Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dobro i loše ne postoje. Postoje samo optimalno i neoptimalno, praktično i nepraktično, efikasno i neefikasno. Tek kada se postavi cilj, razmišljanja ili bilo šta drugo mogu da se procene kao dobro ili loše, u odnosu na taj cilj.

Meni čine dobro, jer razrađuju koncept ontološke slobode koji ja držim kao najveće dobro.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa ako taj sadržaj posmatranog sadrži informacije o samom posmatraču, posmatrač je svestan sebe, jer i sebe posmatra.

Ako isključi posmatranje sebe, svega oko sebe, ako stekne i održi praznu misao, to je uspeh.

Onda ces posmatrati nesto sasvim drugo, nesto van nase sadasnje culne i umne spoznaje ali i dalje ces to nesto posmatrati. A cim posmatras nisi ugasio svest. Neverovatno koliko vas koji se u nekoj formi prakticne i filozofske ezoterije pravite istu gresku kao fizikalisti/mateirjalisti da mesate tacnije poistovecujete svest sa sadrzajem svesti. Neverovatno ali se u tim pitanjima masa vas slaze bez obzira sto bi trebalo da svkai mistik, ezotericar prvo uvidit razliku izmedju subjekta i objekta, posmatraca i posmatranog. 

Ako imam nultu svest i praznu misao, nikakva osuda tvog Boga me ne dotiče, nikakav oganj me ne dotiče. Postojim, a kao da ne postojim.

E bas u tome je kvaka. Cim kaze postojim znaci svest ostaje ono sto ces ugasiti je sadasnje forme sadrzaja svesti i sa tim se potpuno slazem da te tada nikakav oganje ne dotice ali to nije gasenje svesti.

Подели на овим сајтовима

Definiši to dobro.

Добар је Онај који је истинит, а Истина се не да дефинисати. Зар не?

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Добар је Онај који је истинит, а Истина се не да дефинисати. Зар не?

A, pa što ne kažete da je vama Tvorac neoptimalnog univerzuma izdiktirao definiciju dobrog.

E, pa ni ta definicija nije apsolutna, jer meni to nije dobro. Meni je jedino dobro da iskliznem iz postojanja i da se vratim tamo gde sam bio pre nego što sam se rodio, a ta naklapanja o večnosti u svetu koji nije sposoban da opstane sam po sebi, to je daleko od dobrog.

Potpuno sam siguran da je to definisano i u tebi.

U meni ništa nije definisano.

Подели на овим сајтовима

Lažeš.

Znaš li šta je u meni definisano? Definisano je isto što i ostalim ljudima, a to je da se rodimo, umremo i nahranimo bubuljaške i crve.

Čak iako je taj Tvorac nešto definisao, ja tu definiciju za sebe nisam prihvatio. U tome je moja sloboda.

Подели на овим сајтовима

U tome je moja sloboda.

Ne to nije tvoja sloboda ako uzimaš čak i sebe za Stvoritelja. To je sloboda Stvaraoca, Život i smrt nisu pod vlašću ljudi.

I ostavio sam ti ovde atom nečega gde ću morati da repliciram. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

ŽIvot i smrt jesu pod vlašću ljudi.

Evo, na primer ja mogu da donesem odluku da ni jedno moje dete nikada ne bude začeto. A mogu i da donesem odluku da prekinem svoj život. To je moja vlast i moja sloboda.

I odeš u smrt koja i nije pod tvojom vlašću. Šta je sa tebe zeko peko?

Подели на овим сајтовима

Odem u smrt, prekinem sadržaj svesti, prestanem da postojim i domognem se slobode (od postojanja) koju ni vaš Bog nikada neće iskusiti, jer je sam svoj uzrok.

Pa što ne reče da si poznavalac smrti, odmorio bi se ja i ranije.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...