Jump to content

Истина о Косовском боју

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bosanac, sta se bunis, pa i tvoji pretci su se tukli sa turcima na kosovu.

Ма не.... они су дошли из Египта када су се градиле пирамиде у Високом...па остали!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

mislis a?

ja ne zivim u proslosti, a to sto se istorija ponavlja to opet nije proslost, ne znam kako ti, al cenim tvoje misljenje, al ako ti kazes da je problem onda alal ti cufte

Па рече да не осећаш ништа.

Било да не осећаш ништа по питању Косовског боја, било да уопште не осећаш ништа опет је проблем.

Није добро не осећати ништа.

Ни ја не живим у прошлости, ни у будућности.

Имаш ту два трипа код Срба , једни живе у прошлости а други у будућности и онда се никако не разумеју.

Најсмешније је што ни прошлост није онаква каквом је живе прошлосташи нити ће будућност бити онаква каквом је живе будућњаши.

Овде пак није реч о томе ко где живи него да ли је ко целовит или не.

Како Хришћанин може да не осећа своје светитеље , оне који су чинили подвиг као залог за његову будућност, своје свете претке.

Не знам ја осећам и пешачење Христово по Галилеји и презир великаша према њему, и одушевљење народа али и страх тог истог народа од великаша, осећам и Христову голготу а и васкрсење поготово на литургији то осећам.

Али даље осећам и апостола Павла и његов труд, као и његову тугу за својим народом који полако губи благослов Божији овде се са Павлом и саосећам.

Осећам и свете оце који су чули Павла и трудили се да пренесу то даље на следећа поколења.

Осећам и та следећа поколења и њихово страдање зарад те прошлости која је Христос.

Осећам и Немању који свом разбијеном народу даје смернице и путоказе.

Осећам и св.Саву и његову "немогућу" мисију.

Осећам његове настављаче и светитеље нашега рода.

Осећам и мученике Косовског Завета.

И касније мученике истога завета.

Осећам и садашње мученике на Косову.

Осећам и будуће мученике ...

Осећам Христа у прошлости у садашњости и у будућности.

Шта да радим, можда се претерано често причешћујем.

:)

Подели на овим сајтовима

dobro sad pokusavas da mi nabacis neki trip "osecanja", koji opet veze nema sa onime sto pricam, a nisi od duduka, znas ti dobro sta ja pricam

meni je prosto bizarno kolko se ljudi bave tim pitanjem, a 99% ih se bavi time jer nemaju sta pametnije da rade

ja dobro znam sta je sta, nisam od onih koji nece da brane ljude u nevolji, ali nisam ni od onih sto tripuju o necemu i zamisljaju neke tripove kojih nema, radi se o tome sta je sada i ovde, a ne o onome sto je bilo, ili o nekom suludom zamisljanju nekih klanja i borbi, ja cu na prvom mestu da bezim ne bi li koga ubio, na drugom mestu, ako sam priteran u corsokak, onda cu da se branim i da ubijem- jer sam naravno nesavrsen

a kako vidim cela tema oko Kosova je navatrisana i radi se o tome da se tu "upodobljavaju" nepotpune licnosti koje nemaju svesti o onome o cemu se u sustini radi

poslusajte blazenopocivseg patrijarha Pavla sta kaze, pa ako cete i dalje da se palite samo izvolite, mene takve stvari ne interesuju, kao sto rekoh imam pametnija posla u ovom zivotu.

pricas mi o blagoslovu Bozijem, a isti taj Bog je zapovedio "ne ubij", o cemu pricamo? e zbog svega toga me ne interesuju stvari koje su povezane ili upucuju na neko vatrisanje, a da ne bi mesali babe i zabe, svestan sam sta znaci bitka na Kosovu, ali ne vidim smisao da se ja bavim time, zato sto imam svest o tome sta je pravo a sta ne, i necu da gubim vreme i zivce vise ovde da bih objasnjavao osnovne stvari.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Па рече да не осећаш ништа.

