Jump to content

ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 4 часа, haveaniceday рече

Много си насилан. Само о насиљу размишљаш, потражи помоћ.

Ma pušti ga...vidiš da ima amove na mozgu i duši.

Подели на овим сајтовима

Какви дегенерици чине српску опозиоцију довољно говори чињеница да пљују Ђинђића 20 година мртвог човека на еколошком протесту око рио тинта... Овај петар добар момак, мора јадан да се ограђује од будала... 

image.png.20f79ce1cdb6961b50063d65fcf52ecc.png

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, cloudking рече

Muka mi je od vas srbomrzaca i autosovinista... ti bi se samo sad smejao i zbijao sale a ne vidis potencijalnu opasnost po srpstvo i svetosavlje u dogadju koji sam opisao?! Jel ti razumes! Danas tango sutra Krusevac! A i ta pomodarstva. Imamo lepa srpska kola i narodne igre. Kakve tango mango zapadnjacke gluposti... zna se sta igra Srbin!

Hteo sam sve onako na gomili da ih pokupim u neki autobus i da ih sve zajedno odvezem u Vukovar da podignemo spomenik Karadzicu. ..

Твој проблем је што очигледно не разумеш неке социјалне односе, имаш неку незрелост или неки аутизам. (саосећам се са тиме јер и ја имам проблем са тиме)
Значи, да ти објасним... нико не жели да бије хрвате нити има ишта против дружења. 
Али оно што не сме да се заборави јесте како су се понели према твојим суграђанима 1995 јер сутра дан тако могу и према теби. 
Они, нормално гледају свој рационални интерес, ми гледамо свој рационални интерес и тако то иде. То је све нормално.

проблем је када кренемо да лажемо себе да треба да заборавимо на свој рационални интерес или да ће хрвати сутра дан у неком сукобу заборавити на свој. Неће и не треба да престанемо.

А ти дечко констатно гураш културу да  треба да престанемо да гледамо свој рационални интерес (очување наше културе, историје, традиција, норми, митологије) да констатно и на сваком кораку нападаш све везано за то. Смета ти дара из јасеновца, не ваља ти филм, смета ти закон о ћирилици, смета ти споменик у републици српској, смета ти постојање републике Српске. Констатно стајеш на страну бошњака и њихових интереса, а њихов интерес је гушење српске културе у БИХ и доминација бошњачке. Ти управо сваким својим постом подржаваш то. 

Нико нема ништа против играња танга, летовања у хрватској, хрвата у србији, дружења са хрватима.. али исто тако нико није будала да се сети да смо се исто тако дружили и летовали 85 па само пет година после држали цевке уперене једне у друге. Нити ико мрзи да сваки хрват сда мрзи србе. 

Јер су људи јако везани за своју нацију и своје племе. И када се сукобе два племена свако ће гледати прво своје па онда туђе. То је једноставно људска природа. Као што можеш да видиш хрвати навелико чувају своју културу, историју, традицију, норму и митологиују. И Срби би требали, али ми мало заостазејмо за њима у томе. Они су много бложе везани него ми. Не воде дебате како не треба да славе олују јер су играли танго са Србима већ играју танго са Србима али у исто време славе олују. Играће танго са тобом, супер комшиле али ће да се бори да не добијеш ћириличне табле у вуковару. 

Е сада.. велики су проблем незрели (или глупи људи) који то не разумеју.Ти например. Стварно не знам који је твој разлог тачно зашто то не разумеш, могу само да шпекулишем, имам неке своје теорије, али очигледно не разумеш.

и већ сам месец дана провео овде губећи време на испразне конверазције, стварно се чујемо, не могу више имам много паметнија посла. Ако ти хоћеп да бацаш своје време, и жртвујеш време које можеш да посветиш послу или породици на неком форуму расправљајући са људима глупости ирелевантне за твој живот... супер... можда имаш вишак времена или си јако добро организован, ја не могу више. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, haveaniceday рече

Твој проблем је што очигледно не разумеш неке социјалне односе, имаш неку незрелост или неки аутизам. (саосећам се са тиме јер и ја имам проблем са тиме)
Значи, да ти објасним... нико не жели да бије хрвате нити има ишта против дружења. 
Али оно што не сме да се заборави јесте како су се понели према твојим суграђанима 1995 јер сутра дан тако могу и према теби. 
Они, нормално гледају свој рационални интерес, ми гледамо свој рационални интерес и тако то иде. То је све нормално.

