Jump to content

Нова стварност: вакцина-пасоши

Ćiriličar

Препоручена порука

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Не будали. Ако сам болестан ишао би да се лечим.

Радим од куће, носим маску, дезинфикујем руке, држим дистанцу. Немој да ми пришиваш своја болесничка умишљања.

Ne pravi se blesav, znaš šta sam te pitao. Rekao si da je teror i strahovlada na ono što je Justin napisao o uslovljavanju radnika vakcinom. Pa te pitam, šta bi ti uradio? Ne bi vakcinisao radnike, to smo zaključili, jer je teror. Šta bi uradio, pošto nijedan drugi način ne garantuje da se osoblje i gosti ne razbole? Ili za to da cirkulišu bolesni ili da se bolesni menjaju zdravima, ali to ne menja ništa jer virus nastavlja da cirkuliše. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 287
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 14 минута, obi-wan рече

Nema tu nikakvih vecih problema nego sto ih je bilo kod drugih velikih zaraza, da ne pominjem one najgore.
Svet je u stanju kolektivne paranoje, u kojoj i kakvoj nije bio nikad do sad. Now you do the math.

Inace...

...

Ovde je 1.01%...

ENG-Covid19-broj-zarazenih-SRB-WEB-POSTER-5.2-750x422.jpg.7aee9842bc2603fdb7bb8f7e6d937911.jpg

...

A ovde, kod prvog na listI Perua, je 0.09%...

54733082_7.thumb.png.0554a8555f67958cd756de5b7e12fd71.png

...

Sad.... kome verovati? Ja gledam po svom okruzenju, i sasvim se uklapa u ovo sto npr. kaze ovaj Hopkins grafikon. Stavise, pre pojave bilo koje od vakcina, u vreme oko Bozica kad je bilo jako toplo za to doba i time vrlo pogodno za razvoj i sirenje svih vrsta klica, broj dnevno zarazenih u mom gradu je pao 4x (cetiri puta) u odnosu na znatno hladniju jesen (sa oko 200 na oko 50 dnevno).

Kolektivni imunitet radi svoje. Samo jos ljudi da drze oci otvorene i iskljuce TV na neko vreme.

...

A uopste uzev - panika je savrsen alat za manipulaciju masom. Tesko onom ko to jos nije uvideo.

Da kolektivni imunitet radi svoje ne bismo imali 3,500 od pre nekoliko dana. Rezaražavanje je problem i to što virus nastavlja da cirkuliše, nema to veze ni sa vestima ni paranojoj, maleni zarazni patogen radi svoje i samo par stvari pomaže.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Марек рече

Ne pravi se blesav, znaš šta sam te pitao. Rekao si da je teror i strahovlada na ono što je Justin napisao o uslovljavanju radnika vakcinom. Pa te pitam, šta bi ti uradio? Ne bi vakcinisao radnike, to smo zaključili, jer je teror. Šta bi uradio, pošto nijedan drugi način ne garantuje da se osoblje i gosti ne razbole? Ili za to da cirkulišu bolesni ili da se bolesni menjaju zdravima, ali to ne menja ništa jer virus nastavlja da cirkuliše. 

Никога не бих условљавао послом то сигурно. 

Не гарантује ни вакцина да ћеш остати здрав.

Капираш колико лупетша. Отказ због одлуке о свом физичком и личном интегритету.

Који си ти фанатик.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Марек рече

Da kolektivni imunitet radi svoje ne bismo imali 3,500 od pre nekoliko dana. Rezaražavanje je problem i to što virus nastavlja da cirkuliše, nema to veze ni sa vestima ni paranojoj, maleni zarazni patogen radi svoje i samo par stvari pomaže.

Gde si ti izbrojao 3500? Rekli na televizoru? Tugo jesenja.

Inace, ja mora da sam u nekom specijalnom gradu, cim ovde nema te neke nove masovne zaraze.

U vreme kad sam ja prelezao virus, krajem novembra i pocetkom decembra prosle godine, po citav dan je bila masa ljudi ispred nadlezne ambulante (recimo 40-50, mozda i vise, pa se smenjuju, ali ta neka cifra boravi ispred ceo dan). Sad nema nikog, ili eventualno bude 5-6 ljudi.

Tesko i pretesko onom kome TV oblikuje svest.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Никога не бих условљавао послом то сигурно. 

Не гарантује ни вакцина да ћеш остати здрав.

Капираш колико лупетша. Отказ због одлуке о свом физичком и личном интегритету.

Који си ти фанатик.

Ovim si dokazao koliko lupetaš i zapravo si dokazao da bi rizikovao živote ljudi zbog svog ubeđenja.

Dakle, ti bi pustio da bolesni ljudi rade na prometnom mestu i time zaraze stotine drugih ljudi, neke i fatalno. To je strašno. To je fanatizam koji ne gleda na drugog čoveka.

