Jump to content

За све љубитеље пива

Јаков.

Препоручена порука

• Одговори 261
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

До 4 дана до краја поста.

No, mi te male postove nemamo al što se tiče hrane ja jedem tako normalno svaki dan jedanput dnevno 365/dana u godini više od 10 godina unazad i to većinom 70% normalno bezmesnu hranu, a pošto nije ni advent a ni korizma pivo kod nas nije zabranjeno. Dočekaćeš se i ti ne brini, pivo nema noge, neće uteć, stajaće tamo na regalu u hypermarketu gdje i uvijek.  :)

Подели на овим сајтовима

Шала Зајроне за пост и не пијење пива.

Не волим ти ја пиво, већ само пијем цеђено воће и тако те здраве ствари, али без алкохола. И ја сам исто вегетаријанац као и ти.

Nije mi stvarno ni na pamet palo da vi imate taj petrovski post jer kod nas je Petrovo već davno prošlo a da sam to imao na umu ne bi vam to postovao, pričekao bih tih par dana, razumije se. Ja pivo pijem radi tekućina, imam zdravstvene probleme radi kojih mi je vrlo važno imat redovit pitni režim, naročito ljeti na velikim vrućinama Na nesreću se kod mene s većim vrućinama javlja tim veći otpor prema pijenju bilo čega osim kafe pa se onda moram tjerat s tim pivom. Kad je pivo onda se to preživi nekako. :)

Подели на овим сајтовима

Offtopic: Kada se posti ne treba pivo da se pije? Misli ono mislim da nema nikakvih životinjskih sastojaka, a ono što se alkohola tiče, u vinu ima alkohola pa se pije za vreme posta.

Pa sad ja ne znam kako je to u pravoslavnoj Crkvi, koéd nas se pivo pit može i za vrijeme posta ali pod odredjenim uslovima. Umjereno, ne više od 2 čaše po 0.5 litara dnevno tj. jedan litar skupa i ako se radi teško fizički na polju, mišljeno tim u zemljoradnji ili sličnim nekim zanimanjima gdje je važno redovito dopunjavanje tekućina. Ja imam odredjene neurološke probleme sa ravnotežem i tekućine, svejedno kakve su mi potrebno kako bi se ne našao u kolapsu. Kad su velike vrućine, nekad me to privede i u letargiju koja zna trajat par dana, samo ležim ko u bunilu s velikom vrtoglavicom, zlo mi je i jedva da znam za sebe a kamo li da bih hodao ili nešto radio. A to takvo stanje se onda spriječi pravovremenim unošenjem tekućina, ne smijem biti nikada dehidratovan. Samo što ja ne da nemam ni nagon za pijenjem vode već čak i otpor prema tome i meni subjektivno nije nikakav problem nepit ništa skoro cijeli dan i noć a to nije dobro. Radi toga sam i u invalidskoj penziji, ustvari, radi te poremećene ravnoteže. S tim se ja borim još od mladosti ali kako sam stariji to je s tim sve gore.

Подели на овим сајтовима

Pa sad ja ne znam kako je to u pravoslavnoj Crkvi, koéd nas se pivo pit može i za vrijeme posta ali pod odredjenim uslovima. Umjereno, ne više od 2 čaše po 0.5 litara dnevno tj. jedan litar skupa ako se radi teško fizički na polju, mišljeno tim u zemljoradnji ili sličnim nekim zanimanjima gdje je važno redovito dopunjavanje vode. Ja imam odredjene neurološke probleme sa ravnotežem i tekućine, svejedno kakve su mi potrebno kako bi se ne našao u kolapsu. Kad su velike vrućine, nekad me to privede i u letargiju koja zna trajat par dana, samo ležim ko u bunilu i jedva da znam za sebe a kamo li da bi hodao ili nešto radio. A to se onda spriječi pravovremenim unošenjem tekućina, ne smijem biti nikada dehidratovan. Samo što ja ne da nemam ni nagon za pijenjem vode već čak i otpor prema tome i meni nije nikakav problem nepit ništa skoro cijeli dan i noć a to nije dobro.

Čitam sad ovo i ono se skroz pronalazim, kako se tačno zove taj poremeđaj da ga izguglam i da vidim nešto više o njemu.

Подели на овим сајтовима

Мамурлук :)

Da, bio bi to svakako mamurluk kad bih ja bio non-stop pijan i pod utjecajem alkohola nekakvog, ali ni ovdje se za takve stvari ne dobivaju invalidske penzije, u pitanju je nešto sasvim drugo i komplikovanije, na žalost. Ne brinite, češka invalidska ljekarska komisija zna odlično razlikovat mamurluk od poremećaja ravnotežnog ustroja. S mamurlukom doktori ovdje imaju bogatu praksu. A za njega se ne dobiva nikakva penzija već uputnica na antialkoholički tretman i liječenje kod dr. Nešpora.

:)

Подели на овим сајтовима

Čitam sad ovo i ono se skroz pronalazim, kako se tačno zove taj poremeđaj da ga izguglam i da vidim nešto više o njemu.

Pa sad ne znam na šta misliš tačno, ja sam već primjetio tvoj post o random usinanju i budjenju, tj. spavanju. Ako je povezan s vrtoglavicom javi mi se na [email protected] pa ćemo to probrat. Kad ti postavim par pitanja i ti mi odgovoriš na njih mogao bih ti mnogo više o tom reći i bez Googlanja. Za sada neću da te strašim ali mislim da bi mi se što prije trebao javit, bude to u tvojem interesu. Studirao sam i medicinu a i iz svog slučaja znam o takvim stvarima vrlo mnogo.

Подели на овим сајтовима

Evo vratio sam se iz prodavnice, kupio 12 piva Radegast, dobrea cijena bila, smrzavaju se sad tamo, biće brzo, za svaki slučaj sam uzeo već jedno hladno iz frižidera što ih tamo imaju već ohladjena da ne umrem od žedji dok se ona ostala ne ohlade. Sad bismo mogli polako preći k tvrdjoj pivnoj muzici, je li? Sad će to bit visoko konkurentna tema onoj "Pametni slušaju metal" jer ovdje je i pamet i metal i pivo sve zajedno skombinovano - 3 in 1, hahahaha.

Alkehol - Pivečko mý - Pivečko moje orošeno

Big facenew22222222  :pivo:  

Иначе од домаћих највише волим Јеленка а од страних Гинис и Бадвајзер или Будвизер, не знам тачно како се изговара на чешком мада то је немачки израз ако се не варам.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Big facenew22222222  :pivo:  

Иначе од домаћих највише волим Јеленка а од страних Гинис и Бадвајзер или Будвизер, не знам тачно како се изговара на чешком мада то је немачки израз ако се не варам.

Nječmački se izgovara Budvajser bez z. A na češkom je to Budvar.

Tamo kliknite na ANO, jer vas pita je li vam već bilo 18 godina, mladje ne puštaju na sajt:

http://www.budvar.cz/

Подели на овим сајтовима

Врисак генерације - Пивска конверзација

Има и једна права хард-кор пивопијска песма од Директора ал' не бих да је качим, није баш за овај форум. :)

• Волим 1

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Врисак генерације - Пивска конверзација

Има и једна права хард-кор пивопијска песма од Директора ал' не бих да је качим, није баш за овај форум. :)

pa ne moraš je kačit, daj samo naziv, ja ne znam te stvari, pa slučajno možda tamo na You Tube na taj video naidjem, da znam da je to ta, jel de :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...