проблем је када кренемо да лажемо себе да треба да заборавимо на свој рационални интерес или да ће хрвати сутра дан у неком сукобу заборавити на свој. Неће и не треба да престанемо.

А ти дечко констатно гураш културу да  треба да престанемо да гледамо свој рационални интерес (очување наше културе, историје, традиција, норми, митологије) да констатно и на сваком кораку нападаш све везано за то. Смета ти дара из јасеновца, не ваља ти филм, смета ти закон о ћирилици, смета ти споменик у републици српској, смета ти постојање републике Српске. Констатно стајеш на страну бошњака и њихових интереса, а њихов интерес је гушење српске културе у БИХ и доминација бошњачке. Ти управо сваким својим постом подржаваш то. 

Нико нема ништа против играња танга, летовања у хрватској, хрвата у србији, дружења са хрватима.. али исто тако нико није будала да се сети да смо се исто тако дружили и летовали 85 па само пет година после држали цевке уперене једне у друге. Нити ико мрзи да сваки хрват сда мрзи србе. 

Јер су људи јако везани за своју нацију и своје племе. И када се сукобе два племена свако ће гледати прво своје па онда туђе. То је једноставно људска природа. Као што можеш да видиш хрвати навелико чувају своју културу, историју, традицију, норму и митологиују. И Срби би требали, али ми мало заостазејмо за њима у томе. Они су много бложе везани него ми. Не воде дебате како не треба да славе олују јер су играли танго са Србима већ играју танго са Србима али у исто време славе олују. Играће танго са тобом, супер комшиле али ће да се бори да не добијеш ћириличне табле у вуковару. 

Е сада.. велики су проблем незрели (или глупи људи) који то не разумеју.Ти например. Стварно не знам који је твој разлог тачно зашто то не разумеш, могу само да шпекулишем, имам неке своје теорије, али очигледно не разумеш.

и већ сам месец дана провео овде губећи време на испразне конверазције, стварно се чујемо, не могу више имам много паметнија посла. Ако ти хоћеп да бацаш своје време, и жртвујеш време које можеш да посветиш послу или породици на неком форуму расправљајући са људима глупости ирелевантне за твој живот... супер... можда имаш вишак времена или си јако добро организован, ја не могу више. 

"98% hrvata mrzi Srbe"

"Sta fali ideji velike Srbije."

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Viler i Haveaniceday na aparatima :D

„Rekao sam i ponoviću – Zagreb i ja se volimo javno a sada ću dodati Hrvatska i ja se volimo javno, ma koliko to nekome smetalo njegov je problem. Volim sve ljude Hrvatske bez obzira kom narodu pripadali. Ne očekujem apsolutno ništa zauzvrat“, rekao je patriharh Porfirije.

RS.N1INFO.COM

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije rekao je, nakon liturgije u manastiru, u Jasenovcu...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, cloudking рече

Viler i Haveaniceday na aparatima :D

„Rekao sam i ponoviću – Zagreb i ja se volimo javno a sada ću dodati Hrvatska i ja se volimo javno, ma koliko to nekome smetalo njegov je problem. Volim sve ljude Hrvatske bez obzira kom narodu pripadali. Ne očekujem apsolutno ništa zauzvrat“, rekao je patriharh Porfirije.

RS.N1INFO.COM

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije rekao je, nakon liturgije u...

Ти си човече ограничен. Ја имам Хрвате у фамилији. Не мрзим Хрвате. Напротив. То не значи да желим да заборављам Јасеновац и Олују. Ти човече све посматраш црно бело. 

Лепо је све рекао Патријарх.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Вилер Текс рече

Ma vi ste u teoriji najvece baje.. ljubav bliznjem, tolerancija, smirenje, pa opet ljubav pa postovanje pa mir pa jos jednom ljubav... 

Kad vas covek slusa dodje mu da vas usvoji...

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Вилер Текс рече

Ти си човече ограничен. Ја имам Хрвате у фамилији. Не мрзим Хрвате. Напротив. То не значи да желим да заборављам Јасеновац и Олују. Ти човече све посматраш црно бело. 

