеш и дивљег лава право из џунгле да доведеш као кућног љубимца-иста ствар. ;)

Подели на овим сајтовима

Ne želiš da budeš srećan?

Ti želiš da patiš?

Zar mislis da kod nas satanista ne postoji neka vrsta asketizma?

Bezuman hedonizam koji zagovara vecina "Kroulijevaca" jos i dublje degradira.

Cilj je moc, a ne sreca i besmislno zadovoljstvo, jer nema vece srece od osecaja moci u rukama.

Potreban je jak karakter, disciplina, a neki put i uzdrzanje da bi se moc stekla.

Ista ta disciplina me je i sprecila da zakoracim u crkvu i istom tom disciplinom cu se povuci sa ovog foruma kada vise ne bude imalo sta da se kaze, uskoro.

Подели на овим сајтовима

Cilj je moc, a ne sreca i besmislno zadovoljstvo, jer nema vece srece od osecaja moci u rukama.

Potreban je jak karakter, disciplina, a neki put i uzdrzanje da bi se moc stekla.

Ista ta disciplina me je i sprecila da zakoracim u crkvu i istom tom disciplinom cu se povuci sa ovog foruma kada vise ne bude imalo sta da se kaze, uskoro.

Какву ви то моћ имате. Па да се сви заједно ставите на мерила били би лакши него ништа!!!!!!!!!!!!!

Такви су викали Христу ,, Исусе сине давидов зашто нас изгониш,,

"Ево вам дајем власт да стајете на

змије и на скорпије и на сваку силу

непријатељску, и ништа вам неће

наудити.

Али се томе не радујте што вам се

духови покоравају, него се радујте

што су ваша имена написана на

небесима. "

Лука 10, 19:20

Подели на овим сајтовима

Малкице си недоследан.

Циљ је моћ а не срећа - кажеш, а онда - нема веће среће од осећаја моћи.

Има веће среће. Далееко веће.

Али то заувек остаје иманентно себичном срцу жељном моћи само за себе...

Подели на овим сајтовима

Veliku. Mozemo da saznamo stvari koje su drugima nedostupne, recimo koje su namestene utakmice, ili bilo sta sto nas interesuje, a moze da se desi u neposredno bliskoj buducnosti, uglavnom posredstvom intuicije.

Ceo dan sam imao glavobolju, a onda me je glavna pogledala u ocii nesto prosaputala i gotovo mi je trenitno prosla.

Isto tako, postoje cini za snagu, za brzinu, za zastitu od povreda, a postoje i one koje popravljaju pokvarene stvari, kao na primer slusalice koje krce.

Ja ne znam ni jednog popa koji je molitvom popravio svoj audi, nego je svaki morao da izdvoji stotine evra na popravku.

Подели на овим сајтовима

Veliku. Mozemo da saznamo stvari koje su drugima nedostupne, recimo koje su namestene utakmice, ili bilo sta sto nas interesuje, a moze da se desi u neposredno bliskoj buducnosti, uglavnom posredstvom intuicije.

Ceo dan sam imao glavobolju, a onda me je glavna pogledala u ocii nesto prosaputala i gotovo mi je trenitno prosla.

Isto tako, postoje cini za snagu, za brzinu, za zastitu od povreda, a postoje i one koje popravljaju pokvarene stvari, kao na primer slusalice koje krce.

Ja ne znam ni jednog popa koji je molitvom popravio svoj audi, nego je svaki morao da izdvoji stotine evra na popravku.

Брате, то се вежба и на Силва Методу. Танка свирка. Давно пробано и превазиђено.Ако мислиш да је то нешто-заиста плитко циљаш. "Разочарао си ме и као друг и као комуниста."

Подели на овим сајтовима

Вама је баш досадно. Е мој батице...    :mazenje:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...