Jump to content

О ПОСЛЕДЊЕМ ВРЕМЕНУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

@grigorije22 ne brinite se oko ovih novih dokumenata, svi ih imamo. Baš što kaže @Задње Време , ko primi pečat duha Gospodnjeg, ne može mu antihrist ništa. 

Čitam ovu knjigu i tamo piše da čovek mora da se navikne na Isusovu molitvu, da mu se um pročisti i da se moli uvek i komunicira sa Bogom, tako da ne može da zaboravi  Gospoda ni na trenutak. Samo takav čovek bi mogao da odoli tom vremenu. Tako da eto moramo svi da prionemo na molitvu.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 365
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ovo vec ima smisla... da molitva i pricest ciste telo i um. To bas citam u tajni carstva Bozijeg. Najveci neprijatelj coveku jeste rasejanost misli... zato i preporucuju Isusovu molitvi, kazu nije samo za monahe da mirjani treba i moraju da je koriste. Svima treba smirenje, a ne panika..pri slusanju ovakvih prorocanstava. Jer iz svega moze da se izvuce nesto pametno i korisno... samo ako malo proberemo po sadrzajima klipova. Ali eto.. ovaj klip je osvezavajuc, jer Gospod pobedjuje. Oni raniji klipovi su cini mi se delo nekog umetnika, koji je hteo da izazove neku reakciju kod ljudi... umetnicku :) Zato jer je puno davao na tu animaciju, muziku i ostalo.. bas da uplasi i recimo dovede u neko ocajanje... moramo zapamtiti da Bog uvek pobedjuje, ali da rat duhovni odista postoji i traje i da moramo paziti na svaki korak, rec i misao.. bas kao sto je i rekao ovaj svestenik. To vazi za svako vreme, pa i nase...

i

tako, izvinjavam se na spamovanju, necu vise.

ps: Neko obrisa klip, a nije bio los

Подели на овим сајтовима

@grigorije22 Немој брате да постављаш ове расколничке глупости, бићемо принуђени да следећи пут твоје поруке ставимо на одобравање. 

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2019. at 13:11, Поуке.орг инфо рече

@grigorije22 Немој брате да постављаш ове расколничке глупости, бићемо принуђени да следећи пут твоје поруке ставимо на одобравање. 

Expand  

Nemojte moliv vas vec sam to jednom iskusiobrrr Kada ste vec pomenuli raskolnike da li ste mozda upuceni koji su raskolnici u pitanju? Ovo je valjda nesto iz Rusije. Neki Avelj Sejmonov koji vec dest godina prica o ovome.

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2019. at 14:36, grigorije22 рече

Nemojte moliv vas vec sam to jednom iskusiobrrr Kada ste vec pomenuli raskolnike da li ste mozda upuceni koji su raskolnici u pitanju? Ovo je valjda nesto iz Rusije. Neki Avelj Sejmonov koji vec dest godina prica o ovome.

Expand  

Нема потребе да гледамо, искрено... само се замлаћујемо са глупостима.

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2019. at 6:51, sanja84 рече

@grigorije22 ne brinite se oko ovih novih dokumenata, svi ih imamo. Baš što kaže @Задње Време , ko primi pečat duha Gospodnjeg, ne može mu antihrist ništa. 

Čitam ovu knjigu i tamo piše da čovek mora da se navikne na Isusovu molitvu, da mu se um pročisti i da se moli uvek i komunicira sa Bogom, tako da ne može da zaboravi  Gospoda ni na trenutak. Samo takav čovek bi mogao da odoli tom vremenu. Tako da eto moramo svi da prionemo na molitvu.

