Jump to content

Личност Стефана Немање на удару Блиц-а

Justin Waters

Препоручена порука

Фасцинира ниво безскрупулозности два текста из блица који не најбезочнији начин и без икакве логике, а да не говоримо поштивања према једној великој личности српске историје, блате лик Стефана Немање и то користећи данашње етичке и моралне принципе за личност која је живјела 800г раније. Заиста је занимљиво на који начин су то богумиле прогласили некаквом невином групом, која је промовисала љубав, слободу и међуљудску сарадњу, науспрот некаквог "опаког и бруталног злочинца" какав је био Стефан Немања. 

Ја овдје не видим никакву случајност. Од краја 90-тих, у западним круговима, Србима се натура императив прихватања моралне кривице за ратове на простору екс - ју. Како је у току историјски ревизионизам у складу са новим околностима у којима је организован западни блок, гдје се на најподлији начин кривци за протекла два свјетска рата перу од одговорности, а Русија трпа у исти кош са нацистима и као сила која још није поражена и која заслужује пораз, тако се и Срби сврставају на једну страну, а остали на балкану на другу. То за собом повлачи и тезу да догађаји из 90тих нису некакав изузетак, него просто главно правило које се догађа увијек када се Срби нађу у неком вртлогу ратних дешавања. Од Стефана Немање који је био кврождени убица, до крвождених убица у 1 и 2 свјетском рату, до крвождених убица ратовима 90-тих. Срби су окрени обрни увијек такви и ако желе да буду дио "европске породице" требда се преумиле и прихвате да су им је прошлост мрачна и да се окрену ка својој "свијетлој будућности", а овакви текстови имају намјеру да постпено убаце буву народ да се овај отров прими. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Avocado рече

A i ne znam ko je na forumu dečiji psiholog pa da to sve što pišete prevede na jezik odraslih... moram sam da prevodim...

Пошто ниси дечији психолог, с обзиром да све сам преводиш, следи да си и  ти дете ...дете.:D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...