obi-wan Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 Управо сада, Bokisd рече Kada mi je majka bila zarazena kovidom negde u avgustu prosle godine ispred kovid ambulante u smederevu je bilo slicno ljudi 30 - 50 i to u vecernjim satima, sada kada kao ima vise testiranih prosao bas ispred ambulante isto mnogo manje ljudi, a po svim parametrima trebalo bi da bude mnogo vise na testiranju. Eventualno ako ima u nekim gradovima vise testiranih nego ranije. Ja pratim moj grad, i ovo sto trube sad blage veze nema sa stvarnoscu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марек Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 пре 4 минута, obi-wan рече Mene neces da se otarasis bacanjem prasine u oci i tim bzvznim adhominem provalama. Odavno sam poznat na forumu kao uporan i izrazito tezak i neprijatan sagovornik. Nego, da nastavimo sa pricom. 1) Niko nije rekao da nema nijednog, nego koliko ih u stvari ima. 2) Ajmo nazad na %-te ->ne objasni mi malopre onaj podatak sa Hopkinsa, i koga (bre!) oni to lazu?? 3) I kako to kod mene u gradu nema te neke gomile novozarazenih? Gde se kriju?? I da ponovim - prelezao sam virus, sto kazem, kazem iz direktnog i licnog iskustva i gledanja. ... A sto se vakcina tice, da budemo i tu dosledni - doktorka s kojom se druzim mi je posvedocila da su sve do sad koje je dala bile kineske, kao i da ona kod svojih pacijenata do sad nije zabelezila nikakav nepozeljan efekat. Jedino stvarno ruzno u tome je sto nas je nasa vlast potpisala da budemo ta tzv. 3. faza ispitivanja, tj. da budemo zamorcici, zajedno sa svetskim velesilama kao sto je Pakistan. I tako su se jos jednom popiskili na nase ljudsko dostojanstvo. Hvala im na tome, na zalost - nisu nas iznenadili. Uzgred, to bi bio jedan od hiljada razloga zasto im mnogi nista ne veruju. O, ne, ne bacam prašinu o oči, jedva čekam neku argumentovanu raspravu, ali uskraćujete mi to zadovoljstvo ovim ničim potkrepljenim izjavama, čuj "REKLI NA TELEVIZORU ZNAČI NIJE ISTINA" 😁 Nego, da odgovorim. U vezi Hopkinsa, da vidimo šta kaže Hopkins. Evo sajta Mortality Analyses - Johns Hopkins Coronavirus Resource Center CORONAVIRUS.JHU.EDU How does mortality differ across countries? Examining the number of deaths per confirmed case... Evo i par screenshotova, da vidimo Kao što vidimo, od Meksika u kom procenti idu do 8,9% do nekih država u kojima je između 1 i 4 u proseku. Pa reci šta misliš o tome. Što se tiče toga šta TI VIDIŠ u svom mestu što se tiče brojs obolelih, to apsolutno ne menja ništa, možda se zaista u tvom mestu smanjuje broj obolelih, možda je to tvoj utisak, ali evo, u mom mestu na primer broj raste, što se poodudara sa vizuelnim stanjem na terenu, ispred kovid ambulante svaki dan puno ljudi, kao i ispred kovid bolnice u kojoj se radi dalja dijagnostika. Ne znam na osnovu čega možeš da tvrdiš da "televizor laže" na osnovi toga što se dešava u tvojoj blizini. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 пре 9 минута, obi-wan рече Dobro, nema potrebe za teskim recima. Ipak smo hriscani, pa tako i da se drzimo. "Da vam reci budu blage, a argumenti jaki", kako je to znao lepo da kaze nas veliki i sjajni Pavle. Слажем се ал испуњавам за сада. Тешко ми је суздржати се кад видим да се хришћани залажу и за то да људи остају без посла због сумњивих системских одлука. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 Управо сада, obi-wan рече Ja pratim moj grad, i ovo sto trube sad blage veze nema sa stvarnoscu. Recimo, ja sam prilicno uveren da sam prelezao koronu i sad nisam ispratio koliko sam onda imun na eventualnu zarazu (ako neko moze da mi kaze) i ako postoji imunizacija onih koji su na 'nogama' prelezali koronu onda sigurno ima dosta ljudi koji su samim time postali imuni (imam jos par ljudi iz mog okruzenja koji takodje misle da su prelezali koronu) i ne treba im trenutno vakcina i onda postoje sanse za veci grupni imunitet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марек Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 @Bokisd Preležan kovid ne znači imunitet. Obično što su slabiji simptomi manji je titar antitela. Mada, naravno, nema pravila, da se ne nakači sad neko ko je preležao bez simptoma i ima imunitet. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 пре 20 минута, Марек рече Što se tiče toga šta TI VIDIŠ u svom mestu što se tiče brojs obolelih, to apsolutno ne menja ništa Aha, znaci mi smo ipak specijalni. Tacno sam znao. Nego Hopkins... Ti otprilike `oces da kazes da su podaci iz avgusta lazni?? Jer, valjda ti je jasno da i to ulazi u ukupan prosek, a tamo je 0.09% za Peru koji je na prvom mestu. Znaci, imamo statistike za neki period, pa za drugi, pa za treci, pa onda suma i prosek. Evo ti podataka za SAD. Nadam se da znas procentualni racun. ... Alias, ovo gore daje 0.78% preminulih za SAD. Sasvim su slicni procenti za Evropu, s tim da je u Evropi broj bio povoljniji nego u SAD, kad sam zadnji put gledao. Uglavnom, sve je to manje od 1%, a i Srbija otprilike ulazi u te cifre, jer je manje od 1%. Izvor je Hopkins. https://coronavirus.jhu.edu/map.html A ako sam ja slucajno pogresno razumeo, pa "global deaths" nije za SAD nego za ceo svet (bas "global"), onda procenti jos znatnije padaju i sa ovom brojkom dolaze na 0.032%. Ako pak ovo jeste broj za SAD, onda je gorerecenih 0.78%. