Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 37 минута, sanja84 рече

POgledala sam još jednom film. Seam se kao dete kad smo čitali kao lektiru onu pesmu jama. Uvek sam se pitala kako su mogli da budu ljudi mirni kao ovce i da idu na klanje. NIsam se slagala sa tim. Što se nisu pobunili, kad će svejedno umreti. Sad sa ovim godinama, malo bolje razumem.

Poema Jama je pisana za vreme komunizma, tako da nisu pomenuti Srbi da su stradali od Hrvata.. Naime, može da se kaže da su Jevreji stradali  od Nemaca, Jermeni od Turaka ali ne i Srbi od Hrvata...Isto su pitali kako su Jevreji mogli mirno da idu u gasne komore...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Božena рече

Poema Jama je pisana za vreme komunizma, tako da nisu pomenuti Srbi da su stradali od Hrvata...|Naime, može da se kaže da su Jevreji stradali od Nemaca, Jermeni od Turaka, ali ne i Srbi od Hrvata

a to je bitno zato što...?

pred Gospodom nema Srba  i Hrvata. Samo mi čoveci.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Božena рече

@sanja84  Vidim... na ovm forumu ateista i komunjara ćer dotle

a ima i tolikih nacionalista na pravoslavnom forumu, da im je zamisli stara religija u Srba interesantnija od Hrišćanstva...izvini morala sam to da kažem...Golicalo me je mesecima....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, sanja84 рече

a ima i tolikih nacionalista na pravoslavnom forumu, da im je zamisli stara religija u Srba interesantnija od Hrišćanstva...izvini morala sam to da kažem...Golicalo me je mesecima....

Kad nemaš nacionalizma kao da nemaš imuniteta, a stara religija Srba je danas zaogrnuta pravoslavljem, i meni to zanimljivo...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, sanja84 рече

izvini...ja i dalje smatram da smo isti narod sa Hrvatima i muslimanima...samo nam je vera različita..i ako pljuješ po njima. pljuješ i po svemu našem.

Možda smo nekad bili isti narod, vera nije 'samo', gde sam ja to pljunula po bilo kome? I šta je s vama? Otkako je film ugledao svetlost dana odmah je počelo da Srbi mrze Hrvate i tome slično...Pustite Srbe da gledaju film i da naglas zaplaču

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Božena рече

Možda smo nekad bili isti narod, vera nije 'samo', gde sam ja to pljunula po bilo kome? I šta je s vama? Otkako je film ugledao svetlost dana odmah je počelo da Srbi mrze Hrvate i tome slično...Pustite Srbe da gledaju film i da naglas zaplaču

Не мрзе Срби, мрзиш ти... 

Подели на овим сајтовима

Одгледала сам филм.МОгу само рећи...овакав филм је одавно требао да се деси. Своју мисију је одрадио и одрађује. Све остало је мање битно, а  ипак је одлично  (уметничка вредност, глума, фотографија, музика и остало приде) . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, sanja84 рече

a to je bitno zato što...?

pred Gospodom nema Srba  i Hrvata. Samo mi čoveci.

Нема пред Господом, али Господ не оснива логоре! Битно је било Павелићу, битно Туђману и битно ће бити неком новом. Зато је битно да нас опет не кољу! како није битно? Као кад би рекла на судуу: ма нема везе ко је убица, битно да жртва иде у Рај.

Мани сентиш, селе, овде се ради о адским силама које се пројављују кроз НЕљуде.

Подели на овим сајтовима

Предлог @Дејан да споји теме. Ја сам отворио тему да би истакао линк за филм, јер док је текла претходна није био окачен ја јутјуб...не са овом резолуцијом.

Ако хочеш споји, и стави на полетак линк, или овај или неки други има их сада неколико.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...