Imamo dakle osobe koji otvoreno kažu da bi lagano dozvolile da se bolest nesmetano širi i cirkuliše da bi se održao neki samo njima znani ekvilibrijum u okviru njihovih pogleda na svet. Užasno.

I to nije lični i fizički integritet. Ti ugrožavaš fizički i lični integritet svakog čoveka koga zaraziš svojom nemarnošću. Ne kapiram kako tako prostu stvar ne možeš da utuviš sebi u glavu. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Gde si ti izbrojao 3500? Rekli na televizoru? Tugo jesenja.

Inace, ja mora da sam u nekom specijalnom gradu, cim ovde nema te neke nove masovne zaraze.

U vreme kad sam ja prelezao virus, krajem novembra i pocetkom decembra prosle godine, po citav dan je bila masa ljudi ispred nadlezne ambulante (recimo 40-50, mozda i vise, pa se smenjuju, ali ta neka cifra boravi ispred ceo dan). Sad nema nikog, ili eventualno bude 5-6 ljudi.

Tesko i pretesko onom kome TV oblikuje svest.

Ma lažu bre sto posto, nema nijednog. 

Najgori je ovaj "slobodoumni" virus, koji tera ljude u propast. Čuj, ne veruješ televizoru... A statistika se verovatno pravi na televizoru isto.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Марек рече

Ma lažu bre sto posto, nema nijednog. 

Najgori je ovaj "slobodoumni" virus, koji tera ljude u propast. Čuj, ne veruješ televizoru... A statistika se verovatno pravi na televizoru isto.

Mene neces da se otarasis bacanjem prasine u oci i tim bzvznim adhominem provalama. Odavno sam poznat na forumu kao uporan i izrazito tezak i neprijatan sagovornik. Nego, da nastavimo sa pricom.

1) Niko nije rekao da nema nijednog, nego koliko ih u stvari ima.
2) Ajmo nazad na %-te -> ne objasni mi malopre onaj podatak sa Hopkinsa, i koga (bre!) oni to lazu??
3) I kako to sme da se slaze sa ovim sto vidim oko sebe?
4) I kako to kod mene u gradu nema te neke gomile novozarazenih? Gde se kriju??

I da ponovim - prelezao sam virus, sto kazem, kazem iz direktnog i licnog iskustva i gledanja.
I iz druzenja sa pravim lekarima, takodje.

...

A sto se vakcina tice, da budemo i tu dosledni - doktorka s kojom se druzim mi je posvedocila da su sve do sad koje je dala bile kineske, kao i da ona kod svojih pacijenata do sad nije zabelezila nikakav nepozeljan efekat.

Jedino stvarno ruzno u tome je sto nas je nasa vlast potpisala da budemo ta tzv. 3. faza ispitivanja, tj. da budemo zamorcici, zajedno sa svetskim velesilama kao sto je Pakistan. I tako su se jos jednom popiskili na nase ljudsko dostojanstvo. Hvala im na tome, na zalost - nisu nas iznenadili. Uzgred, to bi bio jedan od hiljada razloga zasto im mnogi nista ne veruju.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Meni nije baš jasna drama oko kovid pasoša kad je u pitanju samo olakšica za vakcinisane... jer restrikcije za putovanje i sad postoje u vidu PCR testova i izolacije... ovim kovid-pasošima će se samo pojednostaviti stvari za vakcinisane...

Ili sam nešto propustio?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Марек рече

Ovim si dokazao koliko lupetaš i zapravo si dokazao da bi rizikovao živote ljudi zbog svog ubeđenja.

Dakle, ti bi pustio da bolesni ljudi rade na prometnom mestu i time zaraze stotine drugih ljudi, neke i fatalno. To je strašno. To je fanatizam koji ne gleda na drugog čoveka.

Imamo dakle osobe koji otvoreno kažu da bi lagano dozvolile da se bolest nesmetano širi i cirkuliše da bi se održao neki samo njima znani ekvilibrijum u okviru njihovih pogleda na svet. Užasno.

I to nije lični i fizički integritet. Ti ugrožavaš fizički i lični integritet svakog čoveka koga zaraziš svojom nemarnošću. Ne kapiram kako tako prostu stvar ne možeš da utuviš sebi u glavu. 

Ти си најобичнији фанатик. Лечи се брате.

Не не бих допустио. Маска, дистанца. Ако имаш симптоме не долазиш. Сулудо је да се здрави третирају као болесни. Исто као што је сулудо понашати се као да вируса нема.

Гебелс би ти позавидео фанатиче.

Да јесте. Али ти си се истог давно одрекао нажалост.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Uzgred, to bi bio jedan od hiljada razloga zasto im mnogi nista ne veruju.

