Jump to content

Након самоубиства жртве вршњачког злостављања, насилници прете његовој сестри

Препоручена порука

sud uzimas u svoje ruke i ako nista ne radis bas zato sto nista ne radis, a to sto bi radila motka to nije nikakav sud, nego ih sprecavas da to ne rade vise, ja ne vidim drugu vaspitnu meru ovde, a teoreticari nek misle sta oce

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Mozda bi prividno postali nenasilni, ali ne zato sto su razumeli da je lose to sto cine, vec zato sto ne bi smeli. Drugim recima, ponasali bi se dobro iz straha, a ne zato sto su se promenili.

Primenom nasilja nad njima im samo pokazujes da je to nesto dobro i opravdano, i samo je pitanje vremena kada ce opet eskalirati.

ne brini ti nista, i pas razume kad ga osines zasto je dobio...a posle cemo duhovno da se izgradjujemo...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

sud uzimas u svoje ruke i ako nista ne radis bas zato sto nista ne radis, a to sto bi radila motka to nije nikakav sud, nego ih sprecavas da to ne rade vise, ja ne vidim drugu vaspitnu meru ovde, a teoreticari nek misle sta oce

Dakle, motka je jedina vaspitna mera a sve ostalo sto se ne uklapa u to je prazno teoretisanje?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Iscitah clanke iz prvog posta i vecinu komentara ovde, ali moram priznati da meni nekako ni ti njegovi roditelji nisu bas najjasniji.

Нису ни мени, ни родитељи ни психијатар који је лечио дечака. Греше ако мисле да су му помагали тако што су га водили по ординацијама, можда примењивали и фармаколошка средства у лечењу поремећаја, а нису променили ниједан средински фактор који је очигледно довео до посебног душевног стања дечака. Шта? Лечимо дете али га шаљемо тамо где трпи тортуру пет сати дневно! Катастрофа! Јадан малиша.

И резиме је да су се родитељи жалили директорки, полицији, подносили тужбе, жалбе, молбе, улазили у сукоб са наставницима и остало, а у међувремену су допуштали да стоји отворен простор за батињање. Страшан пропуст!

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Sve je to lepo kad je pokajanje u pitanju, i treba raditi na rehabilitaciji te dece, ali daleko od javnosti, hocu reci-SKLONI PSIHOPATE I VRATI POKAJNIKE! Treba ih skloniti da ne stradaju nevini, naravno da ne treba odustajati i od njih, ali ne moraju bas ostala deca da se pate dok mi ovde patetisemo o kajanju i ljubavi!

Подели на овим сајтовима

Dakle, motka je jedina vaspitna mera a sve ostalo sto se ne uklapa u to je prazno teoretisanje?

ako oces da smisleno razgovaramo onda citaj sta sam sve pisao, a ne da se raspravljamo oko jedne recenice koju izvuces iz kontexta

ustvari nema vise sta da se raspravljamo, ja sam na ovu temu zavrsio.

Подели на овим сајтовима

Ne, ne razume. Pas zna da to ne sme da cini jer je dobio kaznu, a ne zato sto shvata da je nesto pogresno. Upravo o tome se i ovde radi.

jesi ti iz zabavista? jel treba da objasnjavam da je pas na nizem stupnju inteligencije od coveka ili sta?!

Подели на овим сајтовима

Sve je to lepo kad je pokajanje u pitanju, i treba raditi na rehabilitaciji te dece, ali daleko od javnosti, hocu reci-SKLONI PSIHOPATE I VRATI POKAJNIKE! Treba ih skloniti da ne stradaju nevini, naravno da ne treba odustajati i od njih, ali ne moraju bas ostala deca da se pate dok mi ovde patetisemo o kajanju i ljubavi!

Tako je. Sve dok ugrozavaju ostale ta deca ne mogu da idu u obicne skole.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Свети Максим Исповедник, „Стослов о Љубави”, „Стотина друга”:

10. Уколико се дешава да једне мрзиш, друге и волиш и мрзиш, треће волиш под меру, а четврте прекомерно, неједнакост ће ти показати да си далеко од савршене љубави која подразумева да сваког човека подједнако волиш.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Nije tačno da ne radiš ništa, osudiš ih i zatvoriš i doživotno ako treba ili ako su neuračunljivi provedu ostatak života nadopovani nekakvim psihofarmacima i i trankvilizerima vegetirajući kao biljke. A tako zaštitš društvo od takvih pošasti, šta bi htio sad više? Da im svaki dan čupaš nokte iz prstiju i vadiš rđavom kašikom oči iz glave?

Подели на овим сајтовима

Ako je to besmisleno, koliko li je tek besmisleno to sto se Hristos predaje radi spasenja svih, i svakoga voli podjednako, bez obzira na njegove grehe i mane?

Da, treba oprostiti. Jer, sve to sto se desilo toj deci, moglo je da se dogodi i bilo kome od nas, samo da smo odrasli pod drugacijim okolnostima.

Ta deca, sama po sebi, nisu nista bolja ili gora od druge dece. Mi smo ih ucinili takvima.

I da se razumemo, ne krivim te sto tako mislis. To je ljudski. Ja prvi ne bih mogao da im oprostim da to ucine mom detetu.

Мало ми је непријатно што оптерећујем аудиторијум једним те истим.

Уопште говорити о опраштању у оваквој ситуацији је потпуно неразборито. Сестра јечи за братом, а билмези јој прете да ће да јој силују мајку. И сад вас двојица, на ту живу рану, долазите са некаквим јухуху неофитско-незрело-амбициозним ставовима.

Ено горе је момак разумео и лепо срочио - "...треба препознати кад како делати..."

Подели на овим сајтовима

posto citas samo sta ti se svidja, evo ti opet samo sad procitaj obe recenice i povezi i dobijes puno znacenje

ne brini ti nista, i pas razume kad ga osines zasto je dobio...a posle cemo duhovno da se izgradjujemo...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...