Jump to content

Интегра

Члан
  • Број садржаја

    104
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Интегра

  1. Aesma Daeva - Downvain: https://www.youtube.com/watch?v=FJ2CvkkKKTM Tristania - Beyond the Veil: http://www.youtube.com/watch?v=2aMZ-7DB0JQ
  2. Поручник Фрицис Мордекаи, "Грчки лав из Јудеје", био је први грчки официр вишег ранга који је погинуо у 2. св. рату. Пошто нису могли да нађу рабина, његови војници довели су православног свештеника. Он је, не постављајући питање, над телом погинулог официра, изрекао "Шeма Јизраел - Чуј, Израелу, Бог је велики".

  3. Због тога што негује менталитет супериорних и одабраних. То је као буре барута на коме седи исламски свет и тешко свима када оно експлодира.
  4. @Agnostik: Писали су људи на претходним страницама - те речи имају онтолошки смисао. За сваког појединца, смрт као крај личне историје јесте Други долазак. За свет, крај опште историје је означен доласком Антихриста и Армагедоном. Из тих разлога се из генерације у генерацију очекује Други Христов долазак. Скоро сам гледала снимак оца Томаса Хопка, који су вредни форумаши овде већ качили - препоручујем. https://www.youtube.com/watch?v=fz6DK7IRh0A
  5. Одем да пријавим украдени бицикл - испричам се као са најрођенијим са женом којој је украден новчаник. Суптилно духовит смирени полицајац који узима изјаву има залепљену "Химну љубави" на металном орману из периода социјализма. Скоро да пожелиш да се лопову захвалиш. ;)

    1. Show previous comments  2 more
    2. Odahviing

      Odahviing

      A jedan moj drug negde žurio, ukrao biciklo (slomio katanac) i sledeći dan dovezao biciklo na isto mesto i ostavio pare čoveku da kupi novi katanac.

    3. Odahviing
    4. Интегра

      Интегра

      I time gube mogucnost da se siti ispricaju sa finim ljudima u lokalnom MUP-u. :)

  6. Није свака психоза ђаволоиманост. Ово је део разговора са оцем Владимиром Новицким. Мислим, упадљива је разлика у приступу између Дарка Станковића и њега. Govorili ste o demonskoj sili a da li zaista postoji opsednutost demonima? Da li postoji strogo naučno opredeljenje za to? Jeste li se Vi kao sveštenik sa tim susretali – to je realnost, nije izmišljeno? To, je bezuslovno, realnost. Naučne opredeljenosti nema. Kako je bes javljanje duhovno, a ne naučno, tako opredeljenja naučnog i ne može biti. Ja ne vladam dovoljnim duhovnim iskustvom da bih mogao da odredim činjenicu besnovanja, ali bili su slučajevi, kada bi došao čovek, a ti osećaš – nije taj duh. Živi on crkvenim životom i pada u neki smrtni greh, i u njemu se dešavaju takve promene, da postaje teško da se pokaje. Počinje samosažaljenje, samoopravdanje, osuđivanje drugih i tome slično. I ti osećaš, da je onaj duh krotosti, mira, radosti , koji čovek nosi u sebi iznenada nestao. Mnogi psihički poremećaji, koji se javljaju kod psihijatrijskih bolesnika, imaju u sebi elemenat besnovanja – čiji cilj je konkretno uništenje. To nije haos, nije kakofonija misli i osećaja, nego konkretno, u celini usmereno delovanje: ili čovek čuje glasove, koji njime upravljaju, i naređuju mu da sebe ili nekoga ubije, ili bez cenzure psuju, ili ga prvo pohvaljuju, a onda ga dovode do uninija (depresije) i očajanja. U svakom slučaju traže slaba mesta čoveka i pokušavaju da igraju na ove slabosti, da bi ovladali njime sve više i više. Buncajući poremećaji, čisto bunilo, uticaj, kada čovek oseća da ga davi neka sila i nagoni ga da čini loša dela. Poslednje se posebno sreće u slučajevima dečije šizofrenije. Dete se može žaliti, da on čuje glas nekog čoveka, koji ga uči da se ponaša loše, na primer, da ga tera da krade. Imao sam nekoliko slučajeva, kada su se bolesnici, koji su čuli glasove, koji su imali nekakve poremećaje bunila, posle ispovesti iznenada, kao izgubili snagu, padali pred analojem. Ležali neko vreme. Ne znam, može li se ovde govoriti o besnovanju, ali tim više, eto kakva je na određen način reakcija na Blagodat Božiju. http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=583
  7. Молим вас, помените у молитвама Златију. То ми је бака. Телесно и духовно здравље су јој се нагло погоршали.
  8. Јесте Мирољубов колега: http://inm.freeiz.com/staff.htm Не сумњам да је овај човек заиста имао сусрет са демонском силом, али се надам да ће се људи у сличној ситуацији обратити не Институту за природну медицину, него Православној Цркви.
  9. Свака јој част. Колико је љубави и достојанства имала.
  10. Каква мука... Хвала Богу да се извукла, јадница. Зато би требало код нас макар нешто урадити. Макар направити неку овакву шок-кампању.
  11. "Као што добро проведени дан доноси блажени сан, тако и добро проживљени живот доноси блажену смрт". Да Винчи, захваљујући данашњем "Политикином Забавнику".