Било да не осећаш ништа по питању Косовског боја, било да уопште не осећаш ништа опет је проблем.

Није добро не осећати ништа.

Ни ја не живим у прошлости, ни у будућности.

Имаш ту два трипа код Срба , једни живе у прошлости а други у будућности и онда се никако не разумеју.

Најсмешније је што ни прошлост није онаква каквом је живе прошлосташи нити ће будућност бити онаква каквом је живе будућњаши.

Овде пак није реч о томе ко где живи него да ли је ко целовит или не.

Како Хришћанин може да не осећа своје светитеље , оне који су чинили подвиг као залог за његову будућност, своје свете претке.

Не знам ја осећам и пешачење Христово по Галилеји и презир великаша према њему, и одушевљење народа али и страх тог истог народа од великаша, осећам и Христову голготу а и васкрсење поготово на литургији то осећам.

Али даље осећам и апостола Павла и његов труд, као и његову тугу за својим народом који полако губи благослов Божији овде се са Павлом и саосећам.

Осећам и свете оце који су чули Павла и трудили се да пренесу то даље на следећа поколења.

Осећам и та следећа поколења и њихово страдање зарад те прошлости која је Христос.

Осећам и Немању који свом разбијеном народу даје смернице и путоказе.

Осећам и св.Саву и његову "немогућу" мисију.

Осећам његове настављаче и светитеље нашега рода.

Осећам и мученике Косовског Завета.

И касније мученике истога завета.

Осећам и садашње мученике на Косову.

Осећам и будуће мученике ...

Осећам Христа у прошлости у садашњости и у будућности.

Шта да радим, можда се претерано често причешћујем.

:)

i jos nesto, Hrista nemoj da mesas u ovo, jer veze nema, on nije isao da ubija, nego se zrtvovao bez borbe. to su dve razlicite stvari.

takodje ne znam da je ijedan apostol sekao nekog macem.

ako ni sad nisi shvatio sta pricam onda nema potrebe dalje da se objasnjavamo.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

i jos nesto, Hrista nemoj da mesas u ovo, jer veze nema, on nije isao da ubija, nego se zrtvovao bez borbe. to su dve razlicite stvari.

takodje ne znam da je ijedan apostol sekao nekog macem.

ako ni sad nisi shvatio sta pricam onda nema potrebe dalje da se objasnjavamo.

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

pinki.gif

Подели на овим сајтовима

Па ипак када питаш било ког Грка за термопиле и битку сви ће се хвалити тиме.

Ни ми нисмо умарширали у Берлин 45 него Совјети , па опет сматрамо себе делом те антифашистичке стране у том рату и поносимо се том победом.

То је опште људска особина.

Тим пре што се не би сви Срби поносили једном јуначком српском битком.

To i jeste glavni problem sa tim ekstremnim nacionalizmom. To nije TVOJE delo da se ti DICIS time, pitanje da li je iko tvoj UCESTVOVAO u tome. Pa se hvalis tudjim delima ili kako bi nas narod rekao "mlatis koprive tudjim k**** "

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

sta se smejes? jel nije bilo maceva u vreme apostola?

Подели на овим сајтовима

cuo si moje misljenje jos na prvoj strani, ovo sad ide u nekom drugom smeru koji veze nema sa onim o cemu pricam, al se pravis gluv, al dobro to je tvoje pravo, guslaj dalje

Подели на овим сајтовима

Предање није егзактна наука, оно се прихвата вером и душом.

Мислим мало ми је смешно да атеиста прихвата народно предање.

Мислим зашто би то чинио ?

Побогу .

Nisam siguran kakve veze ima ateizam sa nacionalnim mitovima i predanjima... zato sam i pitao... i dalje te ne razumem... ali nema veze, necu da te davim...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ма не.... они су дошли из Египта када су се градиле пирамиде у Високом...па остали!

Uh, što me mučnina vata.Odoh da odmorim od gluposti.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

0110_hahaha

D

A ti pojasnim ja tu delim stav sa George Carlinom

http://www.youtube.com/watch?v=iw0MripVxss

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...