Expand  

Има једна занимљива ствар код тако кратких молитви као што је Исусова молитва: У нашам уму у исто време не могу да буду две мисли, и често се дешава борба између мисли која ће да заседне на престо. Наша пажња је живот за наше мисли јер кроз пажњу мисли добијају нашу љубав која им је неопходна да би живеле у нашем уму. Наше зле мисли доносе лоша осећања, гнев, бес, љутњу. и захваљујући тим осећањима им успева да узурпирају нашу пажњу. Зле мисли знају да буду толико упорне да ми једноставно не можемо да их одагнамо, Ми би хтели али оне не одлазе јер ми не умемо да владамо својом вољом. Када се молимо кратком молитвом ми се трудимо да будемо дубоко сконцентрисани само на ту молитву и она постаје мисао у нашем уму коју смо ми поставили на престо свога ума, И тада свака друга мисао мора да оде. Кроз Исусову молитву ми се учимо да владамо својом вољом и да контролишемо своје мисли, Да ми владамо а не да наше мисли владају нама. Исусова молитва је добра и када не можемо да заспимо. Наиме наш интелект не воли монотон посао попут понављања једне исте реченице у свом уму, и бежи у сан. Ја мислим да је довољно 5мин при пуној сконцентрисаности па да се заспи. Молитву није потребно гласно изговарати може се изговарати у мислима.  Кажем да је потребно 5 мин јер не знам када се десило да заспим али сигурно није трајало дуго.  Једној особи која баш нешто и не верује у Бога па јој је тешко да се моли Исусовом молитвом сам предложио да броји у себи, 1, 2, 3, 4  па изнова при пуној концентрацији на то што ради.  Може да се слуша нека песма у уму и да се обрати пажња на сваки инструмент, на сваку ноту, може и да се броји у ритму музике. Особа коју је хватала паника због страха од ситуације у којој се налази је после минут бројања у себи, окренула се  према мени и рекла да је то просто невероватно како је страх нестао. А њој су знале руке да се коче, да има аритмију кад је ухвати панични страх. А ствар је да ми својом вољом можемо да усмеримо пажњу на било шта друго и да нисмо дужни да своју пажњу посвећујемо мислима које у нама изазивају панични страх. Ми нисмо ни свесни какво благо нам је Бог поклонио дајући нам слободну вољу, јер кроз њу ми од слуге, роба који робује својим мислима постајемо господар свог света мисли, цар свога ума. А лекари пацијенте неспособне да владају својом вољом лече таблетама.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Evo nesto sto je napisao jedan svestenik sa ovog foruma mislim da se zove Srdjan.

Следеће што морамо поменути су фамозне три шестице. Да видимо прво како се дошло до њих. У последњој књизи Библије, Откривењу Јовановом, читамо следећи текст:
Ово је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звери, јер је број човеков и број њен шест стотина шездесет и шест. (13,18)

У оригиналу, на грчком, овај стих изгледа овако:
ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ.

Шта је битно да овде уочимо? Да је број записан словима: пише шест стотина шездесет и шест, а не пише 666. Зашто је то битно? Зато што и да број није написан словима, него цифрама, опет не би стајало 666. У време писања Новог Завета нису се користиле индијско-арапске цифре, о којима смо нешто већ рекли када смо разоткривали нумерологију. Тако, да је свети Јован Богослов хтео да ову вредност напише бројем, он би написао 'χ ξ ϛ, а не ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ. Словенски превод овај стих преноси на следећи начин:

attachment.php?attachmentid=404292&d=147 

Да је преводилац хтео да напише бројевима вредност која је у тексту наведена, он би то учинио овако:

attachment.php?attachmentid=404293&d=147 

Ако консултујемо енглески превод верзије краља Џејмса (KJV), текст изгледа овако:
Here is wisdom. Let him that hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is Six hundred threescore and six.

Нигде ни трага од три шестице! Сад се ми питамо да ли је могуће да је неко толико неук (тј. тај ко је покренуо причу о три шестице) био толико утицајан, па је то веровање постало тако распрострањено??

Шта уствари значи тај број?
Свако слово у грчком алфавиту (као и у античким азбукама других народа) имало је своју бројевну вредност. Тако, α има вредност 1, β – 2, γ је 3, δ – 4 итд. Такође, они нису правили разлику између броја и цифре, јер број је био своја цифра. Библисти сматрају да је свети Јован овим бројем указао на неког од римских императора – гонитеља хришћана. Тако, када се Нерон цезар напише арамејским словима, добије се נרון קסר, што има – када се сва слова саберу – вредност шест стотина шездесет и шест. Неки тумачи сматрају, пак, да се иза овога крије Мухамед, оснивач ислама. У сваком случају, стих лепо каже Ово је мудрост; треба бити мудар, па одгонетнути поруку Откривења Јовановог. А убацивање три шестице (што уопште и не мора да се тумачи као шест стотина шездесет и шест, него просто као ти шестице једна поред друге) и веровање да оне имају некакву моћ када су написане једна уз другу... То је далеко од мудрости.

Подели на овим сајтовима

Овде недостаје мало логике, Ако у време када је стих написам нису постојале цифре, онда број 666 и није могао другачије бити записан до словима. 

