Лапис Лазули Написано Мај 5, 2016 Пријави Подели Написано Мај 5, 2016 5 minutes ago, kordun рече ja ne znam sta su pojedini ljudi tu navalili na zene, zensku vjernost , ja recimo izuzetno postujem zene, vise neg onaj imitator ronald, od svih apostola najdraza mi je sveta ljubica , kad idem na liturgiju obavezno biram da zensko vodi obred, bez zenske ruke blagodati nema, al kad ovdje na forum udje neko magare ili jos gore june, onda ono ne zna da izadje a da ne popljuje po nasim zenama de si bre Johnnie, 100 godina more tako je ,nemoj nista da im cutis!sve im reci! Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 5, 2016 Пријави Подели Написано Мај 5, 2016 39 minutes ago, Јелена011 рече zato nam Bog i dao kormone ko bi blesav poso tako ladne glave u tako sto retki Nego se lepo zatelebesas pa ne vidis odma sve sto te ceka, nego polako kako prolazi ta prva hormonalna opsada otvaraju ti se oci i po malo vidis gde lezi zeka Salim se ja malo, iskreno, bila sam tom vasem stavu nekada, al sam mnogo ljudi oko cetrdesete upoznala koji su sami i kojima je super, ladno ti u lice kazu da ih podvizavanje ne interesuje ni malo, ju da slusaju matoru babu u manastiru sa tri dana skole il da peru i peglaju neko musko sto pa sad ide eksplicitno navodjenje fizioloskih potreba Pa ako kroz to gledas brak onda ne da nisi brajko pravoslavan nego si sebican al malo ti se igra s Bogom. Vole ljudi svoju slobodu vise nego ista. A to je najveca tragedija u svemu. A Jelo,malo je stado,mnogi zvani malo izabranih ne moze se niko uguravati u Carstvo Nebesko,nego Ako ko hoce da ide za Hristom(kaze Gospod) neka uzme krst svoj i podje.Eto razbojnik se na krstu pokajao i prvi usao u Carstvo Nebesko...treba biti pazljiv sa time sta je cija mera podviga kamo li spasavanja samog sebe. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 5, 2016 Пријави Подели Написано Мај 5, 2016 E ime, ja o malom stadu i pricam...ne mozes da uđes u crkvu, pricescujes se, izigravas pravoslavca samo kad ti je lepo. Svakom po volji, dobrovoljno smo usli u Crkvu, nema sad e ovo mi prija ovo jok. Ja ne pricam o onima koji nisu verujuci i crkveni, nego o liturgijskim hriscanima. To mi je sizofreno. A svi drugi, pa svako zivi spram savesti i volje i veruje u sta god hoce i kako hoce i moze. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 5, 2016 Пријави Подели Написано Мај 5, 2016 1 hour ago, Јелена011 рече Vole ljudi svoju slobodu vise nego ista. A to je najveca tragedija u svemu. Слобода је нешто најлепше у православљу, зато ово претходно Al tvrdim da nije isto, da se obaveze iz "zelje" sopstvene i plana lakse sprovode nego neke "nametnute" i da je tu potrebno itekako raditi na sebi. по мени никако не стоји, баш те "наметнуте" обавезе једино себи човек може слободно да наметне из жеље да их остварује, у супротном неретко следи бежање, напуштање супружника, детета, манастира... Paradoksologija and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 5, 2016 Пријави Подели Написано Мај 5, 2016 1 hour ago, Јелена011 рече E ime, ja o malom stadu i pricam...ne mozes da uđes u crkvu, pricescujes se, izigravas pravoslavca samo kad ti je lepo. Svakom po volji, dobrovoljno smo usli u Crkvu, nema sad e ovo mi prija ovo jok. Ja ne pricam o onima koji nisu verujuci i crkveni, nego o liturgijskim hriscanima. To mi je sizofreno. A svi drugi, pa svako zivi spram savesti i volje i veruje u sta god hoce i kako hoce i moze. Ja razumem taj tvoj komentar i sta ti se tu cini sizofreno,ali opet mi je to kao "sudim tudjem sluzi" ,odma se setim price o monahu koji je bio pijanica i svi su ga osudjivali,a on je u stvari kao beba bio u sred rata i roditelji su mu davali rakije da ne bi plakao da ih neprijatelji ne bi poubijali i od toga postao alkoholicar,ali je svaki dan smanjivao po jednu casicu,ali to niko nije znao osim Boga,njemu je to primljeno za podvig a njima sto su ga osudjivali za greh.Tako da kakva je vajda suditi tudjem sluzi kad mi nikad ne znamo sta je ko prosao i zasto je ko ovakav ili onakav,ko moze proceniti sa sigurnoscu da li je lenjost ili neko nosi teske traume zbog kojih nece u brak?tesko da iko to moze,zato mislim sloboda pa svima lepo,ako ga Bog prima meni jes bolje Јелена011, -Владимир- and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 5, 2016 Пријави Подели Написано Мај 5, 2016 U pravu si ime, samo eh, a i to neosudjivanje je vrlina koja se tesko stice Sto je najludje, razumem, ovako kad pricam generalno to sigurno deluje drugacije, a uvek kad ti poznajes nekog,kad nekog volis kao prijatelja druga sta sve ne, uvek ces ga gledati drugacije i onda sve ovo pada u vodu jer ga prosto prihvatas takvim kakav je pa bio sto puta sebican. Ovo je sve samo filozofija, kad s nekim imas odnos to sve pada u vodu. Svi mi zivimo kako mozemo, nazalost, vrlo dobro znam ono "zlo koje ne zelim da cinim cinim, a dobro koje zelim da cinim ne cinim" i koliko je tesko i kad hoces i znas sta hoces da promenis kod sebe, koliko je to tesko i zahteva za nesto dugogodisnji