Jump to content

Kako nastaju grešne pomisli

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, sampaganini92 рече

Све ово може да буде проблематично а и јесте било једино фарисјеском светоназору. Христос је био сасвим Бог и сасвим човек, и узео је на себе све човечије и осветио га.

Хех. Поента је у томе да често кад смо убеђени да се уподобљавамо Христу, заправо корачамо скроз на другу страну. :)

То ти је оно што кажем да се ми уподобљавамо ономе што смо сами умислили. Тешко је познати Христа.

Подели на овим сајтовима

On 14.9.2021. at 19:24, Bokisd рече

Moram.... Rouz je bio pravi hriscanin i monah.... sto se tice ovoga drugoga.... koliko se secam od kad si doso na forum ti pravoslavlje nisi pohvalio nijednom samo neke pokude.... dok su ti drugi mnogo bolji.... ja bi se malo zapito .... confused1

Ma lik je drugosrbijanac samo takav

I opasan neprijatelj 

Ispravite ga

Nemojte da čitate ili razmisljate na njegove postove 

Čim ne hvali pravoslavlje, nije naš 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 14.9.2021. at 19:24, Bokisd рече

Rouz je bio pravi hriscanin

Šta je to pravi hrišćanin?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Драшко рече

I opasan neprijatelj 

Ispravite ga

Mа Роуз је био у Јамерици, а тамо је протестантизам стандард. Па кад је дошао у православље онда удри по протестантизму! Није он крив, то је типичан конвертитски синдром. То сви раде. Ух види ови (убаци име бивше заједнице овде) што смрде, а ми (убаци име нове заједнице овде) како смо лепи, добри, и цакани. То није само случај кад људи промене религију, него за било шта. То раде људи и за политичке партије, и за школе, клубове... све живо.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, mirko1929 рече

Tо значи да је много волео да кока ујке и турке. :)

Tresem se :))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Драшко рече

I opasan neprijatelj 

Ispravite ga

Дедер не драми причамо нормално са човеком, размењујемо мишљења. 

Да је непријатељ ликвидирали би га одавно. Не трпимо ми овде различитост. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, sampaganini92 рече

nikako..... :0120_angryy:  :ljut:  sFun_bat

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, sampaganini92 рече

Ohhhh

Izvinjavam se

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, sampaganini92 рече

Не бој се, нисам другосрбијанац. Нисам додуше ни првосрбијанац. Ја сам тамо неки велики дрмр... :)

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, mirko1929 рече

Не врдам уопште, кажем то што мислим. Него реци ти мени како би Исус прошао митарства? Нпр. преједање гле човека изјелице и пијанице, друга цариницима и грешницима, напијање (прави још вина људима који су све већ потрошили), кршење шабата кад он иђаше у суботу кроз усеве ученици његови почеше правити пут тргајући класје, очајање Боже мој, Боже мој, зашто си ме оставио, вређање (има сувише пуно примера да их све наводим, најпознатији је породи аспидини), проклињање да никад више не буде од тебе рода довека, таштина сиромахе увек имате са собом, и кад хоћете можете им добро чинити, а мене немате свагда, срџба начини бич од узица и изагна све из храма, и овце и волове, мењачима просу новце и испретура столове, итд. итд. примера је колико хоћеш.

Pa, kazes, ali si nejasan, sto je tesko reci da se po veri mozemo upodobiti Hristu tj. Bogu, to je ono poznato od sv.Grigorija Palame i obozenje po blagodati, sigurno si upoznat sa svim tim stvarima. 

Pa zar i nije bio na slicnim 'mitarstvima', sigurno znas i za ono o Njegovom silasku u ad i propovedanje njegovog Jevandjelja ljudima Starog Zaveta.

A koja ti je poenta ovih primera u stihovima i kakve veze ima sa pricom oko naseg upodobljenja Hristu .... (da ne pricamo da si malo van konteksta naveo ove stihove)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драшко рече

I opasan neprijatelj 

Ispravite ga

i autosovinista... :!:  

Razgovaramo i malo i raspravljamo :svadja: , mislim da je dosad sve bilo u granicama pravila ovog foruma,..... kako po slovu :citac:.... tako i po duhu....:cheesy3:    :D

Подели на овим сајтовима

On 16.9.2021. at 8:52, mirko1929 рече

Лепо сам питао колико дуго су људи провели у Едему? Занемарљиво мало. Апсолутно је беспредметно причати о томе нао неком фактору. А преживљавали су ван њега у нељудским условима, хиљадама и хиљадама година.

Ако испратиш ту логику до краја, није само Еденски врт небитан. Небитно је онда и Царство Божије као циљ стварања, јер си му већ супротставио те хиљаде година и њих одредио за циљ, макар и привремени, али свеједно циљ према којем је устројена природа и створен човјек.

А још је горе ако тај и такав циљ није привремен, испало би да је природа устројена за вјечно умирање.

Циљ (смисао) стварања је, значи, у вјечности, није привремен, па ни створена природа није устројена према том привременом циљу, већ према вјечности и свом коначном остварењу. И неће се та природа ту одједном појавити, на крају, као магијска. Не. То је иста она природа човјека коју је Христос усвојио оваплоћењем и спасио, те је већ на циљу. И за шта је та природа онда створена, ако је Христос не само Бог већ и савршен човјек? За оскудицу?

Та природа, дакле, која би била створена и устројена за оскудицу, морала би на крају нестати, јер чак и да јој је крајњи циљ Царство Божије, није устројена за њега, па би тако и Христово вазнесење било један бесмислен чин, јер би Оцу принио природу човјека која није одређена за вјечност, већ за хиљаде година оскудице.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...