Не замери му, болест је у питању. У његовом мозгу мораш да заборавиш олују и јасеновац или да се кољеш са хрватима. Нема ништа између за њега. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Не замери му, болест је у питању. У његовом мозгу мораш да заборавиш олују и јасеновац или да се кољеш са хрватима. Нема ништа између за њега. 

Da, da u mom...

Moja greska je sto sam za trenutak pomislio da ste mentalno i emtovino kadri da izadjete na kraj sa sarkazmom... vidim da niste i zao mi je sto sam vas precenio.

Ako ne zelite da ljudi misle da ste krvozedni naciJonalsiti koji samo pricaju o klanju hrvata, osveti i tome kako je velika srbija skroz okej koncept... onda samo nemojte pricaju o klanju hrvata, osveti i tome kako je velika srbija skroz okej koncept.

Evo ti Viler mozes da napises da se ne slazes s haveaiceday-jem da je velika srbija skroz legitimna stvar a ti haveaniceday mozes da napises da si se zezao kad si napisao da 98% hrvata mrzi srbe. Ubuduce pazite sta pisete pa vas ljudi nece provaliti kao zlikov... ocu da kazem  pa ljudi nece pomisliti o vama da ste naciJonalisticki zlikovci...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, cloudking рече

Da, da u mom...

Да у твом. И у твом свету ми не можемо да играмо "танго" са хрватима. То је све твој конструкт, у реалности ти људи о којима причаш не постоје(или постоје у некој огромној мањини). Заправо све оно за шта мене оптужујеш.. од тога и сам патиш. 

Имаш неку визију света коју си стекао 90тих, кад си био тинејџер и дан данас живиш политички у том свету. Што је заиста тужно јер је од тада прошло више од 20 годин и тај свет одавно више не постоји. 

Цитат

Ako ne zelite da ljudi misle da ste krvozedni naciJonalsiti koji samo pricaju o klanju hrvata, osveti i tome kako je velika srbija skroz okej koncept... onda samo nemojte pricaju o klanju hrvata, osveti i tome kako je velika srbija skroz okej koncept.

Па нико није причао о клању хрвата и нема апсолутно ништа лоше у концепту Велике Србије. Не знам зашто велику Србију аутоматски асоцираш са неким клање.. заправо знам..написао сам већ горе:

Цитат

Имаш неку визију света коју си стекао 90тих, кад си био тинејџер и дан данас живиш политички у том свету. Што је заиста тужно јер је од тада прошло више од 20 годин и тај свет одавно више не постоји. 

рецимо данас комфорно можемо без икаквог "клања" нити има потребе за тиме да постигнемо уједињење Србије и Републике Срспке.

Република Српска је посебна држава која може да се одвоји од федерације и припоји Србији.
Републику Српску чини већинско српско живље ( око 90 %)

Бошњаци не морају да се кољу, јер се у суштини и не питају пуно... могу да покрену рат, али немају никаквог основа. 

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, haveaniceday рече

Да у твом. И у твом свету ми не можемо да играмо "танго" са хрватима. То је све твој конструкт, у реалности ти људи о којима причаш не постоје(или постоје у некој огромној мањини). Заправо све оно за шта мене оптужујеш.. од тога и сам патиш. 

Велика Србија може да буде океј као концепт и без клања хрвата. Апсолутно никог не морамо да кољемо да би се ујединили са Републиком Српском. Са обзиром да је Република Српска већ посебна држава, унутар једне федералне државе, у којој 90 % живи српско становништво. 

Не постоји апсолутно ни један једини аргумент да се рецимо Србија и Српска не споје, осим .. "бошњацима се не свиђа.. а ми морамо да подилазимо бошњачким жељама" 

Nas Srbe su pobili u 20. veku oko milion i po civila, možda i dva miliona civila, nedužni narod; a ovaj priča o klanju Hrvata. Tipičan primer autošovinizma, koji se, po teoriji mržnje prema sebi, okreće na previše kritičan ili psihološki autodestruktivan način protiv sebe i sopstvene grupe, u ovom slučaju protiv sopstvenog naroda. U toj autodestruktivnosti, poricanje samog sebe do samouništenja, jeste problem autošovinizma. Međutim, ovo nisu sposobni da realizuju, nego misle da je sav ili barem glavni problem u faktoru koji toliku poriču, te ako tog faktora nestane, biće raj na zemlji i svi će da se vole i da se ljube. Da nije nas Srba i njihove mržnje na nas, svi ovi oko nas bi se međusobom pobili i poklali. Mi Srbi smo faktor koji donosi stabilnost da se ovi sami ne istrebe. Zato mi osećamo ceo njihov bes.

