Jump to content

Епископ бачки др Иринеј: Принудно пензионисање епископâ и непостојећи „лоби млађих владика” илити гомила лажи АПП ( – „Ако прође, прође”)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Молим саговорнике да се када пишу обраћају епископима писајући њихов чин. У супротном ће поруке бити брисане.

Администрација.

Мислим да су сви употребљавали титуле на овој теми.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Проблем је само што Пахомије није ниједном пустио глас у јавности у његову одбрану. Тако ни Филарет неће ништа ни писнути и да је сам уплетен у овакве малверзације типа куповине камиона на име црквене општине. Јасно је да изнад њих двојице има неки епископ због кога они ћуте и само случају шта има се каже.

Нека буде тако, не инсистирам на неком цјепидлачењу, само наводим колико су унутар саме Цркве ствари доведене до апсурдног политичког нивоа и колико се неке ствари гурају под тепих свјесно, са не знам којим циљем да се постигне.

ма наравно, не сматрам ове постове цепидлачењем.

...ал мислим да смо сви и они који се труде да буду свесни и да читају између редова (колико нам сопствене могућности дозвољавају) и они који су углавном незаинтересовани (одлазе у Цркву 2-3 пута годишње, прелећу преко текстова али их и те како коментаришу), из ових текстова потхрањени гомилом лажи које нас воде предрасудама, лажи и полуистина на које нисмо имуни као уосталом и на разноразне помисли које долазе с лева а којих нисмо ни свесни.

Бог зна и сви ћемо Једног Дана сазнати шта је истина, али морам овде да кажем да сам чуо од свештеника у кога не сумњам ни трунку и коме верујем, да је владика Пахомије оклеветан и да је одлучио да прихвати тај крст без роптања и оглашавања. Ја у ово верујем а као што рекох видећемо шта је истина...

Подели на овим сајтовима

ма наравно, не сматрам ове постове цепидлачењем.

...ал мислим да смо сви и они који се труде да буду свесни и да читају између редова (колико нам сопствене могућности дозвољавају) и они који су углавном незаинтересовани (одлазе у Цркву 2-3 пута годишње, прелећу преко текстова али их и те како коментаришу), из ових текстова потхрањени гомилом лажи које нас воде предрасудама, лажи и полуистина на које нисмо имуни као уосталом и на разноразне помисли које долазе с лева а којих нисмо ни свесни.

Бог зна и сви ћемо Једног Дана сазнати шта је истина, али морам овде да кажем да сам чуо од свештеника у кога не сумњам ни трунку и коме верујем да је владика Пахомије оклеветан и да је одлучио да прихвати тај крст без роптања и оглашавања. Ја у ово верујем а као што рекох видећемо шта је истина...

Ја опет сам причaо са људима лично који су били свједоци. Дакле увијек две приче.

Него оно што сви видимо, рецимо владика Филарет прави дармар постећи на граници са Црном Гором, и нико га не опомене или посавјетује из Патријаршије, а Тома Николић, политичар који прави дар мар са својом верзијом штрајка, добија савјете од Патријашрије да то не ради није хришћански.

To су двоструки аршини. Због оваквог понашања може да се сумња да се из врха Цркве многи проблеми који једноставно постоје рјешавају парцијално и у односу на то како дувају политички вјетрови. Колико је то добро, нека покаже вријеме.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Прво, не можемо упоређивати Епископа Цркве и политичара. Одакле знаш да се нико није обратио вл. Филарету и рекао му да то што ради није добро? Па погледај писмо вл. Григорија пре неке године које је упутио Сабору. Опет, постоји начин како се разговара са Епископом који је и сам Учитељ вере. Ми нисмо политичка организација већ Црква.

Подели на овим сајтовима

сигуран си да патријарх или неко од епископа није разговарао с њим кад је штрајковао?

ни ја?

добро брате, као што рекох све ће једног дана бити јасније а да грешимо и да ћемо ако се не покајемо то и да жањемо сви знамо...

Подели на овим сајтовима

сигуран си да патријарх или неко од епископа није разговарао с њим кад је штрајковао?

ни ја?

