Jump to content

Након самоубиства жртве вршњачког злостављања, насилници прете његовој сестри

Препоручена порука

То је нека твоја пројекција, по мени празна и млохава. Ти можеш да опростиш некоме ко је и убио твоје дете ако се КАЈЕ, тешко, али можеш, јер се КАЈЕ. А видиш ли наслов теме, ови се не само НЕ КАЈУ, него настављају са насиљем, са злом. Такве треба да зауставиш, и животом ако треба!!!
Каква пројекција?!? Јеси ли ти некада читао неко од Јеванђеља?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Каква пројекција?!? Јеси ли ти некада читао неко од Јеванђеља?

Па пројекција у смислу погрешног поимања љубави. Тако нешто сам тиме хтео да кажем.

Читао сам, наравно. Е сад је квака у томе колико сам разумео. Не знам, колико сам схватио кајање (покајање) и љубав су у некаквој тесној вези. Жели ти да се и ове звери покају (само не може се нико на силу натерати да се каје), и воли их, нема проблема, али прво заштити немоћне који страдају од њихових шапа.

Подели на овим сајтовима

Angst je u pravu. Bez obzira na to da li se drugi kaje ili ne, nase je da oprostimo i na taj nacin odrzavamo harmonican odnos sa Bogom i svetom, svedoce realnost Carstva.

E sad, koliko je sve to daleko od nas i nedostizno, to je vec druga prica...

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Angst je u pravu. Bez obzira na to da li se drugi kaje ili ne, nase je da oprostimo i na taj nacin odrzavamo harmonican odnos sa Bogom i svetom, svedoce realnost Carstva.

sad si me potsjetio kako smo imali zavrzlamu s nekim tu našim češkim profesorima prirodnih nauka, od njih jedan bio čak i dekanom prirodoslovne fakulte u Brnu, a koji su na nekakvom prirodoslovnom tripu po Indiji skupljali nekakve tamo biljčice u svoje herbare i insekte čiodama nabadali u svoje kutijice. Otkrili ih, neko ih prijavio a oni išli ravno u zatvor i pred sud. Vjeruje se da su ih prijavile njihovi zavidni češki profesorski kolege koji su pjenili od ljubomore i zavisti što oni nemaju para na takav taj trip pa da tamo rade to isto što i oni. Otkud bi indijska policija sama od sebe molim vas lijepo o njima šta znala da tamo Česi nekakvi skaču po tim najzabitijim planima što postoje, gdje danima ne naiđeš na živu dušu i beru nekakve kitke po tim Himalajima. A na sudu su bili opruženi iz strašnog, prestrašnog zločina: Da su svojim tim takvim činjenjim - jednaním narušili mir, red, uređenje, poredak, ravnotežu i harmoniju cijelog všehomira, tako to tamo doslovno stajalo i pisalo, crno na bijelom. jedva ih nekako iz te ujdurme izvukoše diplomati i advokati, no koštalo ih to skoro 2 godine sjedenja u indijskom istražnom zatvoru.

ccvige

Подели на овим сајтовима

Супер. Само је толико неукусно и бесмислено опраштати крвавим зубима, још увек топлим од свежине пређашње жртве, а већ усмереним ка другој жртви. Не разумем вас, и не слажем се са вама.

Подели на овим сајтовима

Супер. Само је толико неукусно и бесмислено опраштати крвавим зубима, још увек топлим од свежине пређашње жртве, а већ усмереним ка другој жртви. Не разумем вас, и не слажем се са вама.

Ako je to besmisleno, koliko li je tek besmisleno to sto se Hristos predaje radi spasenja svih, i svakoga voli podjednako, bez obzira na njegove grehe i mane?

Da, treba oprostiti. Jer, sve to sto se desilo toj deci, moglo je da se dogodi i bilo kome od nas, samo da smo odrasli pod drugacijim okolnostima.

Ta deca, sama po sebi, nisu nista bolja ili gora od druge dece. Mi smo ih ucinili takvima.

I da se razumemo, ne krivim te sto tako mislis. To je ljudski. Ja prvi ne bih mogao da im oprostim da to ucine mom detetu.

Подели на овим сајтовима

Koliko to shvatam ja biblijski smisao opraštanja je usko povezanim sa pojmom odmazde, osvete, zadostiučinění, koja je prema hrišćanstvu, ali ustvari i prema židovstvu nemila Bogu, dakle nehrišćanska, u slučaju sa ste Židovima - nebiblijska, jer samo gospod Bog je gospodarom i nad odmazdom: osveta je moja i ja ću je uzeti (parafraziram). Znači odmazda i opraštaj je nedodirljivo, nedotknutelně pravo Božije a mi samo možemo ograničenim načinom učestvovati, imati pravo uticaja čak i u tom oproštaju. Pri tom naš opraštaj ne mora značiti uopšte da će i Bog tomu grješniku taj grijeh a provinění zaista oprostiti ako za taj oproštaj nikakvi nužni razlozi ne budu. Glavnim tim razlogom oproštaja i opraštanja je istinsko pokajanje tog grješnika. Tim nas Bog vaspitava i nas oštećene i te počinioce, grješnika. Od nas traži opraštaj koji ne mora biti potvrđen njim samim tj. Bogom, od grješnika traži pokajanje koje ne mora biti našom voljom odbijeno ako ga odbijemo mi a Bog ga prihvati tako da je to ustvari oproštaj koji Bogom može dan biti i to svejedno ako ga nedamo mi ili uskraćen i to svejedno ako smo ga dali već mi kao oštećeni.

