ВИЛМА Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 Превара, баш пипаво питање. Дакле, имамо 1) превареног супружника који, сазнавши да је преварен, још више заволи свог брачног друга, јер га сматра својим власништвом, и онда ток догађаја тумачи овако : " Он/а је само мој/а ! Ето, и после преваре схвата да сам само ја њена/његова права љубав и да од мене нема боље/г ". Кад се на то дода и став да треба све истрпети "због деце", онда имамо супер-хероја брачног друга, који ни по коју цену, а уз разне рационализације, неће погазити своје обећање дато на венчању, па макар умро; 2) превареног супружника који помисли да ће испасти велики ако опрости, а такође су му се и отворила врата да једног дана, без гриже савести, уради потпуно исту ствар, па ако буде "проваљен", да каже : " Ћути, немаш права да ми приговараш, кад си то исто урадио/ла ти мени". И онда супер, живела слобода, ожењен/удата сам, као момак/девојка живим (такви бракови изгледа баш дуго трају); 3) превареног супружника који превару доживљава као издају поверења,љубави, свега заједничког што су градили, и можда може да опрости, али не може прећи преко тога, јер би то значило силовати своју душу. Ако неко пожели "туђе", а зна да га "не сме имати", а много га воли, да ли је то себичлук, или је то крст који мора да носи, јер не може бити са оним ка коме га срце вуче, плус осећа грижу савести, плус спутава себе у својој жељи и гаси пожар у свом срцу чашом воде сваки пут ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 kako mislite pomogne?? Ne zaljubljuje se i ne zavoli tek tako, neko moze da se dopadne, ali da bi se neko zavoleo treba vreme, znaci, na vreme spreciti, okrenuti se porodici; te misli o drugoj osobi su djavolske; znaci ta osoba iz liturgijske zajednice ne moze nikako da pravda sebe, gresi, nek' lupi sebi samarcinu (izvinjavam se sto tako kazem, ali neka ne opravdava sebe nikako, ne sazaljeva i iznalazi razloge za opstanak te gluposti, neka se osvesti!!!) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 neka bude surova prema sebi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 Да, лако је философирати, као скретати себи мисли, самопрекоревати се, бла-бла-трућ, као да ту одлучује разум а не срце 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 neka bude surova prema sebiТако ће сигурно "из момента" да се одљуби ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 htedoh u stvari iskomentarisati izidu-ne slazem se da nema muskarca koji nije prevario svoju zenu, i ovi sto pominju da su gresili neki za koje bi ruku stavili u vatru; nikad se necu pomiriti sa takvim tvrdnjama jer nisu tacne, kao sto ima vernih zena, ima i vernih muskaraca, fakat; cuj, ma to je bla-bla-truc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 to nije nikakvo opravdanje-za srce; nije to moglo tek tako doci do srca, tu su mastanja, i mislene, duhovne obmane-djavo; ima i ono-da srce kolju demoni, tj.strasti; covek ima i srce ali ima i volju i razum,e pa kako bi svet izgledao kad bi cinili samo sto je srcu drago, zaboga, ne moze tome da se odupre neko? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 htedoh u stvari iskomentarisati izidu-ne slazem se da nema muskarca koji nije prevario svoju zenu, i ovi sto pominju da su gresili neki za koje bi ruku stavili u vatru; nikad se necu pomiriti sa takvim tvrdnjama jer nisu tacne, kao sto ima vernih zena, ima i vernih muskaraca, fakat; cuj, ma to je bla-bla-trucDelim misljenje.Ima vernih muzeva. "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 Испаде преварени неки злотвор који држи на силу свог брачног друга и спречава га да гаси пожар канадером уместо чашом воде. Ни у шуми пожар не избија тек тако. Зна се како се шума одржава, сече се што смета и проређује. Није ли можда и код оних који варају себичност у питању па је слађе што је туђе и што је забрањено. Кад су супружници посвећени свом браку и негују га, поштују своју породицу и воле то што имају (ово мора бити обострано) онда се не догађа пожар са стране. Ко није способан да се носи сам са собом и са својим манама, а исувише је охол да отворено разговара о томе, томе је лакше да глуми фацу ппред неким туђим ко га не познаје довољно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 е бре оби, ово искоментариса као да су сви живи православни crosseo Pa pitanje je bilo o clanu liturgijske zajednice, vrlo konkretno, nisi lepo procitao, vidi post iznad mog... Nego, zabuna je ispala mozda sto je neko spojio temu sa ovom postojecom... 1406_love "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 za mene licno preljuba je smejurija, tj ne moze uopste biti pomisli o tako necemu za mene preljuba ne moze da postoji, jer ako nekog volis to je nemoguce, a ako nekog ne volis pa imas fizicko opstenje sa nekim onda to isto nije preljuba za druge koji se vode animalnim instinktima preljuba takodje nije tema Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2010 Испаде преварени неки злотвор који држи на силу свог брачног друга и спречава га да гаси пожар канадером уместо чашом воде.Ти каза. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 MAMAAAAA !!! Eno tate gde stoji na ivici krovа zgrade ... AUH !!! Trči čerko i kaži tati ; da sam mu nabacila rogove , a ne krila ..... ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
предање-мс Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 О томе како су свети Оци гледали на проблем прељубе можете да прочитате у чланку "Развод хришћанског брака" где се између осталог прељуба разматра као основни узрок за развод брака који Црква признаје и уједно једини који постоји у Светом Писму Новог Завета: Ко отпусти жену своју, осим за прељубу, и ожени се другом, чини прељубу (Мт. 19,9): http://predanje-ms.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html Чланак је објављен у часописима "Свети Кнез Лазар" (издање Епархије Рашкопризренске, 43/2003, стр. 101-106) и "Истина" (издање Епархије Далматинске, 9-11/2004, стр. 243-249). "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Sta je sa onom glupom tezom da muskarac moze da voli zenu i da je vara, a zena ako voli muza nikada ga nece prevariti..i jos p.s. ako zena jednom prevari muza vise se ne vraca u kucu, ne staje s tim. Mislim da ako nekog volimo da o preljubi ne bi trebalo da bud ni govora, cest je izgovor, sta nemam kod kuce trazim sa strane, a ne zamislimo se da li je to sto imamo kod kuce stvarno dovoljno ili trazimo dlaku u jajetu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука