Jump to content

Jedan "Ateista Srbije" o popisu 2011

Оцени ову тему

Препоручена порука

Госпођица која је нама запала направила је проблем око више ствари. На пример, за родитеље је у као ЗАНИМАЊЕ ставила "лекар", а затим је питала за ДЕЛАТНОСТ. Када смо одговорили: "Пааа, лекар", она је рекла: "Хммм... Не може да буде исто" - "А како може?!" - "Па не знам, нису ми рекли..." (sic! значи само су им дали папир и оловку и терај, без икаквих упутстава) "Хммм... А могу ли да ставим 'ЛЕКАР КОЈИ ЛЕЧИ ЉУДЕ' или тако нешто?"

Попис 2011. је фарса, слично Србији 2011.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Госпођица која је нама запала направила је проблем око више ствари. На пример, за родитеље је у као ЗАНИМАЊЕ ставила "лекар", а затим је питала за ДЕЛАТНОСТ. Када смо одговорили: "Пааа, лекар", она је рекла: "Хммм... Не може да буде исто" - "А како може?!" - "Па не знам, нису ми рекли..." (sic! значи само су им дали папир и оловку и терај, без икаквих упутстава) "Хммм... А могу ли да ставим 'ЛЕКАР КОЈИ ЛЕЧИ ЉУДЕ' или тако нешто?"

Попис 2011. је фарса, слично Србији 2011.

Paaa, delatnost lekara je ZDRAVSTVO kao sto je delatnost nastavnika i profesora OBRAZOVANJE.

I, zaista, ne moze biti isto. ;)

Подели на овим сајтовима

Наравно. Мени су написали занимање теолог а делатност просвета. Јасно да јасније не може бити. Значу, у случају твојих родитеља Ђиђи, било би: занимање лекар, делатност здравство.

Подели на овим сајтовима

Еј, а била би фора да се изјасниш као занмање: теолог, вероисповест: нерелигиозан. 0110_hahaha Легендарно, то само Србину може да падне на памет.

Подели на овим сајтовима

• Гости

меша бабе и жабе ,

шта попис има везе са црквом а још и + Пахомије у томе ?!

често га пратим када неко постави клип овог младог господина и увек му је на устима црква...,

што се толико боји цркве или се то мени чини ^-^

да , пописивачи су добили неређење , ма ајде молим те...

вероватно још живи у бајкама , баш је незрео...

Подели на овим сајтовима

Еј, а била би фора да се изјасниш као занмање: теолог, вероисповест: нерелигиозан. 0110_hahaha Легендарно, то само Србину може да падне на памет.

Imš intervjie sa sveštenicima koji su postali ateisti, ali se nisu javno izjasnili o tome

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Хоће ли неко коначно да укаже на суштину проблема - сам попис? Попис је глупља ствар чак и од Стојадиновићевих монодрама. Колика је површина кухиње, од ког материјала вам је направљена кућа... Затим, кажете да имате високу стручну спрему и да сте на постдипломским студијама, да би следеће питање било да ли сте писмени. Даље, сопствену жену морате да наведете као привременог члана домаћинства ако нема стално пребивалиште у Србији (због међузависности са неким другим питањем). И поврх свега, држава ми прети казном ако одбијем да учествујем у тој лакрдији.

Потпис,

који истовремено никако не оправдава наступање овог младог човека, , г. П.Стојадинвића, али Богу хвала, наслов теме је промењен у односу на првобитни, јер без имао сарказма, упознавши неке од атеиста на овом форуму,"јунак" насловног спота имао би много шта да научи од њих

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Paaa, delatnost lekara je ZDRAVSTVO kao sto je delatnost nastavnika i profesora OBRAZOVANJE.

I, zaista, ne moze biti isto. ;)

Ставили смо на крају "лекар хитне помоћи". Али поента приче је да она није знала шта треба ставити, те да је предложила да напишемо "лекар који лечи људе" confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Полако, не прејудиирај! Можда би се нерелигиозни теолог са матерњим српским језиком изјаснио не као Србин, већ као Џедај или нешто слично...

Подели на овим сајтовима

Popisivacica koja je bila kod mene rekla mi je da su se ljudi u jednoj kuci izjasnili kao ortodoksi.Da li je to neka sekta ili sta je vec ?

Doslo mi je da se izjasnim kao "ortodoksni pravoslavac" ili "pravoslavac bre",ali ipak sam se izjasnio samo kao pravoslavac. :)

Подели на овим сајтовима

Naime, u rubrici VEROISPOVEST se moze navesti jedno veroispovest a ne pisti kojesta. Ukoliko se u rubriku veroispovest upisuje ateista sledi, po toliko svetoj ateistickoj logici, da je to versko ubedjenje ispitanika. Ukoliko iskoristi ustavno pravo da se ne izjasni to vec moze znaciti da je zaista nereligiozan i da veroispovest za njegov zivot u stvari ne znaci nista. Inace, ovo sa pisanjem nereligiozan i bilo sta drugo bi bilo kao da u rubriku 38a pod Pun naziv preduzeca, ustanove... upisuje NEMAM FIRMU!

Kad bi znao koliko je ljudi ovde uprlo da nam objasni da takva formulacija pitanja uopšte nije tendenciozno postavljena da bi se manje ljudi izjasnilo kao ateisti... i ti sad tako... protiv svih njih... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Pedja preteruje... mada smo imali i čudne prijave... da popisivač neće da upiše "ateista" ili "nereligiozan" a kad popisivani digne frku da se ispostavi da zna veoma dobro da mora da upiše šta mu se kaže... mada, kao što smo i očekivali, najveći broj problema se pojavio kao posledica neznanja... izgleda (nemamo dokaze) da su u skladu sa klasičnim našim fazonom, neki instruktori rekli popisivačima: što da vam držim obuku 3 dana, ajd vi meni lepo potpišite da ste odslušali i ne morate da dolazite, evo vam uputstvo... a uputstvo je loše napisano tj. posredno implicira da se pod veroispovešću podrazumeva samo konfesionalna pripadnost:

ВЕРОИСПОВЕСТ

Лице може себе да сматра припадником неке вероисповести иако није уписано у књигу припадника те вероисповести.

Грађани нису дужни да се изјасне о својој вероисповести, па у том случају упишите: није се изјаснио.

Inače, Zavod je sve prijave lepo odradio... došli su ponovo, pravilno upisali i izvinili se... jedino što se u medijima prave blesavi i daju izjave da nije bilo prijava...

Naravno, ko zna koliko ima ljudi koji nisu prijavili, niti znaju da je počinjena nepravilnost time što popisivač nije hteo da ih upiše kao ateiste... i ko zna koliko ljudi ima koji su smatrali da se na ovo pitanje i ne mogu izjasniti kao ateisti...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Јел` неко поменуо да са њима треба да се удружујемо у борби против тзв. креациониста? Да се са већим злом удружујемо против мањег?

Hahaha sjajno :)

Po tebi su ateisti zaista vece zlo od kreacionista?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...