Jump to content

О ПОСЛЕДЊЕМ ВРЕМЕНУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 7. 3. 2019. at 8:51, sanja84 рече

https://m.youtube.com/watch?v=kZPlqbJlF9s

ali super zanimljivo...

sta pise onaj tvoj rus... dugo je...

Expand  

Први пут се срећем са оваквим погледом на жиг звери. Има ту јако занимљивих идеја, а неке су се идеје рађале и у мом уму док сам ово гледао.

Оставићу то мало да се слегне, да видим шта ће све да се изроди из тога. Негде око половине видеа сам већ био готов да прекинем са гледањем мислећи да ту баш ништа нема занимљиво, мало предугачак увод али после је све дошло на своје. После се видело да такав увод просто има смисла

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 365
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 7. 3. 2019. at 18:55, Задње Време рече

Први пут се срећем са оваквим погледом на жиг звери. Има ту јако занимљивих идеја, а неке су се идеје рађале и у мом уму док сам ово гледао.

Оставићу то мало да се слегне, да видим шта ће све да се изроди из тога. Негде око половине видеа сам већ био готов да прекинем са гледањем мислећи да ту баш ништа нема занимљиво, мало предугачак увод али после је све дошло на своје. После се видело да такав увод просто има смисла

Expand  

to su spominjali starci iz onog klipa, kako ce covek u celom telu imati zig.. to bi bilo smisleno jedino ako je utkan u Dnk.

@grigorije22 da li tebi treba prevod ili zbog drugih, da se potrudim malo, mada ni moj ruski nije savrsen

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 8. 3. 2019. at 7:41, sanja84 рече

to su spominjali starci iz onog klipa, kako ce covek u celom telu imati zig.. to bi bilo smisleno jedino ako je utkan u Dnk.

@grigorije22 da li tebi treba prevod ili zbog drugih, da se potrudim malo, mada ni moj ruski nije savrsen

Expand  

I zbog mene i zbog drugih. Prevod bi mogao da bude postavljen na naslovnu stranu Pouka. Ima tu dosta dobrih argumenata i dosta toga je dobro objasnjeno. Jedino sto je tekst dosta obiman pa nemoj to da uzmes kao neku obavezu. Ako te ne mrzi i imas dobru volju bilo bi lepo da bude prevedeno. :)

Подели на овим сајтовима

On 7. 3. 2019. at 16:08, grigorije22 рече

Ova dva su kraca po dest minuta.

Expand  

Odgledala sam prvi video o starcu Kirilu. Stvar je u tome da je 2004 godine izvadjen pasoš na njegovo ime, i otac Georgije je valjda, koliko sam shvatila objavljivao da je eto starac Kilir imao pasoš. Ali caka je u tome da je on bio paralizovan i da nije mogao potpisati pasoš- prva zavrzlama. Kažu da je bio oštro protiv biometrije, a onda se raboleo i izgleda da su ostala braća iz manastira  izvadili pasoš verovatno bez njegovog znanja i priistanka da bi mogao da se leči. Zapravo ne zna se sa sigurnošću da li je on bio svestan da su mu izvadili pasoš ili ne i ne zna se da li je za to dao blagoslov i zbog toga se ovaj sveštenik izvinjava i priznaje grešku. Kaže nije se dovoljno informisao.

A drugi video je zapravo pre prvog gde govori o tome kako je Kiril izvadio pasoš, a o. Rafail kao njegovo duhovno čedo pričao protiv pasoša sve vreme dok je njegov duhovni otac imao pasoš- do 2013. 

To je to njegovo brzanje...bez informisanja donosi zaključke, smeje se i ruga...tako da mi nije baš ok ...

Подели на овим сајтовима

On 7. 3. 2019. at 18:00, grigorije22 рече
Expand  

Dugo je za doslovan prevod. Što se tiče brojeva i imena...govori da  se ne gubi kršteno ime dobivanjem ličnih brojeva, zato što i u zatvorima, gulagu ili gde već su ljudi dobijali brojeve i ostali hrišćani. Isto tako neko ima profesiju pa kaže ja sam taksista i nije time promenio ime. Ili jedno ime na krštenju jedno u životu. Tako je i knez Vladimir imao svetovno ime Vasilij, ali je ostao zapamćen po krštenom imenu. Ili isto tako nadimci.

Druga tema je idolopoklonstvo. Koliko sam shvatila u prošlosti u nehrišćanskim državama na novcu postojali su hramovi neznabožački pa upotrebu tog novca crkva nije zabranjivala, niti je smatrala da davanje poreza državi tim novcem bi bila mnogobožačka žrtva idolima.

Kaže da unos naših podataka u kompjuter ne utiče na duše ljudi, već nam samo pomaže u radu, iako neki monasi odista smatraju to pečatom antihrista, on se ne slaže sa tim i po njemu je to nazadno mišljenje koje samo škodi.

Pa onda sv Teodoru i Teofanu su na telo žigosali bogohulne reči, pa to ne znači da su se odrekli Hrista, tako da po njegovom mišljenju nam država na dokumenta piše šestice, to je njihov greh a ne naš (samo da se zna "prrevodilac" se sa ovim ne slaže).

opet piše o novcu sa raznim likovima koji se koristi kao milostinja...

pa onda recimo vladika ruski koji je imao eparhiju u sankt Petesburgu se podpisivao kao arhijerej Lenjingradki. (Lenjin je smatran zlom)

ili dolari koji imaju masonske simbole...a trošimo ih

Kaže "Caru carevo, Bogu Božije" Ne ulazi greh u čoveka već ono što iz njega izlazi" - što u sebi ima. Ne mogu ga opoganiti zle stvari sa kojima dolazi u kontakt, već ono što nosi u sebi....hm,( kako li sam samo ovo loše formulisala). Apostoli su išli u neznabožačke hramove a nisu se opoganili, već su išli da propovedaju.

Valjda je neki imperator Jusinijan hteo da sruši pravoslavni hram i podigne hm..neku neznabožačku građevinu... one njihove za zabavu..šta  ja znam, i pitao je patrijarha da mu blagoslovi to građenje neznaboćačkog objekta i on je rekao "Slava Ocu i Sinu i Svetom duhu" I onda se sve to loše završilo za imperatora a ovaj patrijarh, koji je "blagoslovio" rušenje pravoslavnog hrama, se slavi  23 8. sv Kalinik Carigradski. 

... umorila sam se ostatak ću drugi put

Подели на овим сајтовима

On 8. 3. 2019. at 9:43, sanja84 рече

Apostoli su išli u neznabožačke hramove a nisu se opoganili, već su išli da propovedaju.

Expand  

Не само то него су неки јели и идолске жртве у идолском храму јер су знали да идоли нису ништа на свету и да је све Божије. И ап. Павле их укорева не зато што једу него ако тиме саблажњавају слабије који то не разумеју.

Шта би ови људи који се кидају око (тајних бројева и) докумената рекли на то да неко оде сада на обред неопагана, прекрсти се и поједе оно што су они жртвовали и посветили идолима? А шта ако неки људи који гаје храну коју купујемо ту храну прво жртвују и посвете Сатани и Антихристу? А није немогуће да има неко такав, и шта онда?

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...