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Фебруар 28, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 пре 9 минута, Bokisd рече Recimo, ja sam prilicno uveren da sam prelezao koronu i sad nisam ispratio koliko sam onda imun na eventualnu zarazu (ako neko moze da mi kaze) i ako postoji imunizacija onih koji su na 'nogama' prelezali koronu onda sigurno ima dosta ljudi koji su samim time postali imuni (imam jos par ljudi iz mog okruzenja koji takodje misle da su prelezali koronu) i ne treba im trenutno vakcina i onda postoje sanse za veci grupni imunitet. To mozes lako da proveris (za sebe) onim krvnim testom na antitela. Moji drugari neki radili, sto nisu imali nikakav simptom, nego provere radi, i puni su k`o brod. Србољуб+ and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 пре 24 минута, obi-wan рече @Avocado I inace - ako gledamo samo na ovaj korak sad, tesko ce neko da nadje neku jasnu zamerku. Ali mi nismo ovde od juce, nismo se doselili sa Alfa Kentaure prosle godine, znamo ko i sta radi i zluradi po svetu ovih godina, jer smo to i na svojoj kozi osetili. E ja sam se malo usredsredio na taj opsti aspekt, tj. na zloupotrebe svega i svacega. Samo udri... ni meni se ne dopada kako se lako nameću razne mere... i opravdane i neopravdane... Jedino što kovid pasoši nemaju veze sa tim... tačnije imaju ali za EU... a nama i onako trebaju pcr testovi da uđemo u neku od zemalja EU, tako da će ovo biti samo olakšica... obi-wan, Paradoksologija and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 @Avocado E, baci pogled ovde, ne bilo ti zapovedjeno. Nije mi bas jasno - na slici je karta sveta, ociglegno, da li se po tebi "global deaths" ovde odnosi na ceo svet ili samo (ukupno) na SAD? Kako duze gledam, sve mi se vise cini da je to za ceo svet. Ako je ceo svet, onda je procenat smrtnosti 0.032%, ako je za SAD onda je 0.78%. https://coronavirus.jhu.edu/map.html ... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Фебруар 28, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 пре 6 минута, obi-wan рече @Avocado E, baci pogled ovde, ne bilo ti zapovedjeno. Nije mi bas jasno - na slici je karta sveta, ociglegno, da li se po tebi "global deaths" ovde odnosi na ceo svet ili samo (ukupno) na SAD? Kako duze gledam, sve mi se vise cini da je to za ceo svet. Ako je ceo svet, onda je procenat smrtnosti 0.032%, ako je za SAD onda je 0.78%. https://coronavirus.jhu.edu/map.html ... Za ceo svet... samo ne znam kako si dobio taj procenat... 2,5/114*100= 2,19% (Zaokružih malo) Марек је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марек Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 пре 5 минута, obi-wan рече Aha, znaci mi smo ipak specijalni. Tacno sam znao. Nego Hopkins... Ti otprilike `oces da kazes da su podaci iz avgusta lazni?? Jer, valjda ti je jasno da ove nove i to ulazi u ukupan prosek, a tamo je 0.09% za Peru koji je na prvom mestu. Znaci, imamo statistike za neki period, pa za drugi, pa za treci, pa onda suma i prosel. Evo ti podataka na globalnom nivou. Nadam se da znas procentualni racun. ... Alias, ovo gore daje 0.78% preminulih za SAD. Sasvim su slicni procenti za Evropu, s tim da je u Evropi broj bio povoljniji nego u SAD, kad sam zadnji put gledao. Uglavnom, sve je to manje od 1%, a i Srbija otprilike ulazi u te cifre, jer je manje od 1%. Izvor je Hopkins. https://coronavirus.jhu.edu/map.html A ako sam ja slucajno pogresno razumeo, pa "global deaths" nije za SAD nego za ceo svet (bas "global"), onda procenti jos znatnije padaju i sa ovom brojkom dolaze na 0.032%. Ako pak ovo jeste broj za SAD, onda je gorerecenih 0.78%. Ne znam odakle kopaš ove procente kad ti lepo piše za svaku zemlju tačan broj zaraženih i preminulih i procenti. Kakvih 0,78% za SAD, kakav procentni račun, imaš tabelu prostu kao pasulj. 😨 Mortality Analyses - Johns Hopkins Coronavirus Resource Center CORONAVIRUS.JHU.EDU How does mortality differ across countries? Examining the number of deaths per confirmed case... http://www.worldometers.info/img/worldometers-fb.jpg United States Coronavirus: 29,203,913 Cases and 524,690 Deaths - Worldometer WWW.WORLDOMETERS.INFO United States Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day... 29 mil.zaraženih od početka epidemije, od toga 20 mil. slučajeva koji su "zatvoreni" (pacijent nije pozitivan više ili je preminuo), 524 hiljade mrtvih, ne znam šta nije jasno. Objasni mi gde si našao ove tvoje procente. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марек Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 пре 1 минут, Avocado рече Za ceo svet... samo ne znam kako si dobio taj procenat... 2,5/114*100= 2,19% Zato što je, kao i svi koji pokušavaju da opovrgnu, najverovatnije izbacio par važnih promenljivih u računanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 28, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2021 пре 6 минута, Марек рече Zato što je, kao i svi koji pokušavaju da opovrgnu, najverovatnije izbacio par važnih promenljivih u računanju. Nije Obi u tom fazonu... obi-wan and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука