Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Подносити живот значи волети своје страсти. Уз помоћ Бога треба их учинити разумним.

Некоме и није потребан Бог и то је друга прича. Јеванђеље говори да не смарамо људе, чак и да се угледамо на неверујуће који су природно нормални људи.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako djavo postoji, sto ne bi mogao da objavi post na forumu?

:D јер је то његова највећа мудрост, да те убеди да не постоји.

Али довољно је видети недостатак љубави, гордост, самовољу, лукавство, безобразлук... ето пута у сусрет њему

Подели на овим сајтовима

To je smisao pantljičare, ali ne i slovesnog bića.

Zabog toga bih te uhapsio da sam neka vlast.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ispran ti je mozak sa nebuloznom bigbeng teorijom. Nebice nema nikakav potencijal. Zato sto je nebice pseudopojam ..i kao takvo ne moze da ima ama bas nikakve veze sa tobom niti sa bilo cim.

A  da "ugasis svest"....to je tek kolosalni apsurd.

Inace jako je zanimljivo kako satanisti i hriscani dele verovanje u fundamentalnu dogmu svake monoteisticke religije- dogmu slobodne volje.

Подели на овим сајтовима

Za Hrišćane...

Tako I za ribu uhvaćenu u mrežu postoji samo taj jedan ribarski brodić.

Ja samo želim da se vratim tamo gde sam bio pre nego što sam se rodio, a vaš Bog neka radi u svom svetu šta god blagoizvoli. Mene samo neka drži van njega.

Možeš živeti u svetu i biti van njega

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Kako se definiše ljubav?

Brodić je truo, izvučene ribe su na suvom, bolje je u vodi. U postojanju je patnja, a u nepostojanju večna blaženost. Nije li to idealna analogija sa grehopadom?

jedan svetitelj iz 7. veka je definisao ljubav kao savršen oblik odnosa dve slobodne i razumne ličnosti...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Itekako idu zajedno.

Ja na ovom svetu tražim svoju sreću, a sreća se definiše kao odnos naslada i apetita. Ideja sreće je da se apetiti drže pod kontrolom, a da se sopstvenim trudom stiče pristup nasladama koje ne moraju nužno biti one najniže životinjske strasti.

Ako ne postojim, meni su apetiti ravni nuli, pa mi nikakve naslade nisu potrebne, a ovde, na ovom svetu, moje će naslade uvek kaskati za apetitima. Džaba meni naslade ovog sveta ako su mi se apetiti otrgli kontroli.

Meni Bog ne može da pruži nikakvo bolje stanje od nepostojanja, jer ako nisam sam svoj uzrok, to onda znači da ne treba ni da postojim, kad već nisam sposoban da sam opstanem kao biće.

Samo preko -ništa- čovek dospeve do Hrista. A  činjenica je da Hristos ne traži od nas ništa da bi nam se dao osim da podarimo -sve- samosvesti ništavila - čak i ako koračamo po asfaltu i živimo u srcu savremenog sveta.

Svest o ništavilu je temelj za sve. Shizofrena svest se pak intenzivno bavi apetitima i onim što joj nedostaje.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Meni Bog ne može da pruži nikakvo bolje stanje od nepostojanja, jer ako nisam sam svoj uzrok, to onda znači da ne treba ni da postojim, kad već nisam sposoban da sam opstanem kao biće.

himna otudjenosti i pakla

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Lucifer je napravio interesantan plan, a to je da nervira Boga i pravi haos po tvorevini dok Bogu ne prekipi i ne izbriše ga kao da nikada nije ni postojao. Moj plan je da apsolutnom indiferentnošću prema Bogu, izborim nebiće za sebe

Nisam čitao dalje možda je neko već napisao odgovor.

Ovo što sam ja sad citirao je vrlo opasno stanje!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ето, док сам био одсутан, као наручен са моје стране, у дискусији је улетео Слободњак и сасвим сажето, директно и концизно посведочио колико је теза о склоности творевине ка греху и злу последица њеног стварања из ништавила, заправо, дубоко сатанистичка. Наиме, Он тврди да је слобода сопственог ипостасног постојања разумних бића недовољна, непотпуна и ограничена, тиме што је из такве слободе искључена могућност одабира поништавања самог постојања повратком у небиће. Из тога јасно проистиче да грех и зло не произилазе из својства природе створења, већ, из слободне субјективне воље разумних бића којом се може отказати сагласност и послушност Богу и Његовом плану о њиховом постојању уложеном у самом устројству њиховог бића, али се не може поништити сама природа и њено постојање.

Подели на овим сајтовима

Дакле, будући да је човек саздан безгрешним по природи, а слободним по својој вољи да одабире добро и усавршава подобије узрастајући у Богу, онда ни грех не може бити онтолошко предодређење човека, него је последица противприродног ипостасног произвољења одрећене људске личности, управо ради чега, људи не наслећују ни одговорност за првородни грех праоца човечанства Адама, већ, само последице које је грех проузроковао њиховој природи поробивши је.

Подели на овим сајтовима

Дакле, будући да је човек саздан безгрешним по природи

Ne znam da je čovek bezgrešan po prirodi. Čovek je uspeo da napravi greh. Ali sa druge strane verujem da je  stvoren za večnost.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...