Jump to content

ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

@Dragi Војвођани, тренутно, као јасно дефинисана и политички профилисана несрпска и антисрпска група де факто постоје и њихова генерација је за Србе и српску нацију изгубљена. Као и прва генерација црногорских комуниста, који су прогласили да нису Срби. То су људи који по интернету воде рат против СПЦ, гнушају се Срба ван Војводине и главни штос им је да помињу тракторе и "тракторијаде" у поспрдном контексту, алудирајући на Олују, а склапају савезништва са свим екс-југословенским српским непријатељима и радују се сваком поразу и паду Србије. Оно што је питање јесте, да ли таквој групи треба дати статус нације. По мом мишљењу, то је политичко самоубиство, јер тиме што би им дозволили да прогласе нацију по имену АП Војводине, то је корак да учине оно што су урадили и Црногорци и Бошњаци, који су ретроактивно себи дали име по земљи на којој живе, па после узели да прогоне Србе јер су ту земљу прогласили за своју.

Други разлог је зашто је то погубно јесте - неопходно је спречити да се све национално недефинисане индивидуе по Војводини, а којих има, утапају у ту нову нацију чији су очеви и творци непријатељи Србије. У време СФРЈ, такви су се по држављанству писали као "Југословени". А сад је страшан злочин такве третирати као Србе по држављанству (не и као Србе по етничком пореклу), јер је хегемонистички бити Србин. Глупости.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тражитељ рече

Агенда приче је "све су нације вештачке, дакле Војвођани". Каква је то глупост? Ти си Клауде интелектуално на веома завидном нивоу, апсолутно одбијам да прихватим да су за тебе Мађари, Срби и Војвођани на истом степену "вештачкости" и да због тога треба и морају равноправно да се третирају као објективно постојеће нације.

Meni su nacije bzvz koncept. Nepotrebna tvorevina. 

ALI!

To ne znaci da mrzim srbe i srpski narod. Jer je to obicno prvi zakljucak na jednu ovakvu tvrdnju... Svako nek bude sta oce. JEdan zivot imamo. Nemam ja nikakav problem na da postoje  nacije pa neka se identifikuju ljudi sa njima, ali imam problem sa atuomatskom identifikacijom koja pred osobu stavlja vrlo konkretna ocekivanja.

Na primer: Ti si Srbin? E pa onda MORAS da postujes to i to. MORAS da razmisljas ovako i ovako. MORAS da se klanjas ovom konkretnom bogu. MORAS svoj zivot da zivis po unapred utvrdjenim nacionalinim pravilima... Ako samo jednu od tih stavki ne ispunjavas, ne samo da onda nisi Srbin, nego si neprijatlej i mrzitelj Srba.

Kao da ti se u zivot pojavi neka sila koja kaze "e pozdrav. Dobrodosao u postojanje. Ja sam tvoja nacija i vlasnik sam velikog dela tvog zivota. Nemas nikakva prava na taj deo, to je moje i sa tim delom ja radim sta mi je volja ti se tu nista ne pitas"...

NAPOMENA: Ovo sto sam napisao vazi za sve... i za Hrvate i za Aboridzine i za Kazahstance....

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Dragi рече

Kome je rekao, Ukrajincima?

Kazes "sto ne kaze Ukrajincima" aludirajuci na to da je tekst usmeren samo na konkretne neke nacije (naravno da mislis na Srpsku)  pa te samo obavestavam da po obicaju fejlujes jer JESTE rekao i za Ukrajince da su izmisljena nacija, ne znam sto ne citas lepo sve... tako da ti argumenat pada u vodu- buć. :)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Тражитељ рече

Пази, нисам то налепио као етикету, па да побегнем. Откуд му (и чему) непријатељски форумашки наратив о Ћосићу, ево само од тога да кренемо? Какав је Ћосић "отац нације" и каква је то његова "чувена" изјава како је лаж мера српског патриотизма? На такву аргументацију позеленим и добијам алергијску реакцију, јер је то нешто што последњих 20 година чујем једино од интернетских Хрвата, Бошњака, косовских Албанаца и Монтенегрина кад остану без иједног другог аргумента, а пожеле да "спусте" неког српског саговорника.

