Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, cloudking рече

"film nije tema" 

Odnosilo se na Quo vadis, Aida?, jer je tema Dara iz Jasenovca, preko koje ti pokušavaš onako usput da nas neistomišljenike optužiš da smo nacionalisti, koji nemamo pojma i bavimo se propagandom a da i svoj identitet zasnivamo na mučeništvu. To se dešava ovdi :D

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, J_a_n_a рече

Odnosilo se na Quo vadis, Aida?, jer je tema Dara iz Jasenovca, preko koje ti pokušavaš onako usput da nas neistomišljenike optužiš da smo nacionalisti, koji nemamo pojma i bavimo se propagandom a da i svoj identitet zasnivamo na mučeništvu. To se dešava ovdi :D

U pravu si.

Ono sto jeste tema je zasto "Dara" NIJE prosla selekciju. Moje stanoviste je da to ne mozemo ni da znamo ni da komentairsemo dok ne pogledamo film a vase je da "nema potrebe da se gleda film sve se zna- to je visoka geopolitika, kapitalisticka indoktirnacija, ustaska propagnada i mrznja prema srbima i zatyo film nije proso"

:)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, uomo del Ve.Te. рече

Ево шта раде плађеници Срби, само два примера:

1. Жена целу емисију понавља како се ми Срби требамо суочити са нечим и  ту мантру Запад понавља од 90тих...

Наравно, не слажем се са том женом, за Нову одавно говорим да је непријатељска, а редитељка Јасмила Жбанић се бави пропагандом.

Али истина је да ми, Срби, треба да се суочимо са Сребреницом, јер осцилирамо између апсолутне незаинтересованости и поклоничког односа. Бошњаци не капирају да ако то није био геноцид, то не значи да неко негира злочин, а ни ми баш не капирамо да чињеница да заиста није био геноцид не значи да тамо неко ипак није на правди Бога побио неке људе. Тај вид суочавања мора да постоји - убиство је убиство, а то што жртве нису били сакупљени пастири са ливада који су чували овце и мирисали пољско цвеће, већ мобилисани чланови непријатељске војске, не значи да убиство није убиство. Чак и ако се лишимо сентименталности према побијеним људима за које знамо да би сутрадан пуцали на наше војнике, мислим да тежиште нашег гнева треба да се бар делимично пребаци са Бошњака и бошњачке пропаганде на људе из наших редова који су одговорни за ту срамоту, који су наредили масовна стрељања и који су у томе учествовали испаљујући метке. Ништа се не би изгубило да су ти људи сачувани у заробљеништву за неке будуће размене и уредно пописани, именом и презименом, један по један, па да се зна да ли их је било 1.500 или 8.000, а не да се сада довлаче и лешеви са разних других ратишта и пишу у сребреничке жртве. Мене запањује да нико осим Шешеља на нашој страни није тако размишљао о овоме и да смо чекали 10 година да Бошњаци крену да стварају мит о Сребреници, уместо да смо сами о томе наглас говорили и именом и презименом објавили ко је одговоран.

Резултат видимо: кад се каже "геноцид на Балкану", мисли се на Сребреницу, а био је и тамо неки Јасеновац, али ти зли Срби политизују ту причу како би правили Велику Србију. :0426_feel:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Moje stanoviste je da to ne mozemo ni da znamo ni da komentairsemo dok ne pogledamo film a vase je da "nema potrebe da se gleda film sve se zna- to je visoka geopolitika, kapitalisticka indoktirnacija, ustaska propagnada i mrznja prema srbima i zatyo film nije proso"

Baš mi je drago što sam te podsetila na činjenicu da je važno odgledati film pa kometarisati :D

Inače niko nije rekao ovo što si sada napisao.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, J_a_n_a рече

Baš mi je drago što sam te podsetila na činjenicu da je važno odgledati film pa kometarisati 

Haha jel ovo neki pokusaj humora?

Pa sve vreme pricam da treba film da se pogleda pre nego sto se rasire krila naciJonalizma i mucenistva i pre nego sto se osude svi koji su se drznuli da ga ne uvrste u program festivala.

пре 6 минута, J_a_n_a рече

Inače niko nije rekao ovo što si sada napisao.

Jok ja se ovde raspravljam sa duhovima koji ne postoje :D 

Ajde idi pitaj srbendu i vilera jel i oni misle da prvo treba da se pogleda film pa onda da se komentarisu odluke festivala :D

Ne stvarno... ovde je neko defintivno na nekim drogama :D  

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, J_a_n_a рече

Odnosilo se na Quo vadis, Aida?

Код тог филма ме највише боли што главне улоге, мајке Аиде (да ли то име постоји уопште код наших муслимана, или су га намерно изабрали да звучи "европски"?) и Ратка Младића, тумачи одличан српски глумачки пар, Јасна и Борис Исаковић.