И ово овим фанатицим и поклоницима Званичности не можеш објаснити.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Avocado рече

Meni nije baš jasna drama oko kovid pasoša kad je u pitanju samo olakšica za vakcinisane... jer restrikcije za putovanje i sad postoje u vidu PCR testova i izolacije... ovim kovid-pasošima će se samo pojednostaviti stvari za vakcinisane...

Ili sam nešto propustio?

Dobro, imajmo u vidu da je temu je zapoceo nas dobri Ciro, tako da... :pivo:

Ja sam, inace, malo usetao da drmam kaFeze. :smeh1:

• Радостан 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вилер Текс рече

Ово је јасан атак на слободу и право одлучивања. Ко жели да се вакцинише, слободно. Ко не жели слободно

Koliko sam upoznat vakcina se u svim drzavama obavlja po principu slobodnog izbora, predpostavljam da nije bilo zakonskog osnova da se nametna prisilna vakcinacija.

Na nekim temama ranije smo nesto raspravljali o tome (mislim da je bilo povodom toga kada je bilo zabranjeno okupljanje u crkvama za Vaskr) da li moze da se ukine pravo na slobodu veroispovesti i zaista postoji u Ustavu da se jamci sloboda veroispovesti i praktikovanje vere, ali se takodje navodi da se moze u odredjenim situacijama i ograniciti ovo pravo, ali samo nekim (novim?) zakonom, i jedno od ogranicenja jeste i radi zastite zdravlja ljudi.

http://mojustav.rs/category/ljudska-i-manjinska-prava-i-slobode/clan-43-sloboda-misli/

Sad, ne znam tacno zasto recimo ta mogucnost nije primenjena i na obavezno primanje vakcine kroz neki zakonski akt. Predpostavljam da nije bas tako jednostavno pravno i zakonski ograniciti one clanove u Ustavu koji daju pravo na slobodu veroispovesti. Recimo ovde ima bas nesto o tom ogranicavanju prava na veroispovest i koliko moze da bude komplikovano zakonski to sprovesti :

https://rm.coe.int/zastita-prava-na-slobodu-misli-savesti-i-veroispovesti-u-okviru-evrops/1680933a72

Opet recimo citam da u Ustavu stoji u clanu 202., da u ratu i vanrednim situacijama mogu da postoje ogranicenja od odredjenih prava po Ustavu, ali se opet izuzimaju prava zajamcena u 43.clanu koji govori o pravu na slobodu veroispovesti i praktikovanju.

http://mojustav.rs/clan-202-odstupanja-od-ljudskih-i-manjinskih-prava-u-vanrednom-i-ratnom-stanju-2/

Znaci, ako su vakcine vec po slobodi izbora, onda ostaje glavno pitanje da li onda moze da se nekim dodatnim odlukama ogranicavati pravo na slobodu kretanja onih koji nisu primili vakcinu na osnovu slobode izbora i samim time zar ta sloboda izbora ne znaci da se ne moze nekome ograniciti i sloboda kretanja, da li su te dve stvari povezane, sloboda vakcinisanja i ogranicava kretanja, zasto onda slobodna vakcina, zasto nisu odmah nekim zakonom propisali obaveznu vakcinaciju i ovako opet imamo kao slobodu vakcina, ali i opet se kaznjavaju slobodom kretanja oni koji su slobodno primili vakcinu,.... deluje pomalo nelogicno.

Tj. kako onda mogu zakonski da pravdaju zabranu kretanja onome koji je primio slobodno vakcinu jer nisu mogli nekim zakonom da propisu obaveznu vakcinaciju. Onda ispada da je to cisto politicka odluka, kao sto je Merkel najavila.

Подели на овим сајтовима

@Avocado

I inace - ako gledamo samo na ovaj korak sad, tesko ce neko da nadje neku jasnu zamerku. Ali mi nismo ovde od juce, nismo se doselili sa Alfa Kentaure prosle godine, znamo ko i sta radi i zluradi po svetu ovih godina, jer smo to i na svojoj kozi osetili.

E ja sam se malo usredsredio na taj opsti aspekt, tj. na zloupotrebe svega i svacega.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

И ово овим фанатицим и поклоницима Званичности не можеш објаснити.

Dobro, nema potrebe za teskim recima. Ipak smo hriscani, pa tako i da se drzimo.
"Da vam reci budu blage, a argumenti jaki", kako je to znao lepo da kaze nas veliki i sjajni Pavle.

:)

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, obi-wan рече

Kada mi je majka bila zarazena kovidom negde u avgustu prosle godine ispred kovid ambulante u smederevu je bilo slicno ljudi 30 - 50 i to u vecernjim satima, sada kada kao ima vise testiranih prosao bas ispred ambulante isto mnogo manje ljudi, a po svim parametrima trebalo bi da bude mnogo vise na testiranju.

Eventualno ako ima u nekim gradovima vise testiranih nego ranije.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...