shalom777 Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Молим све вас да ми опростите ако кога увриједих, ожалостих, ако се посвађах, ако сам био груб и све остало, да уђем с вама у свјетлост васкрсења Христовог... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Познајући себе, грешног, који уме да људе и ражалости, и разгневи, и увреди, Молим вас, из срца свога маленог и страстима упрљаног, да ми опростите.... Ја свима већ јесам..... 1405_love 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 ????????? ????, ???????, ???? ??? ?? ???? ? ?????????, ? ????????, ? ??????, ????? ???, ?? ???? ????? ??????? ? ????????? ????????, ?? ?? ?????????.... ?? ????? ??? ?????..... 1405_love 1405_love 0442_feel dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 ????????? ????, ???????, ???? ??? ?? ???? ? ?????????, ? ????????, ? ??????, ????? ???, ?? ???? ????? ??????? ? ????????? ????????, ?? ?? ?????????.... ?? ????? ??? ?????..... 1405_love 0442_feel 0442_feel 1405_love 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 ????????? ????, ???????, ???? ??? ?? ???? ? ?????????, ? ????????, ? ??????, ????? ???, ?? ???? ????? ??????? ? ????????? ????????, ?? ?? ?????????.... ?? ????? ??? ?????..... 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Dorotej mu je odgovarao: «Čedo seti se da vredjaš ne bližnjega svoga, već Samog Gospoda». I kada bi video da je taj čovek već dovoljno otplakao rekao bi: «Gospod će ti oprostiti čedo, sada ćemo započeti novi život i trudićemo se da ne činimo zla bližnjima». Kako mi treba da opraštamo? Bližnjima treba da opraštamo u rečima, delima i osećanjima. Ako nam se neko sveti, čini zlo, otima od nas nešto, progoni nas iz jednog mesta u drugo, mi sve treba da podnosimo sa trpljenjem, sećajući se zaveta svepraštanja. Ako nas neko uvredi rečju, i osudjuje treba ćutati. Ali ako srce ne izdrži, ako ispliva na površinu gorčina uvrede, onda treba sebe ukoravati, govoreći za onoga koji nas je uvredio: «Možda sam ja vredjao još više i radio gore stvari». I ako budemo opraštali od sveg srca, od srca čistog i koje ljubi, i ukoravali sebe za svoje grehe, onda će i nama milosrdni Gospod oprostiti u Budućem Životu. Amin. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2011 Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Ред је да се и у овом вуртуелном свету измиримо. Праштајте, оци, братијо и сестре. Нека нам је свима благословен почетак Поста. Да изађемо духовно јачи и једни другима ближи, дазаједно са великом радошћу дочекамо Празник над празницима - Васкрсење Христово. Брате Родољубе, са тобом сам се највише препирао. Зато те морам посебно замолити за опроштај. Праштај и не замерај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 6, 2011 Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Oprostite, i Bog da prosti... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 6, 2011 Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Опростите сви које увредих, намерно или нехотице. Праштајте. Нека вам је благословен и срећан почетак Поста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 6, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Опростите-праштам. prst ka dole Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Март 6, 2011 Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Срећан почетак поста !!! Праштајте !!! prst ka dole :group111: :group111: http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sleki Написано Март 6, 2011 Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Праштајте!!! Праштам!!! Коњ се спрема за дан боја, али је у Господа спасење (Приче Сол. 27, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сара Написано Март 6, 2011 Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Опростите ми сви које увредих свесно или несвсно, опростите! Ја свима опраштам.. :group111: prst ka dole Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог. Псал., 45:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 6, 2011 Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Али руку на срце никад ми није био баш најјаснији овај обичај. Па зар не треба сваку ноћ пре него легнемо са свима да смо измирени... Но, свеједно, праштајте ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 6, 2011 Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Опростите, праштам! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука