Лазар Нешић Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:09, Katarina N рече Nisam, ali ne znam bas koliko bih pristala na to. Наравно, слобода је све. Само мислим да нас Црква учи једном другом стилу од овог твог, који је за мене превише "не-дам-свој-кутак-ни-за-шта-на-свету". Свакако, да будем јасан, кад кажем да је брак ствар целе Цркве, ту не мислим на брачну интиму. Али, прељуба није ствар интиме, није само то. On 17. 2. 2012. at 20:12, obi-wan рече Nije ovde bila u pitanju preljuba, nego protivprirodni blud, ako se ne varam... И једно и друго, мислим. On 17. 2. 2012. at 20:12, marko_13 рече Прича око договора је избегавање реалности и повлађивање слабости, а не њено поражавање. У најмању руку! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:17, Лазар Нешић рече Наравно, слобода је све. Само мислим да нас Црква учи једном другом стилу од овог твог, који је за мене превише "не-дам-свој-кутак-ни-за-шта-на-свету". Свакако, да будем јасан, кад кажем да је брак ствар целе Цркве, ту не мислим на брачну интиму. Али, прељуба није ствар интиме, није само то. Tako nesto ^-^ http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:17, marko_13 рече Тачно је да је између супружника, али се мора знати исправан од неисправног односа. Нажалост, вероватно постоје и они који би прешли преко тога углавном због страха од самоће, неизвесности итд, итд. Da, to jeste tuzno, ali sta da se radi. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:20, Katarina N рече Tako nesto ^-^ Супер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:23, Лазар Нешић рече Супер. Jeste whackado http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Лазаре, ти и ја ово разумемо пре свега због Sitz im Leben-а. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:25, marko_13 рече Лазаре, ти и ја ово разумемо пре свега због Sitz im Leben-а. Наравно Зато сам и питао Катарину да ли је удата. И ја сам мислио ко она, кад сам био момак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:29, Лазар Нешић рече Наравно Зато сам и питао Катарину да ли је удата. И ја сам мислио ко она, кад сам био момак. Боље да не причам свој став из тог времена. Иако сам још млад, ипак су животне околности те које те у одређеном смислу обликују и преваспитају. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:17, marko_13 рече Нажалост, вероватно постоје и они који би прешли преко тога углавном због страха од самоће, неизвесности итд, итд. Ne verovatno, nego sigurno, kao sto mnogi i zive zajedno ili se vencavaju iz tih razloga , a ne iz ljubvi. Mada, mislim da oni koji prelaze preko preljube iz tih i slicnih, kalkulativnih, razloga, u sustini ne oprastaju, vec produzavaju agoniju nastavljajuci zivot sa partnerom, i posle mu u svakoj prili to nabijaju na nos. Retki su oni koji bi to zaista oprostili i koji bi pri tom nastavili zivot sa tom osobom. Sanja888 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:38, Lena рече Ne verovatno, nego sigurno, kao sto mnogi i zive zajedno ili se vencavaju iz tih razloga , a ne iz ljubvi. Mada, mislim da oni koji prelaze preko preljube iz tih i slicnih, kalkulativnih, razloga, u sustini ne oprastaju, vec produzavaju agoniju nastavljajuci zivot sa partnerom, i posle mu u svakoj prili to nabijaju na nos. Retki su oni koji bi to zaista oprostili i koji bi pri tom nastavili zivot sa tom osobom. I to stoji. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Да, да... Слажем се. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Тежа је женина превара свакако...мушкарац је природно несталан.Мушкарца инстинкт гони да оплођује што више жена. Мушкарац може у једној години да направи и преко стотину деце,док жена може само једно или максимум двоје.Због тога мушкарац природно и инстинктивно јури за другим женама,док жена инстинктивно тежи да сачува хранитеља и заштитника порода. Шопенхауер је лепо објаснио:"Брачна верност код мужа је извештачена,док је код жена природна,те због тога браколомство женино је много неопростивији грех него мужевљево." Наравно,ово не треба да буде разлог и оправдање да мушкарац вара своју жену,већ од тога треба да се уздржава колико год је могуће.Међутим,некада је природни инстинкт много јачи од жеље за верношћу,па зато треба опростити мужу физичку превару,док је емотивна превара нешто друго. Иначе да напоменем,да сам ја велики поборник враћања полигамије.Једино полигамни бракови могу да очувају овај народ и спрече белу кугу.Уз то,полигамија је и права благодат за женски род. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:48, Raskoljnikov рече Тежа је женина превара свакако...мушкарац је природно несталан.Мушкарца инстинкт гони да оплођује што више жена. Мушкарац може у једној години да направи и преко стотину деце,док жена може само једно или максимум двоје.Због тога мушкарац природно и инстинктивно јури за другим женама,док жена инстинктивно тежи да сачува хранитеља и заштитника порода. Шопенхауер је лепо објаснио:"Брачна верност код мужа је извештачена,док је код жена природна,те због тога браколомство женино је много неопростивији грех него мужевљево." Наравно,ово не треба да буде разлог и оправдање да мушкарац вара своју жену,већ од тога треба да се уздржава колико год је могуће.Међутим,некада је природни инстинкт много јачи од жеље за верношћу,па зато треба опростити мужу физичку превару,док је емотивна превара нешто друго. Иначе да напоменем,да сам ја велики поборник враћања полигамије.Једино полигамни бракови могу да очувају овај народ и спрече белу кугу.Уз то,полигамија је и права благодат за женски род. Samo ti umes ovako da se ...RECNIK!... 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0203_cool http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 On 17. 2. 2012. at 20:48, Raskoljnikov рече .Уз то,полигамија је и права благодат за женски род. jel mozes ovo malo da pojasnis ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Raskoljnikov@ Који си ти лик. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука