Jump to content

ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Пре сат времена, cloudking рече

Hehe, "svi hrvati zive u hrvatskoj" i druge bajke koje naciJonalsiti pricaju svojoj deci nocu da ih uplase :D 

A Hrvatska dijaspora nevera :D 

Не мисли се на то. Мисли се на то да Истра буде држава, да Славонија буде држава..

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

E da jos ovo... pa kako ces ljubavi da pravis Veliku Srbiju onda?

I tebe i vilera sam pitao isto i obojicq ste pobegli tetki lek da odnesete.

Na koji nacin planireate da pravite Veliku Sebiju koja obuhvata teritorije danasnje Hrvatske i Bosne a da to bude bez fizicke agresije? Aj mi odgoovrite molim vas. KOji je to nacin.

Da lepo zamolimo Hrvate da nam daju Vukovar? Ono kao "ali naaaaaajlepse vas molimo, vi ne znate koliko ce to da znaci naciJonalsitima u Srbiji"? Ili nesto drugo? Evo, ne znam... pitam.

?

Компликовано је то за тебе.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Вилер Текс рече

И ти твоје жене у црном :)

Nema potrebe ja svaki svoj stav umem da objasnim jer ga razumem... 

Ti si s druge strane taj ko ima problem da objasni koncpet izvodljivosti kreiranja Velike Srbije bez fizicke agresije.

E sad dal je to zbog toga sto si i sam svestan koliko je to glupost koju izgovaras bez veze cisto da odvalis nesto ili zaista mislis da niko ne moze da razume taj uzivesni koncept, je vec pitanje za neke druge institucije :)

U medjuvremenu, tesko da postoji normalna osoba koja misli da mozes mirno da odes i uzmes deo neke druge drzave zato sto viler i smesko "osecaju" da imaju prava na to :D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, cloudking рече

Ti si s druge strane taj ko ima problem da objasni koncpet izvodljivosti kreiranja Veliek Srbije bez fizicke agresije.

Каква агресија ако Српска и Србија хоће да се уједине?

Јел мислиш да је БиХ функционална и нормална држава? Јел мислиш да Хрвати и Срби у БиХ више воле да живе уједињениса Хрватском односно Србијом или у тренутној БиХ?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Каква агресија ако Српска и Србија хоће да се уједине?

Јел мислиш да је БиХ функционална и нормална држава? Јел мислиш да Хрвати и Срби у БиХ више воле да живе уједињениса Хрватском односно Србијом или у тренутној БиХ?

Sto menjas teze majstore?

JA pricam  o vasoj ideji Velike Srbije a taj entitet ne podrazumeva samo srpbiju i RS, nemoj se bas toliko pravis blesav... ;)

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Јел мислиш да Хрвати и Срби у БиХ више воле да живе уједињениса Хрватском односно Србијом или у тренутној БиХ?

A jel ti mislis isto kao haveaniceday da albanci koji zive u srbiji treba da se ujedine sa albanijom ili da ostanu da zive u trenutnoj Srbiji?

Bugari koji zive u srbiji takodje?

Rumuni?

Madjari?

VI naciJonalisti nekako uvek zaboravite da ideje koja propagirate imaju dva kraja... 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Sto menjas teze majstore?

JA pricam  o vasoj ideji Velike Srbije a taj entitet ne podrazumeva samo srpbiju i RS, nemoj se bas toliko pravis blesav...

A jel ti mislis isto kao haveaniceday da albanci koji zive u srbiji treba da se ujedine sa albanijom ili da ostanu da zive u trenutnoj Srbiji?

Bugari koji zive u srbiji takodje?

Rumuni?

Madjari?

VI naciJonalisti nekako uvek zaboravite da ideje koja propagirate imaju dva kraja... 

Не мењам тезе него све у своје време и кад сестекну услови.. Е то што си ти комунистички дивљак и што ти је клање у глави је твој проблем. 

Немају никакав основ ни Албанци ни Румуни ни Бугари ни Мађари за тако нешто јер имају своје националне државе, ништа слично БиХ.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Вилер Текс рече

Не мењам тезе него све у своје време и кад сестекну услови.. Е то што си ти комунистички дивљак и што ти је клање у глави је твој проблем. 

Немају никакав основ ни Албанци ни Румуни ни Бугари ни Мађари за тако нешто јер имају своје националне државе, ништа слично БиХ.

A hoces li mi objasniti kako se stvara velika srbija bez agresija? I da te podsetim, velika srbija nije Srbija + RS...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

A hoces li mi objasniti kako se stvara velika srbija bez agresija? I da te podsetim, velika srbija nije Srbija + RS...

Пусти велику Србију...него,  срећан ти  "Дан српског јединства, слободе и националне заставе ", је ли славиш, је ли ти се застава вијори на прозору (наравно без грба ):D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Рапсоди рече

Пусти велику Србију...него,  срећан ти  "Дан српског јединства, слободе и националне заставе ", је ли славиш, је ли ти се застава вијори на прозору (наравно без грба ):D

MA da, pusti ideju zbog koje je umrlo stotine hiljada neduznih civila, daj da razgovaramo o bitnim stvarima... ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

MA da, pusti ideju zbog koje je umrlo stotine hiljada neduznih civila, daj da razgovaramo o bitnim stvarima... ;) 

Пусти, у смислу сада и овде на теми...буквалисто, но славиш ли, ништа ми не рече, нити узврати здравицу . :)  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Рапсоди рече

Пусти, у смислу сада и овде на теми...буквалисто, но славиш ли, ништа ми не рече, нити узврати здравицу . :)  

Ne.

