Jump to content

Jedan "Ateista Srbije" o popisu 2011

Оцени ову тему

Препоручена порука

Po ko zna koji put... ta FB grupa nije "Službeni glasnik udruženja AS"... zamisli da ja iskopam svaki mogući stav iznet na ovom forumu i tvrdim da ako ga nisi obrisao da je to tvoj stav... zaista besmisleno...

Какогод, изнад је ваш званични знак (а, богами, и ваши званичници умеју незванично да одвале "лепе постове"). Ја не кажем да можете да контролишете сваки пост. Проблем је што се и не трудите да та група има основне цивилизацијске вредности. Ако та група нема везе са вашим Удружењем, онда лепо скинете свој лого, па нека деца лупетају шта хоће. Докел је ваш лого на врху, та група је ВАША.

Дакле, ако лаже излапели верник, не лаже заглавље ВАШЕ групе:

71055_48767957782_3920789_n.jpgAteisti Srbije

Отворена група[email protected]

Подели на овим сајтовима

Pa i ovo je vaš forum... ima isto tako logo... i ljudi svašta pišu... i retko ko ima problem da razlikuje stav posetilaca od stava vlasnika foruma...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

То је оно, као кад Пеђа изађе пред веб камеру у маици са логоом "Атеисти Србије", представи се као потпредседник тог Удружења и каже: не ово што кажем нема везе са Удружењем, ово је мој лични став. Да, ту шизпфренију смо већ помињали - једно говорите као индивидуе, а друго као удружење. Успут, индивидуални ставови су диаметрално сушротни са ставовима Удружења. Наравно, ви у томе не видите никакав проблем.

Подели на овим сајтовима

Pa i ovo je vaš forum... ima isto tako logo... i ljudi svašta pišu... i retko ko ima problem da razlikuje stav posetilaca od stava vlasnika foruma...

Да, али ми реагујемо на кршење основа цивилозованог говора, као и на драстична одступања од црквеног етоса (када су хришћани у питању).

Подели на овим сајтовима

Да, али ми реагујемо на кршење основа цивилозованог говора, као и на драстична одступања од црквеног етоса (када су хришћани у питању).

Pa ovo nije ni odstupanje od civilizovanog govora... ima prava čovek da se zalaže za legalizaciju... malo je promašio grupu za takvu poruku... ali šta sad... baš ako bi to obrisali bi napravili bespotrebnu dramu oko toga...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Невроватно колико је аТеистима стало до закона и законских одредАБА... Јел то вирус неки.. :) Просто кад их човек слуша ко да гледа старозавтни неки Јудео - религиозни покрет..

Требало би се позабавити овом ''ситницом'' у њиховом менталном с(о)клопу... Шта их ''то'' тако слободне тера на толико позивање на законе који де факто ограничавају Исту..

Мистериозно...

Подели на овим сајтовима

То је оно, као кад Пеђа изађе пред веб камеру у маици са логоом "Атеисти Србије", представи се као потпредседник тог Удружења и каже: не ово што кажем нема везе са Удружењем, ово је мој лични став. Да, ту шизпфренију смо већ помињали - једно говорите као индивидуе, а друго као удружење. Успут, индивидуални ставови су диаметрално сушротни са ставовима Удружења. Наравно, ви у томе не видите никакав проблем.

Ne, nisu diametralno suprotni stavovi... samo neki nemaju veze sa udruženjem... i Pedjin način izražavanja je Pedjin način izražavanja... a to što se vama stalno priča o njemu a ne o onome što udruženje priča i radi... to je posebna indicija... ;)

Подели на овим сајтовима

Pa ovo nije ni odstupanje od civilizovanog govora... ima prava čovek da se zalaže za legalizaciju... malo je promašio grupu za takvu poruku... ali šta sad... baš ako bi to obrisali bi napravili bespotrebnu dramu oko toga...

Ех, да је само то у питању. Има, наравно, право да захтева шта хоће. О том захтеву сам говорио у другом контексту - у контексту индивидуализма и где, до каквих вредности такав начин постојања води.

Проблем је што ви нигде и никада не тој групи не показујете жељу да очувате цивилизовани говор и уважавање другачијег. Може човек да буде против неких идеја, да се бори против њих, али на један цивилизован начин, без вређања и исмевања нечега што некоме другом значи живот. То вам недостаје. Но, о томе смо већ причали, да не понављамо.