Поготово је Борис Исаковић феноменалан и ја разумем да је глумачки позив тежак и да се тезге не одбијају тек тако, поготово јер су ово двоје код нас неправедно запостављени, али не могу да прежалим што они својим уметничким даром, талентом и сензибилитетом неће на виши ниво подићи само овај филм, него и причу коју Сарајево жели да прогура. Плус што ће редитељска машинерија моћи да каже "Ово није пропагандни филм, па погледајте, главне улоге нам глуме српски глумци, чак не из БиХ, него из Србије".

А пословично одвратни Емир Хађ'хаф'спеговић, наравно, себи је наменио улогу неког разулареног српског официра, који је после рата угледан грађанин Републике Српске. joooj

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

U pravu si.

Ono sto jeste tema je zasto "Dara" NIJE prosla selekciju. Moje stanoviste je da to ne mozemo ni da znamo ni da komentairsemo dok ne pogledamo film a vase je da "nema potrebe da se gleda film sve se zna- to je visoka geopolitika, kapitalisticka indoktirnacija, ustaska propagnada i mrznja prema srbima i zatyo film nije proso"

:)

Pogledaj sta kaze Gaga Antonijevic. Okacio sam ti njegov interviju u odgovoru nekom predhodnom. Kaze uprosteno jer nije politicki korektan. Znaci ideoloski. I to svi znaju. To je tema o kojo ne sme da se govori jer njome se rusi narativ o Srbima kao losim momcima.

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Тражитељ рече

Код тог филма ме највише боли што главне улоге, мајке Аиде (да ли то име постоји уопште код наших муслимана, или су га намерно изабрали да звучи "европски"?) и Ратка Младића, тумачи одличан српски глумачки пар, Јасна и Борис Исаковић.

То и јесте "нечији" циљ.... да потврде теорију како су Срби у стварности а и у филму ти о којим они говоре....кад би хрват или муслиман пристао на такву неку улогу али у нашим филмовима.... НИКАД

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

Priznajem da sam odavno napustio taj ideal da cu ikada biti u mogucnosti da razumem ono sto pricaju naciJonalisiti i slicni unistitelji srpskog identieta...

Zato sam digo ruke od tog jalovog zanata i sad samo podjebavam... a sta cu drugo? Da pricam s vama vodjen logikom i razumom? Ha... dobra fora. Volim kad sam sebe nasmejem :D 

Ено су ти Соња Бисерко, Наташа Кандић, Жене у црном, Чедомир Јовановић и други сатрапи па са њима разговарај, сигурно ће те лако наћи разумно-логички заједнички језик. Мени твоје оптужбе ништа не значе, никада нисам мрзео друге народе или нације нити идеализујем наше али жртве жалим у свим народима.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, uomo del Ve.Te. рече

То и јесте "нечији" циљ.... да потврде теорију како су Срби у стварности а и у филму ти о којим они говоре....кад би хрват или муслиман пристао на такву неку улогу али у нашим филмовима.... НИКАД

Naravno da ne bi pristali nikada! I ne samo da ne bi pristali, nego kada bi se to dogodilo bili bi izloženi takvom pritisku svoje javnosti da više nikada ne bi dobili ni jednu ulogu u bilo kom filmu, a ulicom ne bi mogli da prodju da ih neko ne pljune. 
Mi smo u svojoj lažnoj demokratiji i lažnoj toleranciji zasnovanoj na ničemu, obezvredjenoj od bilo kojih vrednosti, moralnih normi i bez trunke nacionalne strategije - toliko pali da ne znamo više gde je dno. 
Oni su dno dna  i to treba reći, bez obzira na to što su dobri glumci, čak baš zbog toga. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вилер Текс рече

Pogledaj sta kaze Gaga Antonijevic. Okacio sam ti njegov interviju u odgovoru nekom predhodnom. Kaze uprosteno jer nije politicki korektan. Znaci ideoloski. I to svi znaju. To je tema o kojo ne sme da se govori jer njome se rusi narativ o Srbima kao losim momcima.

A Gaga jel gledo film?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, uomo del Ve.Te. рече

Ciji cilj? Ajmo malo konkretno, batalite s tim teorijama zavere "neko tamo" "oni" "mocnici"...

Ko be bate? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Просечан србенда рече

али жртве жалим у свим народима.

Osim u Srebrenici... Oni su to zasluzili jer je to bila samo osveta a ne genocid? ;)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Просечан србенда рече

Ено су ти Соња Бисерко, Наташа Кандић, Жене у црном, Чедомир Јовановић и други сатрапи

Eno ti ih tebi Goran Davidovic Firer, Pavle Bihali i Miroljub Petrovic pa s njima vaspostavljaj novi svetski srpski poredak :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...