Агенда приче је "све су нације вештачке, дакле Војвођани". Каква је то глупост? Ти си Клауде интелектуално на веома завидном нивоу, апсолутно одбијам да прихватим да су за тебе Мађари, Срби и Војвођани на истом степену "вештачкости" и да због тога треба и морају равноправно да се третирају као објективно постојеће нације.

Ne diraj mi Dobricu. Dobrica je bio partizan prvoborac, i veliki Srbin. A ona "izava" nije izjava nego citat iz jednog njegovog romana, gde se glavni junak, partizan, ogorčeno žali na sudbinu svog naroda. U tom momentu ogorčenja taj protagonista ne psuje samo Srbe nego čovečanstvo generalno. Da su se uhvatili tog citata da karakterišu srpski narod je jako glupo. I ne moraš da veruješ. Zar moraš da veruješ, pogotovo u neprijatelja? Ne daj se manipulisati, zasebno ne lažima. Ti si ti. Ti pripadaš jedino Bogu i sebi.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Тражитељ рече

@Dragi Војвођани, тренутно, као јасно дефинисана и политички профилисана несрпска и антисрпска група де факто постоје и њихова генерација је за Србе и српску нацију изгубљена. Као и прва генерација црногорских комуниста, који су прогласили да нису Срби. То су људи који по интернету воде рат против СПЦ, гнушају се Срба ван Војводине и главни штос им је да помињу тракторе и "тракторијаде" у поспрдном контексту, алудирајући на Олују, а склапају савезништва са свим екс-југословенским српским непријатељима и радују се сваком поразу и паду Србије. Оно што је питање јесте, да ли таквој групи треба дати статус нације. По мом мишљењу, то је политичко самоубиство, јер тиме што би им дозволили да прогласе нацију по имену АП Војводине, то је корак да учине оно што су урадили и Црногорци и Бошњаци, који су ретроактивно себи дали име по земљи на којој живе, па после узели да прогоне Србе јер су ту земљу прогласили за своју.

Други разлог је зашто је то погубно јесте - неопходно је спречити да се све национално недефинисане индивидуе по Војводини, а којих има, утапају у ту нову нацију чији су очеви и творци непријатељи Србије. У време СФРЈ, такви су се по држављанству писали као "Југословени". А сад је страшан злочин такве третирати као Србе по држављанству (не и као Србе по етничком пореклу), јер је хегемонистички бити Србин. Глупости.

Ovo je samo tvoje privatno mišljenje. Idi u OUN i pametuj njima. 

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Meni su nacije bzvz koncept. Nepotrebna tvorevina. 

ALI!

To ne znaci da mrzim srbe i srpski narod. Jer je to obicno prvi zakljucak na jednu ovakvu tvrdnju... Svako nek bude sta oce. JEdan zivot imamo. Nemam ja nikakav problem na da postoje  nacije pa neka se identifikuju ljudi sa njima, ali imam problem sa atuomatskom identifikacijom koja pred osobu stavlja vrlo konkretna ocekivanja.

Na primer: Ti si Srbin? E pa onda MORAS da postujes to i to. MORAS da razmisljas ovako i ovako. MORAS da se klanjas ovom konkretnom bogu. MORAS svoj zivot da zivis po unapred utvrdjenim nacionalinim pravilima... Ako samo jednu od tih stavki ne ispunjavas, ne samo da onda nisi Srbin, nego si neprijatlej i mrzitelj Srba.

Kao da ti se u zivot pojavi neka sila koja kaze "e pozdrav. Dobrodosao u postojanje. Ja sam tvoja nacija i vlasnik sam velikog dela tvog zivota. Nemas nikakva prava na taj deo, to je moje i sa tim delom ja radim sta mi je volja ti se tu nista ne pitas"...

NAPOMENA: Ovo sto sam napisao vazi za sve... i za Hrvate i za Aboridzine i za Kazahstance....

Ја се са овим слажем.

Не само као човек и хуманиста, него као и хришћанин који по дефиницији тежи глобалном уједињавању човечанства.