trud. Џуманџи and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 5, 2016 Пријави Подели Написано Мај 5, 2016 8 hours ago, Џуманџи рече Ма, човек само треба да иде у оном правцу који га привлачи (лупам): наука, књижевност, уметност, заштита угрожених врста, кулинарство, шта год... И на тој сам се теми о тзв. "2 пута" расправљала - то је чиста глупост, човек је толико широко биће и саветовати да бира између "2 начина" је потпуно неодговорно. "Путева до Бога је колико и полупречника у кругу" Такође, велика заблуда је да се човек остварује као личност само у овим или оним љубавима (супружничкој, родитељској, братској) јер агапи је љубав која се остварује према свима и свему, ил' хоћеш/желиш/стремиш да волиш, или не. Amin! Katolici imaju ideju o različitim prizvanjima osim monaškog i bračnog. Na razne načine može se biti i sebičan i nesebičan. 6 hours ago, Tvrtko рече Muškarci imaju veći mozak, ali koriste jednu polovinu (najčešće levu), dok žene koriste obe. Ne. Čitaj malo neki ozbiljan članak iz oblasti neurologije. Samo ne. Jedno vreme jeste bila popularna teza da se lakše povezuju hemisfere ženskog mozga i da to ima neki uticaj na funkciju, ali je to sada osporeno. 3 hours ago, Јелена011 рече Salim se ja malo, iskreno, bila sam tom vasem stavu nekada, al sam mnogo ljudi oko cetrdesete upoznala koji su sami i kojima je super, ladno ti u lice kazu da ih podvizavanje ne interesuje ni malo, ju da slusaju matoru babu u manastiru sa tri dana skole il da peru i peglaju neko musko sto pa sad ide eksplicitno navodjenje fizioloskih potreba Pa ako kroz to gledas brak onda ne da nisi brajko pravoslavan nego si sebican al malo ti se igra s Bogom. Vole ljudi svoju slobodu vise nego ista. A to je najveca tragedija u svemu. Ima mnogo sebičnih i u monaštvu i braku, koje podvizavanje ne interesuje ni malo i kojima je na prvom mestu lična 'sloboda'. Kada je brak u pitanju, češći su muškarci, jer oni mogu da em samo rade i zarađuju (kao što bi i inače kao samci) em da očekuju da im neko kuva, pegla, čisti, pere, organizuje i još se brine o deci skoro kao da ih dotični nema - može da se pohvali kako ih ima i ponekad ih izvede napolje i poigra se sa njima, ali zna se ko hrani, kupa, presvlači, mazi, teši, uspavljuje, voda gde treba. A može se i u nevenčanom/nemonaškom statusu pomagati drugima, raditi za dobrotvorne organizacije, posećivati bolesni i zatvoreni, hraniti i odevati siromašni. Ne mora nas baš sve apsolutna društvena obaveza koja se nameće odozgo i spolja naterati na to. I svaka čast onima koji su hrišćani prema drugome bez porodične obaveze ili monaškog poslušanja. PredragVId, Џуманџи, Danijela and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 10 hours ago, Paradoksologija рече Ima mnogo sebičnih i u monaštvu i braku, koje podvizavanje ne interesuje ni malo i kojima je na prvom mestu lična 'sloboda'. А мало њих и зна шта је уопште подвиг, доста њих се - и поред најбоље намере - ухвати за многе, а потпуно погрешне, тј. мање битне ствари. Но, то је друга тема, могли би отворити и распредати о томе надугачко и нашироко. PredragVId and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 52 minutes ago, Џуманџи рече А мало њих и зна шта је уопште подвиг ...Нпр, остати веран Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 12 minutes ago, Снежана рече ...Нпр, остати веран А истовремено очи ископати и живот загорчати особи којој остајеш веран/верна јер ниси веран/верна зато што стварно осећаш огромну љубав, него ти је речено да мораш тако. Има и тога много. RYLAH, Данче*, Sanja Т. and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 34 minutes ago, Juan рече А истовремено очи ископати и живот загорчати особи којој остајеш веран/верна јер ниси веран/верна зато што стварно осећаш огромну љубав, него ти је речено да мораш тако. Има и тога много. Зашта сам веран ако то неком нећу да набијам на нос?! drvce, Ћириличар, Плутон and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 14 minutes ago, RYLAH рече Зашта сам веран ако то неком нећу да набијам на нос?! Еееее, барем да неке новине напишу коју реч о толиком подвигу...овако,узалуд вам труд свирачи Плутон, Лапис Лазули, -Владимир- and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 Neki spomenik,neka medalja,neke pare bre! Ovo Jevandjelje se isplati na zemlji ko raditi u Srbiji u danasnje vreme!Sve ti nesto obecavaju sutra ce sutra ce....dok dodje onaj zivot proso mi zivot! PredragVId, -Владимир- and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 39 minutes ago, *Jелена* рече Neki spomenik,neka medalja,neke pare bre! Ovo Jevandjelje se isplati na zemlji ko raditi u Srbiji u danasnje vreme!Sve ti nesto obecavaju sutra ce sutra ce....dok dodje onaj zivot proso mi zivot! Makar pjesma...ako ne što drugo. Aranžman da je u trendu, naravno. Плутон, Лапис Лазули, PredragVId and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 5 hours ago, Снежана рече ...Нпр, остати веран Ах, то и није неки подвиг... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука