Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 20 минута, Вилер Текс рече

И ја уочавам образац понашања код тебе који је сличан свим апатридима и урбаноидима. 

Ovo je valjda trebalo da budu uvrede? :)

Sta mislis, sad kad si pogledao film. Jel jeste bio za oskara?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, sanja84 рече

razumljivo, ali istina jeste da se film sastoji samo od ubijanja..što je u suštini i rađeno po istinitoj priči...

Поента филма је да се прикаже ужас логора кроз причу једне девојчице. И многи од ових што траже техничке замерке су чисти антисрби само не смеју на ову тему јасно то да кажу а остатак је просто тип људи чисто потрошачког "ја очекујем да филм буде...." менталитета. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Марек рече

Nije urađen iz perspektive deteta jer prikazuje događaje mimo detetove pažnje i vidokruga. Možda je dete glavna uloga ali POV nije sktriktno njen, a to se najbolje vidi po tome što ona nije narator filma, nemamo njenu interpretaciju događaja kroz naraciju.

A zamisli kolko bi bilo dobro da se ceo film uradi kao deciji POV!

Jos ako si egzibicionista i malo cuknut reditelj pa ceo film uradis u jednom neprekidnom kadru! Brrrr

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ćiriličar рече

Такође сматрам, да овакве теме не треба да се обрађују метафорично ни у којем сгменту, већ буквално!

Onda ne moze da se napravi film. Moze dokumentarac, oni mogu da budu bukvalni.

пре 25 минута, Ćiriličar рече

Филм о јасеновцу треба и мора да буде макар у рангу "Шиндерове листе"

Sindlerova lista nije bukvalna. Jer je igrani film. Nije dokumentarac.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Вилер Текс рече

. И многи од ових што траже техничке замерке су чисти антисрби

strasno...

Ovako razmisljaju ljudi koji pocunju ratove i cine zverstva koja su uvek "opravdana".

Ovo je srednjevekovni mentalitet koji samo edukacijom i obrazovanjem moze da se izleci. Samo bez zavaravanja radi se o kancerogenom problemu koji nece nestati tek tako.

Imamo mi jos buducih ratova da se bojimo. Nije ovo jos uvek gotovo...

Glupi ljudi koji ne umeju da naprave razliku izmedju istorijskog dogadjaja i igranog filma su normalni. Samo je trenutna ljudska civilizacija takva da se oni osecaju kao individue cije misljenje takodje nosi neku tezinu. Ne nosi. To je anticiviliziacijsko, neobrazovano jedenje govana. Kao seljaci pred seoskom zadrugom dok se nalevaju pivom i bistre svecku politiku, samo sto sad ti isti ljudi imaju sredstva sirenja mnjenja u svojim rukama. Nista vise...

Подели на овим сајтовима

@cloudking Е, ајд' олади...ок? Знам да си "стручњак" за фармакологију и осталих 98 зарез 36 "струка", да читаш дневно 12 и по начних радова...али немој са мном о уметности и тологији, плиз. Посебно сецкајући контекст.

Метафоре у смислу летећих невеста од Костурице. Како ћеш докучити конвертитство без метафоре? Тако што ћеш навести родослов Лубурића и крвну групу? мани ме молим те...одговарај на контекст или ћуту. Пажњу можеш привући на милион други начина, нормалнијих.

Мел Гипсон је урадио филм о Господу, али тај филм буду у човеку бес, скоро позив на освету неку...Спилбергова девојчица је једина у бојама, наравно да је то метафора. Али филм по себи је "буквалан", јасно говори штта је и како је било. У том смислу помињем буквалност и метафоричност. Ти наравно и да оћеш не можеш да схватиш нешто него са становишта "анти"...у тебе је све "анти".

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

@cloudking Е, ајд' олади...ок? Знам да си "стручњак" за фармакологију и осталих 98 зарез 36 "струка", да читаш дневно 12 и по начних радова...али немој са мном о уметности и тологији, плиз. Посебно сецкајући контекст.

Метафоре у смислу летећих невеста од Костурице. Како ћеш докучити конвертитство без метафоре? Тако што ћеш навести родослов Лубурића и крвну групу? мани ме молим те...одговарај на контекст или ћуту. Пажњу можеш привући на милион други начина, нормалнијих.

Мел Гипсон је урадио филм о Господу, али тај филм буду у човеку бес, скоро позив на освету неку...Спилбергова девојчица је једина у бојама, наравно да је то метафора. Али филм по себи је "буквалан", јасно говори штта је и како је било. У том смислу помињем буквалност и метафоричност. Ти наравно и да оћеш не можеш да схватиш нешто него са становишта "анти"...у тебе је све "анти".

Ne lupaj gluposti molim te.

Veze nemas o cemu pricas samo si se ubedio u to da kao nesto kapiras.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ćiriličar рече

Evo. Najiskrenijr mi je zao kad vidim da neko moze ovoliko da bude glup a toga nesvestan.

Ajde hoogoe u sake i probaj "how much of shindlers list is acurate".

U medjuvremenu, ne smaraj ovim srednjoskolskim floskulama.

Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar kakav si sa slovima?

Na, citaj

(Jbt ce se poludi vise od ovih s jeftinim ulaznicama)

Подели на овим сајтовима

@cloudking "Тако је, тако је" Повикаше сељаци и голих гузица седоше у коприве".

Пошто си стручњак за све, онда знаш ко је и где ово написао.

Подели на овим сајтовима

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, cloudking рече

strasno...

Ovako razmisljaju ljudi koji pocunju ratove i cine zverstva koja su uvek "opravdana".

Ovo je srednjevekovni mentalitet koji samo edukacijom i obrazovanjem moze da se izleci. Samo bez zavaravanja radi se o kancerogenom problemu koji nece nestati tek tako.

Imamo mi jos buducih ratova da se bojimo. Nije ovo jos uvek gotovo...

Glupi ljudi koji ne umeju da naprave razliku izmedju istorijskog dogadjaja i igranog filma su normalni. Samo je trenutna ljudska civilizacija takva da se oni osecaju kao individue cije misljenje takodje nosi neku tezinu. Ne nosi. To je anticiviliziacijsko, neobrazovano jedenje govana. Kao seljaci pred seoskom zadrugom dok se nalevaju pivom i bistre svecku politiku, samo sto sad ti isti ljudi imaju sredstva sirenja mnjenja u svojim rukama. Nista vise...

Не лупетај несрећо.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, cloudking рече

Ovo je valjda trebalo da budu uvrede? :)

Sta mislis, sad kad si pogledao film. Jel jeste bio za oskara?

Не пратим доделе оскара и њихове критеријуме. Не знам за коју награду је на форуму било објављено које све услове политичке коректности треба филм да испуњава да би био награђен. У главном јадан онај ко ту награду ( не знам тачно коју) добије. 

Филм је одличан и јако важан за ову тему.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...