Jump to content

Šokantne misli svetih otaca koje su vam se dopale

Препоручена порука

Бог толико воли човека да нема ни потребу да му прашта - ово сам прочитао једном код садашњег митрополита Порфирија. Тада ме је ова реч потпуно поразила...и схватио сам да је то мој Бог.

Јесте шокантно.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 189
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

За мене је убедљиво најшокантнија изјава (како сам пар пута чуо лично из приче владике Атанасија, не знам који је извор):

"Коначно умре и тај грозни човек!" - свети Флавијан Цариградски на вест о смрти светог Кирила Александријског ...

Није Флавијан, то је Теодорит Кирски.

Подели на овим сајтовима

Закон и кажњавање измислио је ђаво.

Свети Григорије Богослов

Подели на овим сајтовима

Волио бих и у паклу бити само Срби Богу да се врате.

Свети Владика Никлаај Охридски и Жички

Подели на овим сајтовима

Причали су о великом Св. Ави Памву да је он на самртном часу говорио около стојећим оцима: "Од онога доба када сам дошао у ову пустињу, начинио себи кућицу (колибицу) и уселио се у њу, сећам се да нисам другога хлеба јео осим онога којега сам својим рукама зарадио, и никада се нисам кајао за речи које сам до овога часа изговорио (тј. никада речима није згрешио). А сада одлазим к Богу тако као да нисам ни почео да Му служим".

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

mene konstantno šokira misao svetog Maksima ispovednika i iznova zaboravljam istu

Istina je stanje budućeg veka.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Mene konstantno odusevljava Vladika Nikolaj Velimirovic...i besede i dela i zivot njegov, ali sinoc procitah nesto sto me je nagnalo na duboko razmisljanje a nije sveti otac, nego Aristotel, ali cu ipak podeliti sa vama.  :)

" Onaj ko ne moze sa drustvom i u zajednici ziveti ili onaj koji je sebi sam dovoljan, ili je zver ili je Bog"

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

"Никог од оних који су се одликовали даром знања и расуђивања и од оних које је благодат Божија истурила напред као најблиставија светила за подражавање ми нисмо видели да су се уздржавали од једења хлеба, који се сматра простим и јефтиним. И обратно, ми никада нисмо видели да је неко од оних који су употребљавали зеље, поврће и плодове са дрвета био међу најискуснијим мужевима, или да се удостојио благодати расуђивања и знања."

Преподобни Јован Касијан

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

А овај свет, и све блиставе шљокице његове - каква плева, каква слама, какве трице. Ми људи, ми претварамо овај свет, ову малу звезду Божију што се Земља зове, претварамо у лудницу. Нема радости у свету где нема Бога.

Свети Јустин Ћелијски

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

reference su google i yahoo :)):)) :))

nego avo, jedem neki sladoled (quatro) pa se pitam - vole li naši episkopi sladoled? Al onako, da ga baš vole...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Mozart, какав си ти цар... Никако да ти то кажем. :)

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...