Mi Srbi smo klali Hrvate.... a ko je ostvario hitlerov plan barem u današnjoj Hrvatskoj, mi Srbi, ili Hrvati? Kako se to ne seti ubijenih Srba u holokaustu, ili Srbe koje su Hrvati proterali 1995? Kako se ne seti one male Srpkinje u Zagrebu, koja je zaplakala kada je saznala da je Srpkinja? Da je ona jedna "Vlajna", to je zabolelo, dušu joj pocepalo. Jer Vlasi su mnogo ogavni; ne znamo zašto, ali su fuj! Biti Vlah je strašno...

Ali mi Srbi smo naciti. Ne oni koji slave hitlera, čiji su se oci i dedovi borili za hitlera, oni nisu nacisti; nego mi smo nacisti, koje je hitler ubijao, i čiji su se oci i dedovi borili protiv njega. 

Da, ja sam za Veliku Srbiju! Jer velikosrpstvo je istinski antifašizam, je istinski antiimperializam. I Jugoslavija je Velika Srbija - ovaj neka pita Hrvate koje toliko voli, ako ne veruje meni da Jugoslavija jeste Velika Srbija. Ko je antifa, mora biti velikosrbin. Sve drugo nije antifa - to je oportunizam, kolaboracija, to je predaja identiteta i pristajanje na asimilaciju, na kulturni, politički i svaki drugi vid imperijalizma drugih naroda i država. Nije velikosrbin Gavre Princip zabadava jedna ikona antifašističke, komunističke Jugoslavije ! - komunistička Jugoslavija je isto proglasila Principa za narodnog heroja, to ne bi Kraljevina Jugoslavija. U Hrvate, Muslimane, u one duPljane i druge, Gavre Princip danas nije njihov narodni junak. Oni ga mrze, psuju, proklinju, za njih on je terorista, ubica, gurnuo je svet u katastrofu prvog svetskog rata. Ko je realni naslednik komunističke Jugoslavije i njenog duha - mi "velikosrpski" Srbi koji slavimo komunističkog narodnog junaka Principa, ili autošovinisti zajedno sa Hrvatima, Muslimanima, duPljanima, Albancima koji proklinju Principa? Sve je toliko jasno - mora samo da se pogleda, i vidi.  

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Evo ti Viler mozes da napises da se ne slazes s haveaiceday-jem da je velika srbija skroz legitimna stvar

То је потпуно природна ствар, да се сви Срби уједине. Кад су могли толки можемо и ми.

А то што приписујеш идеју клања нама који то никад нисмо ни помислили је тек посебна патологија. Није ти лако брате мој.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Вилер Текс рече

То је потпуно природна ствар, да се сви Срби уједине. Кад су могли толки можемо и ми.

А како је то природна ствар? То је до 19. века била скроз вештачка ствар. То што имаш неки народ не значи да мора сви припадници тог народа да живе у једној држави...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, mirko1929 рече

А како је то природна ствар? То је до 19. века била скроз вештачка ствар. То што имаш неки народ не значи да мора сви припадници тог народа да живе у једној држави...

Природна је јер би сваки иоле нормалан Србин то желео. После толиких страдања логично је да будемо заједно. Лакше ћемо се бранити.

А који је твој мотив мотив да мудрујеш на ту тему?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Природна је јер би сваки иоле нормалан Србин то желео. После толиких страдања логично је да будемо заједно. Лакше ћемо се бранити.

А који је твој мотив мотив да мудрујеш на ту тему?

Не видим зашто би то желео, кад сваки нормалан србин гледа да побегне из државе? Ако нам је сада крш, уједињење може да учини да крш буде само још већи (овако имаш више влада, па ако је једна лоша, није метафизички немогуће да влада неке друге државе твог народа буде добра, али кад имаш само једну државу, и то са лошом владом, онда је метафизички немогуће да имаш добру владу над било којим делом свог народа).

Па, истина, немам неки ваљан разлог.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...