И апсолутно прихватам аргумент вештачког у нацијама, ако ће он бити повод уједињења и ублажавања националних разлика и подељености. Али никако као аргумент да због тога треба оснивати нове идеолошке групе да пале гуме и спречавају прилазе градовима. Пројекат војвођанске нације није фиктивни, он постоји још од предратног (2СР) програма КПЈ, а хрватске и црногорске службе су и те како заинтересоване по том питању и спремне да помогну, што и чине.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Dragi рече

Ne diraj mi Dobricu. Dobrica je bio partizan prvoborac, i veliki Srbin. A ona "izava" nije izjava nego citat iz jednog njegovog romana, gde se glavni junak, partizan, ogorčeno žali na sudbinu svog naroda. U tom momentu ogorčenja taj protagonista ne psuje samo Srbe nego čovečanstvo generalno. Da su se uhvatili tog citata da karakterišu srpski narod je jako glupo. I ne moraš da veruješ. Zar moraš da veruješ, pogotovo u neprijatelja? Ne daj se manipulisati, zasebno ne lažima. Ti si ti. Ti pripadaš jedino Bogu i sebi.

Управо тако. Наводе цитат из устију Ћосићевог лика у роману као изјаву самог Ћосића. Као да неко цитира Његоша, како је "чувена" Његошева изјава била да више вреди један дан (муслиманског) клањања него четири године осењивања знаком крста.

И не дирам Ћосића, само не знам ко га је и када прогласио "оцем српске нације". То је претенциозна и нетачна титула.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Dragi рече

Ovo je samo tvoje privatno mišljenje. Idi u OUN i pametuj njima. 

Па добро, моје приватно мишљење је и да је 1 + 1 = 2, па та тврдња није девалвирана тиме што ја мислим да је тачна. :)

Подели на овим сајтовима

П.С. @Dragi јеси прочитао ту моју поруку до краја? Чини ми се по твом одговору да си на основу прве реченице стекао утисак да браним озакоњење "војвођанске нације"...:unbelieveble:

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Тражитељ рече

И апсолутно прихватам аргумент вештачког у нацијама, ако ће он бити повод уједињења и ублажавања националних разлика и подељености. Али никако као аргумент да због тога треба оснивати нове идеолошке групе да пале гуме и спречавају прилазе градовима.

Pa da. Kad bi svi imali malo opusteniji stav prema ideji o nacijama ne bi ni vojvodjani nesto posebno bil izainteresovani za to. Ali je na zalost vreme takvo da se individualizam ocenjuje kao nesto vrlo pogubno i uteha se nalazi iskljucivo u unapred utvrdjenim zajednicama poput nacija, umesto da ljudi tvore neke nove ideje oko kojih ce se okupljati a koje bi im bile daleko blize jer bi ih sami birali.

I medju vojvodjanima postoje itekako ljudi koji sa podozrenjem gledaju na druge vojvodjane koji bi da se separatisu u jos novih nacija... ljudima je tih gluposti preko glave vise. Oce da zive normalno i dostojanstveno a posto im je to na ovim prostorima oduzeto kao pravo, ovo su sve kolektivne psiholoske reakcije.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Тражитељ рече

П.С. @Dragi јеси прочитао ту моју поруку до краја? Чини ми се по твом одговору да си на основу прве реченице стекао утисак да браним озакоњење "војвођанске нације"...:unbelieveble:

Ja sam u fazonu "ako ocedu da prave nove  nacije neka ih. Meni je to glupo i nepotrebno..."

Подели на овим сајтовима

Ја то можда гледам мало другачије, јер сам и сам одатле и имам пар националних Војвођана и у својој широј фамилији. Зло је то, и то оног, проклетог типа. Горе од набеђених Србенди које на нашој страни праве штету у српско име.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Ja sam u fazonu "ako ocedu da prave nove  nacije neka ih. Meni je to glupo i nepotrebno..."

Ја бих то по оном вицу, где је неко Лалино "Та, ман'те их" схватио као "таман'те их", па их све потаманио... :kriminalac:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...