Jump to content

Šokantne misli svetih otaca koje su vam se dopale

Препоручена порука

reference su google i yahoo

Грешиш, духовна литература, ваљда има још нас који волимо да читамо. ;)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 189
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Грешиш, духовна литература, ваљда има још нас који волимо да читамо. ;)

наравно, изузеци постоје 8086.gif

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Mozart, какав си ти цар... Никако да ти то кажем. :)

хвала ти из срца моје дубине

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Хахаха. И теби хвала за врцавост и духовитост. Велики поздрав срцу твоје дубине!  :):D

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Kako bih voleo da imamo crkvu koja je siromašna i za (uz) siromašne. Papa Francisko

http://www.huffingtonpost.com/2013/10/06/pope-francis-most-controversial-quotes_n_4032665.html

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

По слабости својој ми грешимо, по милости Својој Господ опрашта, али кајање зависи од нас. У томе се састоји покајање: скршити своју гордост, бацити себе на колена, самлети себе у ступи самоосуде, самопрезира, самомучења.

Свети Јустин Ћелијски

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Свети Јован Златоуст о саблазни (из беседе "Онима што се саблажњавају")

Не би требало да говоримо, нити да се на било који начин везујемо за оне што се саблажњавају (јер они за себе сматрају да су у праву). Саблазан је настала због безумља оних што се саблажњавају. И ти такође, када видиш да се неки саблажњавају оним што се догодило, пре свега помисли на то да саблазан не потиче одатле, него од њихове сопствене слабости.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Молио бих све преносиоце бисера Отаца да дају и референце.    Св. Авва Зоран Римски

Na moju veliku zalost, skoro niko nece da poslusa ovu vasu molbu... Svesteni oci  nemaju nikakava prava, svasta im se pripisuje...

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Светиња је света али људи су псета   Преподобни Силуан Атонски

Ovo zasigurno nisu reci sv. Siluana. Svako ko je procitao ono sto je on napisao to zna.

Подели на овим сајтовима

Epifanije kiparski o Jovanu Bogoslovu: 

μετὰ δὲ τὴν Τραιανοῦ
τελευτὴν ἐπάνεισιν ἀπὸ τῆς νήσου εἰς τὴν Ἔφεσον καὶ ἐκεῖ ζῶντα ἑαυτὸν ἔθαψεν=Posle Trajanove smrti se vratio sa ostrva (Patmos) u Efes i tamo , bivajuci ziv, sam sebe sahrani.

Indeks apostola-http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/Epiphanius_PG%2041-43/Index%20apostolorum.pdf

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Где су Срби?Што је са њиховим душама?! Продадоше душе многи за чинију сочива. Како је страшно бити Србин кад изгубиш Светога Саву, када изгубиш веру Православну!Шта је то пакао - то је бити без Христа.

Свети Јустин Ћелијски

:351780:

Подели на овим сајтовима

Не срди се сине, на змију што трује зубом.Гле, човек трује и зубом и речју и мишљу и руком. Кад будеш могао без опасности загрлити човека, моћи ћеш с мање опасности змију савити у недра.

Свети Николај Жички

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...