Jump to content

Јасеновац на Хрватском евру

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Па и да је тачно да су ставили Јесеновац, ставили су споменик жртвама. Не видим у чему је ту проблем? Осим што постоји психопатолошка потреба Курира да од свега прави сензацију и проблем.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па и да је тачно да су ставили Јесеновац, ставили су споменик жртвама. Не видим у чему је ту проблем? Осим што постоји психопатолошка потреба Курира да од свега прави сензацију и проблем.

По томе су познати, као и по лажним информацијама. Знам лично, осетио сам на својој кожи и дан-данас трпим страшне последице.

Подели на овим сајтовима

Једино што су овај пут Двери лансирале причу, а Курир је само пренео...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Nadam se da je to opet neki njihov nepovedeni novinarski gaf, klasična novinarska patka. Kad bismo to uporedili s češkim realijama i istorijskim kontekstom to je isto kao kad bi se ove ruže iz ružičnjaka u Lidicama našle na kolekciji njemačkih evra s naslovom Deutschland Blumen und Tiere. S tom razlikom što je razlika između Lidica i Jasenovca otprilike takva kao između prizemne kuće i 100 spratnog nebodera. Evo na slici je ta jedna ružica iz Lidica, zaista iz tog ružičnjaka u Lidiciama pa je možete staviti i kao pozadinu, s ovim Dynablasterovim bannerom će se super uklopit:

http://i40.tinypic.com/15xr1xd.jpg

15xr1xd.jpg

Подели на овим сајтовима

Брате, Србине, мала исправка, није Јасеновац, споменик жртвама, онај безлични камени цвијет су убице сами себи поставили величајући своје недело. Нема тамо споменика нашем страданју и нашој голготи, нису дозволили да се овјековјечи. Наше највеће страданје је ако се заборави та Голгота, ако не објаснимо будућим генерацијама, сву нашу муку и страдање.

А ако оће наша небраћа хрвати да то ставе на еуро, то је и логично то је њихов споменик,

који су сами себи урадили, и треба да га носе и да плаћају са њим, ако ми заборавимо наше страданје нека они никад не забораве своја недела.

Подели на овим сајтовима

Ako vas Srbe taj spomenik, inače djelo socrealističkog artizma toliko vrijeđa, trebalo bi da onda zatražite njegovo uklanjanje i zamjenu nečim što bi vi sami postavili i što bi bilo dostojnije i u skladu sa srpskim narodnim tradicijama i kulturom a ne tog komunosocijalističkog neduhovnog i ništa nikom negovorećeg betonskog obludno velikog cvijeta. Inače taj je spomenik tako besmisleno napravljen da nema po meni nikakvu poruku o ničem, osim o besmislu komunosocijalizma koji ga je stvorio i uopšte mi se ne sviđa, ni meni samome. Kad bih bio Srbinom vjerovatno bi me iritirao još više.

Подели на овим сајтовима

Ako vas Srbe taj spomenik, inače djelo sorealističkog artizma toliko vrijeđa, trebalo bi da onda zatražite njegovo uklanjanje i zamjenu nečim što bi vi sami postavili i što bi bilo dostojnije i u skladu sa srpskim narodnim tradicijama i kulturom a ne tog komunosocijalističkog neduhovnog i ništa nikom negovorećeg betonskog obludno velikog cvijeta. Inače taj je spomenik tako besmisleno napravljen da nema po meni nikakvu poruku o ničem, osim o besmislu komunosocijalizma koji ga je stvorio i uopšte mi se ne sviđa, ni meni samome. Kad bih bio Srbinom vjerovatno bi me iritirao još više.

Нас србе није нико или "нитко" питао ни тада ни сада. Те пољане око Јасеноца су биле преплављене свећама воштаницама и православним крстовима, сведочећи о припадности жртава, да им такви призори неби каврили танкоћутне осећаје, злочинци, одлучише, да ураде споменик, какав доликује...нјима< злочинцима. и урадили су.

Врхунско дјело, врхунског мајстора, са било које стране да погледају, они виде "у".

Божија кола идеу полако, говорили су стари људи некад давно док су ходали својим

утабаним стазама постојања на својој земљи.

Сад их више тамо нема, насељавају у њихове куће, Хрвате из босне, Јањевце, и сад задњих година, цигане, и то оне најпроблематичније, које протерују због криминала из градова.

Тако да страдалници-повратници нестају под новом тортуром.

Ти људи су наручили такав цвијет, који одговара свим њиховим најмонструознијим радњама.

Подели на овим сајтовима

Da, oni se također pozivaju na Dveri kao izvor informacija. Mi temu imamo otvorenu i pratićemo dalje šta će s tim biti a ako se pojavi barem jedan vjerodostojniji izvor osim Dveri i Kurira otvorićemo javnu raspravu i a na osnovu rezultata te rasprave odlučiti šta i kako s tim dalje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...