Nisam zainteresovan za isprazne manifestacija patriotizma. Mene iskreno nervira kako je lako patriJotama navusi osmeh na lice... mozes da budes autosovinista najgore vrsta ali ako okacis zastavu na dan zastave, ti su najveci car  i srbenda... isto ko za vucica... mozes da unistavas i srpsku zemlju i srpski narod i srpski jezik i kulturu ali ako u okviru titranja jajca u predizbornim kampanjama paradiras patriotizam kroz nekakve cirilice u parlamentu ili da das neku ulicu nekom svesteniku ili spomenik vladaru, ti si najveci sin nasih naroda  i narodnosti i jedinstveni cuvar srpstva...

To sto je vama vaznije dal si okacio zastavu nego da li volis svoju zemlju i sto vam je vaznije da je  nesto napisano cirilicom nego STA je napisano je jedna skroz druga dimenzija... Mene molim ne uguravajte  u taj cosak.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, cloudking рече

Nisam zainteresovan za isprazne manifestacija patriotizma.

Ти рече да си патриота, не патријота...шта сад ово значи ? Кроз форму до садржаја . Нема ништа лоше у томе ако прослављаш  национални празник, ако се присетиш да је на данашњи дан пробијен Солунскли фронт  и у част том сећању  сетиш се  

"За данашње поделе је битно да је процентуално, највећи број добровољаца дошао са црногорског приморја из Америке. То су људи који су већ живели амерички сан, а дошли су да се боре за своју Србију. Приморци су дали највећи број процентуално становништва, а бројчано Срби из Босне. Срби се, пре тога, са обе стране Дрине нису у том броју толико борили за своје уједињење и слободу", истиче Марковић.

Додаје да ми славимо дан када су Срби из прека, уз животну опасност, држављани Aустроугарске, прискочили у помоћ Србији када је било најтеже.

"Оно што мене дира су људи из Америке. То су углавном били Личани и Црногорци. Та добровољачка дивизија гинула је на страшним местима. Колико треба да волиш Србију да напустиш 'ћикаго', како су они тада звали и да дођеш да погинеш за земљу коју никада ниси видео", каже Марковић.

Труба и шајкача постају симбол српства 

Гост Јутарњег програма истиче да су труба и шајкача тада постали симбол српства.

"Трубачи који су се вратили из рата, нарочито на југу, настојали су да свирају. Шајкача је тада постала симбол поноса", наводи Марковић.

Српске тробојке вијоре се на КиМ

У свим српским срединама има српских тробојки – негде више, а негде мање у зависности од тога колико су Срби слободни да их истакну, јавља дописник РТС-а.

Заставе су подигнуте још јуче на локалним институцијама, али и на приватним објектима.

На северу КиМ српске тробојке се вијоре и на магистралним путевима, што је у српским срединама јужно од Ибра, тешко изводљиво.

У срединама јужно од Ибра изазов је истакнути српску заставу, јер то може да вам донесе невоље, а онај ко је истакне може да буде кажњен, нападнут, што указује да су Срби скучени у правима да јавно изразе свој идентитет, указује дописник РТС-а.

С друге стране, застава Албаније је на сваком кораку, а Албанци без проблема и сметњи редовно прослављају дан албанске заставе.

Говорећи о употреби ћирилице, Марковић каже да у Србији постоје само две телевизије које користе ћирилицу, што је невероватно.

"Морамо због самопоштовања да одржимо ћирилицу. Срби у Републици Српској су много осетљивији, изненађујуће је да су тамо и графити ћирилицом написани, а код нас су на енеглеском", објашњава Марковић.

Предраг Марковић каже да је Република Српска увек показивала велику осетљивост за српске патриотске теме.

На питање колико ће овај празник да одржи културу сећања, каже да се култура сећања негује.

"То је празник који спаја Србе са обе стране Дрине и Србе у целом свету. То је прва велика заједничка борба Срба у 20. веку за своје јединство и заиста треба да се слави 15. септембра", закључује историчар Предраг Марковић.

WWW.RTS.RS

Историчар Предраг Марковић за РТС каже да празник "Дан српског јединства, слободе и националне заставе" спаја Србе са обе стране Дрине, као и Србе у целом свету.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Ти рече да си патриота, не патријота...шта сад ово значи ? Кроз форму до садржаја . Нема ништа лоше у томе ако прослављаш  национални празник, ако се присетиш да је на данашњи дан пробијен Солунскли фронт  и у част том сећању  сетиш се  

Upravo se o tome radi. Ja ne proslavljam ni jedan praznik osim rodjendana dragim ljudima. Nikakvi osmi martovi, godisnjice, i dani zastave meni ne znace nista  u zivotu, bas zato sto mi nije potreban dan da me neko podseca na solunski front ili stradanja civila 80ih, ili gubitke u oba svestka rata. Zato sto sam patriota.

Ti dani kada se obeleavaju istorisjki dogadjaji svakako treba da se proslavljaju ali ne da se od njih pravi cirkus jer je to za svakog srbina patriotu uvredljivo... za patriJotu nije, jer u tom taboru vazi- sto veca galama i sto glasniji kiceraj to bolje.... jos ako istetoviras nacionalni ili verski simbol na dupe onda si pa tek baja i po!

Ostatak tvog posta je snishodljivo trucanje tako da se ne bih osvrtao na to.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...