добро брате, као што рекох све ће једног дана бити јасније а да грешимо и да ћемо ако се не покајемо то и да жањемо сви знамо...

Не може то да се ради глувим телефонима. Еп.Филарет је јавно штрајковао, и треба да му се црквени врх јавно и обрати.

Подели на овим сајтовима

Не може то да се ради глувим телефонима. Еп.Филарет је јавно штрајковао, и треба да му се црквени врх јавно и обрати.

не иде то преко медија.

нисам сигуран да се патријарх Иринеј обратио новинарима већ су новинари пренели сазнања, колико се сећам на сајту СПЦ није било оглашавања поводом Николићевог штрајка глађу.

чини се да мешаш званична саопштења СПЦ са новинарским текствима који су превасходно писани да продају новину

Подели на овим сајтовима

Зашто мислиш да није? Одакле ти то знаш?

Гдје има да се прочита јавно, па било из извора СПЦ-а, или неком другом медију?

Подели на овим сајтовима

не иде то преко медија.

нисам сигуран да се патријарх Иринеј обратио новинарима већ су новинари пренели сазнања, колико се сећам на сајту СПЦ није било оглашавања поводом Николићевог штрајка глађу.

чини се да мешаш званична саопштења СПЦ са новинарским текствима који су превасходно писани да продају новину

Не битно је што се није појавило из врха СПЦ. Да је неко из врха Патријаршије био на лицу мјеста код еп.Филарета знало би се за то па макар и из других медија.

Подели на овим сајтовима

Па, нормално ...

Јел смо сви ми овде глупи и будале да не знамо зашто досподини не желе у пензију?!

Зато што им је жешће добро !

Ово вређа мене као верника и човека.

То је општа глупост !

На челу једне епархије, или патријаршије дреба да се налази неко ко је у пуној својој снази, средовечна, паметна и образована особа !

Погледајте шта се дешава са католичком црквом !

Да ли је требало један овакав човек да буде на челу последњих година једне овакве организације ?!

100329_pope_john_paul_ii.jpg

Тотални антипод снаге и организације коју треба да оличује !

Да ли треба да нам се деси још једна амнезија од 2 године као што се десило са пат. Павлом, док је био на ВМА, сада када су преко потребне промене и решавања која се нису десила дуго ?

Колико патр. Иринеј има година ?

Пријатељу, јеси ли ти протестант ?

Подели на овим сајтовима

мени то није битно. није еп. Филарет мало дете да незна да је штрајк глађу стран духу хришћанства. има човек своју слободу, па ради с њом шта хоће. с друге стране мислим да је Николић веровао да је то нешто слично посту...

како год брате, мало сам се уморио од ове приче.

надам се да те нисам ничим увредио и прихватам да можда нисам 100% у праву.

Подели на овим сајтовима

мени то није битно. није еп. Филарет мало дете да незна да је штрајк глађу стран духу хришћанства. има човек своју слободу, па ради с њом шта хоће. с друге стране мислим да је Николић веровао да је то нешто слично посту...

како год брате, мало сам се уморио од ове приче.

надам се да те нисам ничим увредио и прихватам да можда нисам 100% у праву.

Напоменуо бих још и ово. Свештеници вл.Хризосотма штрајкују глађу и он неће ни прстом да макне, тотално је неосјетљив на њихове захтјеве да их не премјешта у неку забиту парохију, и појави се Веља Илић и овај одмах одустане. О томе се ради и када је Николић у питању. Није владикама било стало да га уразуме јер овај као не зна шта је пост, него зато што је политичар. Е то што се баве политиком, и осјетно реагују када је у питању иста и однос са политичарима, даје ми за право да сумњам да се проблем у цркви не рјешавају систематски, него селективно како коме и којим интересима одговара.

Нећу ни ја више даље шта говорити, ионако на ову тему може се говирити до у недоглед.

Подели на овим сајтовима

Јер када ду писани ти канони, нису ни постојале фабрике, фирме итд па сада људи иду у пензију.
On kao da previđa činjenicu da su ljudi ranije živeli uglavnom po cirka 50 godina (ili manje).

In communio sanctorum

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...