Подели на овим сајтовима

jeste ako pustis tu decu da divljaju i dalje, postoji velika sansa da se pretvore teske delikvente, znaci treba nesto uraditi a ne pustiti ih nekaznjeno da prodju i nista da ne nauce, to su vec mini monstrumi a zaglibice i dublje ako se ne sprece

cuj nije im dosta sto se taj decko ubio, nego su jos navalili i na sestru

to bih ja ipak govnjivom motkom.

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

jeste ako pustis tu decu da divljaju i dalje, postoji velika sansa da se pretvore teske delikvente, znaci treba nesto uraditi a ne pustiti ih nekaznjeno da prodju i nista da ne nauce, to su vec mini monstrumi a zaglibice i dublje ako se ne sprece

Pa upravo ce postati teski delikventi, ukoliko primenimo tvoje resenje("to bih ja ipak govnjivom motkom").

Treba ih kazniti, ali kazna treba da ima neki cilj, da im pokaze gde grese.

Подели на овим сајтовима

Ovo treba da nam bude orijentir.

Smirenje je – blagodatni dar i tajna. Nekome je dovoljno da mu se kaze jedna rec i on se odmah uvredi, dok drugi neko ne reaguje zato sto je smiren. Smirenje znaci biti u neprekidnom miru sa Bogom. Ako je covek smiren, onda je mir – njegovo dusevno stanje: bilo da mu je dobro ili lose, ili da ima nevolje i neuspehe, - on je bez obzira na sve smiren, i cuva mir sa Bogom.

https://www.pouke.org/forum/topic/16266-sta-znaci-biti-smiren/page__fromsearch__1

Подели на овим сајтовима

to o cemu ti pricas je teoretisanje, pa ta deca ni svece ne bi slusali, ali bi dobro razumeli jezik motke i odma bio povili repove

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Dino, slazem se, prvo govnjiva motka, a posle cemo o smirenju i pokajanju. Oni jedino batinu razumeju, pa neka se batinom i pocne, a duhovno cemo tek uzrastati!

Подели на овим сајтовима

treba prepoznati kad kako delati i nije ni dzaba ona stara domaca "batina je iz raja izasla" nekad je potrebno i to

ja sam samo jednom dobio batine i to kajisom, i zasluzio sam, a kako sam ja zasluzio za to sto sam radio sa 6 godina, tako su zasluzili i ovi sto su krenuli stranputicom

Подели на овим сајтовима

to o cemu ti pricas je teoretisanje, pa ta deca ni svece ne bi slusali, ali bi dobro razumeli jezik motke i odma bio povili repove

Mozda bi prividno postali nenasilni, ali ne zato sto su razumeli da je lose to sto cine, vec zato sto ne bi smeli. Drugim recima, ponasali bi se dobro iz straha, a ne zato sto su se promenili.

Primenom nasilja nad njima im samo pokazujes da je to nesto dobro i opravdano, i samo je pitanje vremena kada ce opet eskalirati.

Подели на овим сајтовима

cuj nije im dosta sto se taj decko ubio, nego su jos navalili i na sestru

to bih ja ipak govnjivom motkom.

Pa šta bi sad htio od njih, shvati da danas ni zatvorski čuvari ne smiju da se pstom dotaknu kažnjenika pa makar on bio i tim masovnim ubicom iz Norveške, nije sad ni važno kako se on zove. Takvi su to danas zakoni a ja na kraju mislim da su dobri i ispravni. Taj grješnik ako se ne pokaje ili svejedno ako se pokaje a Bog njegovo pokajanje ne primi - gdje to molim vas to piše da Bog nečije pokajanje MORA AUTOMATSKI akceptovat, dakle ako ga ne primi, ne prihvati, može zaista završi u paklu. A s njim zajedno i mi "pravednici" kad uzimamo sud Božiji u svoje ruke i prije ikakvog sudnjeg dana i sami sebe proglasimo toliko i tako pravednim da možemo biti u stanju suditi sve ostale kako mi hoćemo i kako nam to padne ravno na pamet i isto kao Bog! I uzeti nedodirljiva prava Božija u svoje ruke pa njima mlatit po ostalima, svejedno kakvi su to oni. Ma baš. taman posla!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...