Jump to content

Најаве и промоције СПЦ

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

СВЕТОСАВСКА   АКАДЕМИЈА  У  ДРВАРУ

Епархија бихаћко-петровачка и Парохија дрварска Вас обавјештавају да поводом прославе Светог Саве, Првог Архиепископа Српског, организују духовну академију у Дрвару.

Духовна академија ће бити одржана у Радничком дому, 25. јануара 2014. године са почетком у 18 часова. Позивамо Вас да присуствујете овом историjском догађају који се по први пут организује у Дрвару.

Управа Парохије у Дрвару

bpelogo.png

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

СВЕТОСАВСКА  АКАДЕМИЈА У ТУЗЛИ

plakattuzla.jpg

http://www.spc.rs/sr/vesti_najave?page=1

Подели на овим сајтовима

• Гости
Свеноћно бденије уочи Савиндана у храму Вазнесења Господњег у Жаркову

21. Јануар 2014 - 8:55

Уочи празника Светог Саве, у недељу 26. јануара са почетком у 18 часова, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, у храму Вазнесења Господњег у Жаркову биће служено свеноћно бденије са светом Литургијом у наставку.

1_0.jpg

У питању је бденије светогорског типика, по угледу на богослужење које се врши у манастиру Хиландару, са предањским појањем и хиландарским напевима. Певаће хиландарски ламбардарије, првопојац леве певнице Александар Јовановић, и појци хорова „Свети Симеон Мироточиви“ и „Мојсије Петровић“. Поред жарковачког свештенства служиће свештенослужитељи из више београдских храмова.

Ово је прво свеноћно бденије у историји жарковачке цркве Вазнесења Господњег. Свештенство овог храма позива све верујуће да дођу на ово јединствено сабрање да би заједно узнели молитве у славу Христа Бога и у част Светог Саве Равноапостолног.

Подели на овим сајтовима

ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И

БАРАЊСКА

VsvetosavskaAkademija2014_plakat.jpg

http://www.eparhija-osjeckopoljskabaranjska.hr/

Подели на овим сајтовима

Драгана, извини ако кварим концепцију теме.

Данас неки свештеник на Слово Љубве рече да је у неким крајевима постојао пост за св. Саву које је почињао након Богојављења па је био као припрема верника за прославу св. Саве. Чини ми се да рече да је то био обичај у неким крајевима Босне. Па ми ето било занимљиво, не знам да ли то још негде постоји.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

МИТРОПОЛИЈА  ЦРНОГОРСКО -

ПРИМОРСКА

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У КОЛАШИНУ

У Дому културе у Колашину сјутра, 25. јануара, са почетком у 19 часова биће одржана светосавска академија, чиме ће почети овогодишње светосавске свечаности у Митрополији црногорско-приморској.

Учеснике академије и присутни вјерни народ ће поздравним словом благословити Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, а светосавску бесједу одржаће Новица Ђурић, књижевник и новинар.

У наставку ће бити изведен празнични културно-умјетнички програм.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@feeble,

ima i po nekim krajevima srbije,

to su i moji pričali da su nekada naši stari postili te dane i to su činili zbog stoke,

pričao mi deda da su to nekada uveli zbog toga što se nekada, u tom periodu oko svetog Save, mnogima je stoka crkavala zbog neke boleštine i onda kad sku krenuli da poste - tzv Savin post prestajala stoka da crkava.

Kod mene se taj post poodavno iskorenio, samo se zna u priči da se nekada postio Savin post.

Подели на овим сајтовима

Његово Преосвештенство Епископ липљански Јован отворио је у Математичкој гимназији изложбу радова студената Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију. Ово је већ пета традиционална изложба студентских живописачких радова о Савиндану у овој школској установи од посебног значаја у Србији. Сарадња двеју школа ће бити настављена и у наредним годинама, на корист Цркве и државе и будућих генерација српских математичара и живописаца. За РСЉ о изложби говори мр Горан Јанићијевић, професор на Академији СПЦ за уметност и консервацију.

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/39/14/01/29.01.14._goran_janicijevic_govori_o_izlozbi_studenata_spc_u_mat._gimn.mp3

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

У Библиотеци града Београда до 14. фебруара 2014. године, у галерији Атријум, траје изложба цртежа "Свети Василије на мору", аутора Вељка Михајловића, а сав приход намењен је обнови манастира Хиландара. О изложби говори кустос Иванка Лазовић

Библиотека града Београда налази се у Кнез Михаиловој 56

тел. 011-2024-000

www.bgb.rs

Извор:

Радио Слово Љубве

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/5/14/01/30.01.14._ivanka_lazovic_-_izlozba_sv._vasilije_na_moru_64kbps.mp3

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

put_ka_istini_korica_0.jpg

Књига Пут ка Истини аутора Зорице Зец биће представљена у суботу, 8. фебруара 2014. године, са почетком у 18 часова у крипти храма Светог апостола и евангелисте Марка.

- учествују: протојереј-ставрофор Милош Весин и Биљана Ђуровић, драмски уметник

http://www.spc.rs/sr/put_ka_istini

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

obavestenje_janko_gagic.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Због изузетне заинтересованости вечерас ће у Парохијском дому Вазнесењске цркве у Београду бити репризиран филм „Земаљски пут ка Богу - приче о старцима псковско-печерске лавре". Пројекција почиње у 19 часова.

pskovo-pechersky_monastery.jpg

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

fotografija3050.jpg

fotografija3051.jpg

Учи да чита. Каже да је ЈАНКО успео одма' да прочита, али презиме никако не иде.

fotografija3060.jpg

fotografija3070.jpg

fotografija3069.jpg

fotografija3075.jpg

fotografija3063.jpg

fotografija3064.jpg

fotografija3086.jpg

fotografija3088.jpg

fotografija3085.jpg

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

ОТАЦ