    1. Mini Mi
    2. Интегра

      Интегра

      Не занемаримо значај Политикиног Забавника, било кад. ;)

    3. Mini Mi

      Mini Mi

      Отуд и смајли. Пуно ми срце буде кад видим да има људи који му придају на значају :)

  12. У праву си, време лечи све. Као што су ти већ рекли, немој себе мучити, брате. То је све део духовног узрастања. Добро си урадио што си питао за савет и што то ниси држао у себи. И ја сам имала сличне опсесивне мисли, пре крштења, па су прошле. Разговарај обавезно са својим парохом и све ће то проћи.
  13. Брате, ако те мучи толика тескоба, на форуму су присутни свештеници. Обрати се њима за савет.
  14. Нано, нисам мислила на те ситуације. Нисам била јасна. Мислила сам на бракове који се склапају, нпр, у ромским заједницама или "бракове" који су у ствари параван за трговину људима. Посебно ово друго је опасно. Ту човек нестане у пукотинама између система и заједнице. Оф топик, моја прабака се удала у 16. за прадеду (у том тренутку старог 34. године). Брак је био уговорен. Нису се знали пре тога.
  15. Не слажем се са твојим размишљањем. Направио си поприлично уопштавање и донео неколико крајњих судова - све то није делотворно. Помаже ли ти да тако размишљаш? Рекла бих, не. Вера је делатна сила, а не збрајање ко ће се спасити и колико смо проклети. Сети се да се широм света бројна монашка братства и сестринства моле за твој спас. Помисли на тог брата и сестру, живе, конкретне људе, који те ни не знају, па се ипак даноноћно моле за тебе. Сети се да се на небесима Мајка Господа Нашега моли за тебе, као и сви Његови Свети. Сети се да овај дан можеш да посветиш молитви и покајању. Сети се да можеш да урадиш хиљаду добрих дела овог дана, колико год мала та дела била. Сети се да својим примером - смирењем и постојаном вером - можеш да преокренеш судбине хиљаде људи. Сети се мноштва тешких грешника који су били отписани од људи, а које је Бог преображавао покајањем. И када повучеш линију испод свега тога - пошто видим да си човек рационалан и склон сумирању - како можеш рећи да је рачун тако суморан као што тврдиш?
  16. Тужно је да у Србији, где је тај проблем сигурно 1000 пута гори него у Норвешкој, не постоји кампања против бракова малолетника.
  17. Опет сам прочитала своју поруку. Испала сам интелектуални сноб. Ни ја не знам француски, али на енглеском би можда било интересантно бацити поглед, јер уз Паскалове мисли често иду објашњења самог редактора, која су подједнако интересантна као и сам текст. Ко зна шта је ново и добро донела та нова редакција.
  18. А зашто макар неки свештеници заиста не би имали ауторитет када је реч о духовним темама? Чему та искључивост? Иначе, ово што си написала заиста (по)стоји, али не значи да је апсолутно и једино постојеће стање ствари у Цркви.
  19. Ја немам, нажалост. Размишљам да је можда боље прочитати на неком другом језику (француском? 8086.gif ) ако има у .пдф-у, јер постоје различите редакције. Ова која је код нас преведена се сматра застарелом.
  20. Архимандрит говори из угла човека који је упознао живога Бога, тако да се атеизам одатле чини заиста духовно немоћним, а живот атеиста као дуго искуство избегавања размишљања о смрти и суочавања са њом. Одатле ти екстремни примери, чини ми се, мада је свима јасно да нису сви атеисти ни наркомани, ни депресивни, ни неконтролисани хедонисти.
  21. (484). Људи су тако неминовно луди да би то била лудост друге врсте: не бити луд.
  22. Овај аватар: јер се вера налази на најмање очекиваним местима. Јер указује да је циљ живота - обожење, успостављање целовите - интегралне личности. ...јер одговара почетничком нивоу моје вере и чињеници да сам увек хтела да будем шефица тајне службе која тамани којекакве караконџуле.
  23. Ако се бави спаљивањем цркви и рушењем надгробних споменика, руга хришћанским светињама и декларише као сатанистички. Све остало спада у домен светске музике која пропагира насиље и пороке.
  24. Делује ми драстично. Зашто манастир не може да се премести?
  25. Ево да копирам и овде линк о руском свештенику који проповеда Јеванђеље међу панкерима, а и сам за себе каже да је био рокер у младости : http://www.cbn.com/tv/1367890448001
×
×
  • Креирај ново...