И пошто је то пророчанство за задње време онда је сасвим нормално да ми разумемо да је у питању број 666, Нарошито када у видимо масонску симболику и ствари као што су бар код који у сени има три шестице које су написане као две дуже црте, Те две дуже црте даље упућују на две близнакиње које су срушене, Масонски потпис можемо да нађемо свуда где се дешава иоле озбиљнија ствар,

Старци кажу да ционисти вшадају светом,, они су покренули други светски рат да би створили државу Израел, И мало после оснивања те мале државице која је настала од избеглица из европе, сиромашног пука, та држава већ има нуклеарно наоружање, 

Па треба бити слеп да се не види шта нам се пред очима дешава. Ционисти су масони, банкари који владају светом, и све што се у свету дешава је у њиховој режији: први светски, други светски, пад близнакиња, ратови за ресурсе, Цунами у индонезији и Јапану, Рат који је растурио бившу Југославију,  У свакој држави они на власти имају своју гарнитуру, Руски, Кинески, Ирански Севернокорејски... Сви ти председници су маринете у њиховој представи, Европу да и не помињем.

Они хоће да смање становништво на златну милијарду и то ће да учине овако или онако, Примилими жиг или не, ми њима нисмо потребни.

Бити у систему је само сигурнија варијанта на путу у смрт.

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2019. at 17:53, Задње Време рече

Има једна занимљива ствар код тако кратких молитви као што је Исусова молитва: У нашам уму у исто време не могу да буду две мисли, и често се дешава борба између мисли која ће да заседне на престо. Наша пажња је живот за наше мисли јер кроз пажњу мисли добијају нашу љубав која им је неопходна да би живеле у нашем уму. Наше зле мисли доносе лоша осећања, гнев, бес, љутњу. и захваљујући тим осећањима им успева да узурпирају нашу пажњу. Зле мисли знају да буду толико упорне да ми једноставно не можемо да их одагнамо, Ми би хтели али оне не одлазе јер ми не умемо да владамо својом вољом. Када се молимо кратком молитвом ми се трудимо да будемо дубоко сконцентрисани само на ту молитву и она постаје мисао у нашем уму коју смо ми поставили на престо свога ума, И тада свака друга мисао мора да оде А ствар је да ми својом вољом можемо да усмеримо пажњу на било шта друго и да нисмо дужни да своју пажњу посвећујемо мислима које у нама изазивају панични страх. Ми нисмо ни свесни какво благо нам је Бог поклонио дајући нам слободну вољу, јер кроз њу ми од слуге, роба који робује својим мислима постајемо господар свог света мисли, цар свога ума. А лекари пацијенте неспособне да владају својом вољом лече таблетама.

Expand  

Ovo ima smisla...ali mislim pored toga da je uspešnije poonavljati ime Isusa Hrista od drugih kratkih reči, zato što iako mi ne držimo koncentraciju, zli duhovi beže, a i tako se mozak koji je plastičan, navikava na ime Isusa... Ko zna kako se naše telo menja i kako ta molitva utiče na naše zdravlje. Hm, živi bili pa naučnici otkrili.

Подели на овим сајтовима

On 5. 3. 2019. at 5:48, Задње Време рече

Овде недостаје мало логике, Ако у време када је стих написам нису постојале цифре, онда број 666 и није могао другачије бити записан до словима. 

И пошто је то пророчанство за задње време онда је сасвим нормално да ми разумемо да је у питању број 666, Нарошито када у видимо масонску симболику и ствари као што су бар код који у сени има три шестице које су написане као две дуже црте, Те две дуже црте даље упућују на две близнакиње које су срушене, Масонски потпис можемо да нађемо свуда где се дешава иоле озбиљнија ствар,

Старци кажу да ционисти вшадају светом,, они су покренули други светски рат да би створили државу Израел, И мало после оснивања те мале државице која је настала од избеглица из европе, сиромашног пука, та држава већ има нуклеарно наоружање, 

Па треба бити слеп да се не види шта нам се пред очима дешава. Ционисти су масони, банкари који владају светом, и све што се у свету дешава је у њиховој режији: први светски, други светски, пад близнакиња, ратови за ресурсе, Цунами у индонезији и Јапану, Рат који је растурио бившу Југославију,  У свакој држави они на власти имају своју гарнитуру, Руски, Кинески, Ирански Севернокорејски... Сви ти председници су маринете у њиховој представи, Европу да и не помињем.

Они хоће да смање становништво на златну милијарду и то ће да учине овако или онако, Примилими жиг или не, ми њима нисмо потребни.

Бити у систему је само сигурнија варијанта на путу у смрт.

Expand  

А заборавио си да поменеш и папу гуштера и британску краљицу гуштерицу и ванземљаке.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...