Jump to content

Шта је ЕКСПО и шта Срби имају од тога?

Оцени ову тему


Препоручена порука

Ако ЕКСПО кошта 15-17 МИЛИЈАРДИ (јер не може то и неће финасирати из буџета, то је "улагање" у "мртви капитал". Јер, на тај износ кредита мора да плати камате, дакле износ ће бити много већи (нико и не зна колики), и питање је: КАКО ће то улагање да врати паре назад, 15-17-25-30 милијарди са каматама? То ј епрактивчно немогуће, јет то нису никави производни погони, то је потрошња.

Дакле постали смо мегаломани са туђим парама, а тиме и више поробљени!

Да ли нео УОПШТЕ ЗНА шта је фамозни ЕКСПО?  Колико кошта? Како ће ПОвратити уложене паре назад? Шта ће народ имати од толиког дуга? Како изгледа ЕКСПО је још јенда транша ропства и економије која се заснива на дужничком ропству! А "дуг је рђав друг"! И када држава узме толике паре, и када се те паре буду трошиле, онда ће се то урачунавати као привредни раст и "економси тигар" ће добити још једну шару, на народ више дуга.

 

Флоскула "народ живи боље": али народ је више и дужан; народ има извршитеље; народ се хапси, затвара, удара кундацима и прогони; народ и ради за 3-4 пута, 5-6 пута мање плате него у Европи а све иде за Европом; народ се и расељава, а и сам народ бива све задуженији.

Солжењицинов јунак у Гулагу бива задовољан са куваним кромпиром. Боље куван кромпир него батине, наравно! А је ли то једини избор? Па јесте јер СНС нема алтернативу, као ни ЕУ, као ни ММФ. Уствари има, само је нико не спроводи.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 4 weeks later...

@Ćiriličar

Прошли експо је коштао три милијарди евра, а у наш ће се уложити две и по. Цифра од седамнаест и више милијарди се односи на укупно улагање укључујући инфраструктуру по целој Србији, аутопутеве, брзе саобраћајнице, брзе пруге, биофор, опрема за болнице итд, што до 2027. треба да се постигне.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

"Шта је ЕКСПО и шта Срби имају од тога?"

Pogresno postavljeno pitanje. Nasa vlast se pita: Sta mi imamo od toga?!  

Gde se okrecu velike sume postoji i veliki prostor za veliku zaradu. A narod?

Ko pita za narod!

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...