Подели на овим сајтовима

Невроватно колико је аТеистима стало до закона и законских одредАБА... Јел то вирус неки.. :) Просто кад их човек слуша ко да гледа старозавтни неки Јудео - религиозни покрет..

Требало би се позабавити овом ''ситницом'' у њиховом менталном с(о)клопу... Шта их ''то'' тако слободне тера на толико позивање на законе који де факто ограничавају Исту..

Мистериозно...

Хоће да нас натерају да заиста направимо Православну државу (рецимо као Грчка, не фали ништа што се тиче ЕУ интеграција), па да онда немају на шта да се позивају. 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ех, да је само то у питању. Има, наравно, право да захтева шта хоће. О том захтеву сам говорио у другом контексту - у контексту индивидуализма и где, до каквих вредности такав начин постојања води.

Проблем је што ви нигде и никада не тој групи не показујете жељу да очувате цивилизовани говор и уважавање другачијег. Може човек да буде против неких идеја, да се бори против њих, али на један цивилизован начин, без вређања и исмевања нечега што некоме другом значи живот. То вам недостаје. Но, о томе смо већ причали, да не понављамо.

Nisam siguran kako možeš istovremeno da pričaš o uvažavanju drugačijeg mišljenja i da zameraš što jedno takvo mišljenje nije izbrisano sa zida naše grupe...

Подели на овим сајтовима

Nisam siguran kako možeš istovremeno da pričaš o uvažavanju drugačijeg mišljenja i da zameraš što jedno takvo mišljenje nije izbrisano sa zida naše grupe...

Уважавање не значи искључење критике. Уважавање, такође, не значи искључење елемнтарних норми љидског понашања. Уважавање не значи равнодушност.

Подели на овим сајтовима

Уважавање не значи искључење критике. Уважавање, такође, не значи искључење елемнтарних норми љидског понашања. Уважавање не значи равнодушност.

Ne moraš meni da objašnjavaš to... samo i dalje sam zbunjen... neko je postavio na našoj grupi poruku kojom se zalaže za legalizaciju marihuane... nije nikog vređao, nije ništa ružno napisao... po tebi, mi bismo u najmanju ruku trebali da izbrišemo to mišljenje ako je različito od našeg... a onda krećeš da pričaš o uvažavanju drugačijeg mišljenja... ili ja nešto ne razumem ili si potpuno kontradiktoran...

Подели на овим сајтовима

Ne moraš meni da objašnjavaš to... samo i dalje sam zbunjen... neko je postavio na našoj grupi poruku kojom se zalaže za legalizaciju marihuane... nije nikog vređao, nije ništa ružno napisao... po tebi, mi bismo u najmanju ruku trebali da izbrišemo to mišljenje ako je različito od našeg... a onda krećeš da pričaš o uvažavanju drugačijeg mišljenja... ili ja nešto ne razumem ili si potpuno kontradiktoran...

Добро, ајде да се и ја тамо учланим па да пишем да треба легализовати продају алкохола и цигарета малолетницима и сл. Уважавање туђег мишљења не значи да немамо границе. Можеш да кажеш: да, ти имаш право на такве изопачене вредности, али не можеш их писати на нашем јавном простору. Сви знамо какво је дрога зло. Ако будемо толерисали "мишљења" која афирмишу дрогу, онда стварно нећемо далеко догурати. Но, ви нисте никада реаговали, зашто бисте и сада. Нисте реаговали ни када је Шрек најбруталније извређао све припаднике муслиманске вере, не реагујете ни када се најбруталније вређају хришћани и њихове светиње, не реагујете ни када се вређају јавне личности који су верујући људи (нпр. Новак Ђоковић), зашто бисте онда реаговали и када је рекламирање дроге у питању. Част теби Авокадо, али из ових разлога као Удружење изазивате само гађење, чак и од стране неких атеиста.

Подели на овим сајтовима

Да не буде да измишљам, погледај како изгледа вређање Новака Ђоковића на вашој групи. Као верник закључујем да вама не смета само вера и Црква у јавним институцијама, смета вам и вера као приватна ствар. Погледај, па сам закључи из ових коментара:

Slavoljub Mitić

Зар и ти, сине Ноле?!?

http://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQCItMpJNyvIyGiz&w=90&h=90&url=http%3A%2F%2Fwww.eparhija-prizren.com%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fusers%2F4%2F2011%2F04%2FPatrijarh+i+Djokovic.jpg

http://www.eparhija-...%20Djokovic.jpg

www.eparhija-prizren.com

Подели · четвртак у 7:24 пре подне

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...