Jump to content

Jedan "Ateista Srbije" o popisu 2011

Оцени ову тему

Препоручена порука

Neverovatno kako ljudi sami sebe karakterisu kao religiozne. Pogotovo ako se izjasne kao ateisti. Naime, u rubrici VEROISPOVEST se moze navesti jedno veroispovest a ne pisti kojesta. Ukoliko se u rubriku veroispovest upisuje ateista sledi, po toliko svetoj ateistickoj logici, da je to versko ubedjenje ispitanika. Ukoliko iskoristi ustavno pravo da se ne izjasni to vec moze znaciti da je zaista nereligiozan i da veroispovest za njegov zivot u stvari ne znaci nista. Inace, ovo sa pisanjem nereligiozan i bilo sta drugo bi bilo kao da u rubriku 38a pod Pun naziv preduzeca, ustanove... upisuje NEMAM FIRMU! Naravno ovo ni jedan popisivac verujem nije uradio.

A to da popisivaci moraju da pisu sta im odgovore nije moguce jer na sta bi licio popisni listic da je popisivac morao da upisuje sve sto je ovaj covek govorio???

http://www.trojka.rs...a-u-srbiji.html

Подели на овим сајтовима

Хоће ли неко коначно да укаже на суштину проблема - сам попис? Попис је глупља ствар чак и од Стојадиновићевих монодрама. Колика је површина кухиње, од ког материјала вам је направљена кућа... Затим, кажете да имате високу стручну спрему и да сте на постдипломским студијама, да би следеће питање било да ли сте писмени. Даље, сопствену жену морате да наведете као привременог члана домаћинства ако нема стално пребивалиште у Србији (због међузависности са неким другим питањем). И поврх свега, држава ми прети казном ако одбијем да учествујем у тој лакрдији.

Подели на овим сајтовима

Хоће ли неко коначно да укаже на суштину проблема - сам попис? Попис је глупља ствар чак и од Стојадиновићевих монодрама. Колика је површина кухиње, од ког материјала вам је направљена кућа... Затим, кажете да имате високу стручну спрему и да сте на постдипломским студијама, да би следеће питање било да ли сте писмени. Даље, сопствену жену морате да наведете као привременог члана домаћинства ако нема стално пребивалиште у Србији (због међузависности са неким другим питањем). И поврх свега, држава ми прети казном ако одбијем да учествујем у тој лакрдији.

E moj Ivo, tako ti je to od najranijih dana. Izadje zapovjest od Cesara da se popise sva Judeja... Sto bi rekli teoreticari zavere - globalizam bato! :D

Подели на овим сајтовима

Ивице, то ово што си написао стоји, али то треба упутити "Атеистима Србије". Јер, они су се на попис примили као диносаурус на контејнер. :)

Подели на овим сајтовима

Koji broj cipela nosite, ... laugh1.gif

Imalo je stvarno pitanje "kako idete na poso", ono kolima, peske, itd... :huh:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

И преправите наслов. Овакво излагање може да има само један атеиста, тешко да би двојица натукла оволико глупости у пар минута.

Tacno, bruka ostale...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Imalo je stvarno pitanje "kako idete na poso", ono kolima, peske, itd... :huh:

А пази тек то питање. Ја сам формално још увек студент америчког универзитета, али ћу до даљњег радити из Србије. Тако да ми је испало да на посао (радно место) идем авионом (морала је да стави остало јер авиона нема на списку).

Подели на овим сајтовима

Ма комедија брате. А држава може све те податке само да злоупотреби.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А пази тек то питање. Ја сам формално још увек студент америчког универзитета, али ћу до даљњег радити из Србије. Тако да ми је испало да на посао (радно место) идем авионом (морала је да стави остало јер авиона нема на списку).

Ima se, moze se... 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Искрено, не сумњам да међу пописивачима има будала које нису хтеле да упишу људима "нерелигиозан". Наравно да је хајка ових ликова потпуно бесмислена и мизерна, али верујте да сам ја госпођици пописивачици једва успео да докажем да сам незапослен... Претпостављам да многи деле слична искуства по питању коефицијента интелЕгенције ангажоване господе.

А и пописна питања су брука и срамота. "Који факултет сте завршили?" - "Тај и тај". - "Јесте ли писмени?"

Просто ми дође да уместо са "с" реч изговорим са "ш".

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Све то стоји Ђиђи, али оптуживати Државу и Цркву да су НАРЕДИЛИ неуписивање атеиста је чист идиотизам. Сад као атеиста има мнооого, па су угрозили концепт Цркве и Државе, па се онда неко у Држави и Цркви упрпао од њих и издао овакво "наређење". Глупост какву може да извали само искомплексирани ум, комплекс ниже вредности.

Подели на овим сајтовима

Ма јес', Миле, тачно је то. Ал' да нас има разни' - има нас

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...